Cale de navigare

Europa în criză: provocarea de a câştiga încrederea cetăţenilor

24/04/2012

Ombudsmanul European vă invită pe 24 aprilie 2012, între orele 10.00-12.30 să luaţi parte la seminarului cu tema "Europa în criză: provocarea de a câştiga încrederea cetăţenilor". Evenimentul va avea loc în camera P1A002, clădirea Altiero Spinelli, Parlamentul European, Bruxelles.

  Cel mai important aspect legat deopotrivă de UE şi nivelul economic al statelor membre este fără îndoială criza financiară şi implicaţiile sale în ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene. Cetăţenii din numeroase state membre ale Uniunii Europene nu numai că îşi pierd încrederea în guvernarea naţională, dar şi scepticismul lor, în legătură cu abilitatea UE de a găsi soluţii pentru cea mai gravă criză economică, este în creştere. 

  Ombudsmanul european, P. Nikiforos Diamandouros, este foarte îngrijorat de această situaţie, în special datorită faptului că o parte din misiunea sa constă în creşterea nivelului de încredere a cetăţenilor europeni în instituţiile UE. Din acest motiv, a fost organizat un seminar public, pentru a explora ce măsuri concrete ar putea lua instituţiile europene şi naţionale pentru a ajunge să (re)câştige încrederea cetăţenilor UE. Participanţii vor avea ocazia de a-şi împărtăşi viziunile în faţa unor vorbitori-cheie: 

  10.00 - 11.00               José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene

  11.00 - 12.30               Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European

  Helle Thorning-Schmidt, pim-ministru al Danemarcei, preşedintele Consiliului UE

  Shirin Wheeler, corespondent BBC pentru problematici legate de UE, moderatorul evenimentului.

  Vă rugăm să trimiteţi formularul de înregistrare completat, până pe 13 aprilie 2012, la:

  E-mail: EO-News@ombudsman.europa.eu

  Fax: +32 (0)2 284 90 89 

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 13/05/2013  |Începutul paginii