Cale de navigare

54 milioane de euro pentru programul de cooperare transfrontalieră Grecia-Cipru

31/07/2015

54 milioane de euro, din care 46 de milioane provin din Fondul european de dezvoltare regională, au fost alocate programului de cooperare transfrontalieră dintre Grecia și Cipru. Nouă regiuni grecești și Cipru, în totalitatea sa, vor primi asistență pentru dezvoltarea economiei prin măsuri de ocupare a forței de muncă, reabilitare a infrastructurii și de protecție a mediului.

  54 milioane de euro pentru programul de cooperare transfrontalieră Grecia-Cipru

  Principalele priorități ale programului sunt: (i) creșterea competitivității și dezvoltarea antreprenoriatului; (ii) utilizarea eficientă a energiei și promovarea transportului durabil; și (iii) conservarea și protecția mediului, precum și prevenirea riscurilor asociate.

  Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a declarat: "Programele noastre de cooperare transfrontalieră arată în mod concret care este valoarea adăugată a Uniunii Europene. Mulțumită unui astfel de program, cooperarea activă va aduce multe avantaje celor ce trăiesc în zonele de graniță din Grecia și Cipru: noi locuri de muncă, stimulente pentru activitatea de cercetare și inovare, conservarea patrimoniului natural, precum și tehnologii de înaltă clasă ce îmbunătățesc calitatea vieții și furnizează noi sectoare de creștere regională."

  Context

  Noul program Interreg are ca scop creșterea competitivității prin sprijinirea antreprenoriatului, promovând utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicații și acordarea de asistență IMM-urilor. El se axează și pe modul în care regiunile pot conlucra pentru a reduce și, chiar, inversa efectele negative ale schimbărilor climatice, prin investiții într-o economie cu emisii reduse de carbon. În plus, programul contribuie la protecția mediului, fie prin prevenirea riscurilor asociate, fie prin promovarea patrimoniului natural și cultural din regiunile în cauză.

  În perioada 2014-2020, Interreg va finanța peste 100 de programe de cooperare între regiuni și între partenerii teritoriali, sociali și economici, cu un buget de peste 10,1 miliarde de euro.

  Persoane de contact pentru presă

  Jakub ADAMOWICZ (+32 460 750595)

  Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

  Întrebări din partea publicului larg:

  Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 31/07/2015  |Începutul paginii