Cale de navigare

CE solicită României implementarea directivei privind eficiența energetică

30/04/2015

Prin transmiterea unui aviz motivat, Comisia Europeană solicită unor state membre, printre care și României, să transpună integral directiva referitoare la eficiența energetică în gospodării, industrie și transporturi. Cele cinci state membre atenționate aveau obligația de a-și armoniza legislația națională cu cea europeană până la 5 iunie 2014.

    CE solicită României implementarea directivei privind eficiența energetică

    Directiva privind eficiența energetică stabilește economia de energie pe care companiile de profil o vor realiza la nivel de client final în perioada 1 ianuarie 2014 - 31 decembrie 2020. Țintele pot fi atinse printr-o serie de măsuri precum izolarea performantă a clădirilor, contorizarea consumului sau înlocuirea ferestrelor vechi, ineficiente.

    Comisia Europeană a adoptat miercuri, 29 aprilie 2015, un set de 126 de decizii în cadrul pachetului lunar de constatare a neîndeplinirii obligațiilor legale de către statele membre. Două dintre aceste decizii vizează România, care nu a transpus în legislația națională directivele privind gestionarea deșeurilor și eficiența energetică.

    Pagini Utile

    Ultima actualizare: 30/04/2015  |Începutul paginii