Cale de navigare

3,5 milioane de euro pentru sprijinirea lucrătorilor români în 2014

23/07/2015

Comisia Europeană a pus la dispoziția României, în 2014, prin Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEG), peste 3,5 milioane de euro pentru sprijinirea lucrătorilor disponibilizați, ca urmare a crizei economice și a efectelor globalizării. Această sumă a fost folosită pentru creșterea șanselor de angajare și identificarea de noi oportunități de locuri de muncă pentru 1000 de foști angajați ai companiei siderurgice Mechel.

  3,5 milioane de euro pentru sprijinirea lucrătorilor români în 2014

  Comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen, a declarat: Într-o perioadă în care resursele publice sunt limitate, FEG a oferit un ajutor bine-venit celor ce au rămas fără loc de muncă în urma unor concedieri în masă, cauzate de globalizare sau de criză. Prin acordarea unei asistențe specifice și personalizate, am sprijinit tranziția către noi locuri de muncă a unora dintre lucrătorii cei mai vulnerabili, ceea ce a condus la o rată de reangajare impresionantă: aproape 50%”.

  Context

  O mai mare deschidere a comerțului cu restul lumii favorizează creșterea economică și ocuparea forței de muncă, însă poate duce și la pierderea de locuri de muncă, în special în sectoarele vulnerabile și în rândul lucrătorilor cu un nivel scăzut de calificare. Acesta este motivul pentru care Comisia a propus crearea unui fond pentru sprijinirea persoanelor nevoite să se adapteze la consecințele globalizării. De la începutul activității, în 2007, statele membre UE au formulat 136 de solicitări de finanțare. Din bugetul FEG au fost mobilizate până în prezent 550 de milioane EUR pentru sprijinirea a aproximativ 130 000 de lucrători.

  Comisia Europeană prezintă Parlamentului European și Consiliului un raport bienal cu privire la activitățile finanțate prin intermediul FEG. Cel mai recent raport a fost publicat miercuri, 22 iulie 2015.

  Contact

  Întrebări din partea publicului larg:

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 23/07/2015  |Începutul paginii