Cale de navigare

Schimb de experiențe și bune practici cu finanțare europeană

21/08/2015

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a adoptat programul de cooperare inter-regională Interact, având ca scop crearea unei platforme centrale pentru schimbul de informații  și bune practici și pentru realizarea de inițiative comune.

  Schimb de experiențe și bune practici cu finanțare europeană

  Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a declarat: "Regiunile europene sunt tot mai conștiente că una dintre cele mai bune posibilități de a găsi răspunsuri la provocările cu care se confruntă în comun, indiferent dacă acestea sunt economice, de mediu sau sociale, este cooperarea. Prin îmbunătățirea rezultatelor obținute de programele de cooperare sau prin încurajarea unor noi forme de cooperare, cum ar fi strategiile macro-regionale, programul Interact va contribui la creșterea eficienței politicilor publice."

  Programul are la dispoziție în jur de 40 de milioane de euro și va finanța, în principal, proiectele și acțiunile dedicate îmbunătățirii capacității programelor de cooperare teritorială în domeniul gestiunii și controlului, precum și al comunicării rezultatelor obținute. Capacitatea de gestiune va fi îmbunătățită și prin implementarea unor demersuri inovatoare în domeniul cooperării, cum ar fi Grupul european pentru cooperare teritorială sau strategiile macro-regionale realizate de parteneri din diferite țări și administrații naționale.

  Acțiunile și proiectele (cofinanțate în proporție de 85% prin Fondul de dezvoltare regională - FEDR) vor fi puse în practică prin Secretariatul Interact de la Bratislava (SK) și prin 4 birouri de informare, aflate la Turku (Finlanda), Valencia (Spania), Viena (Austria) și Viborg (Danemarca).

  Context

  Interact se adresează celor 28 de state membre UE, Norvegiei și Elveției. Programul are alocate 36,6 milioane de euro din FEDR pentru activitățile principale și 2,7 milioane pentru asistență tehnică. Asistența financiară europeană va fi completată de 7 milioane de euro din fonduri publice naționale.

  Date de contact:

  Regiunea autonomă a Bratislavei

  Secretariat Interact

  Sabinovska 16

  820 05 Bratislava 25

  Slovacia

  Tel. +421 2 48 264 130

   

  Întrebări din partea publicului larg:

  Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 21/08/2015  |Începutul paginii