Cale de navigare

IMM-urile vor fi primele care beneficiază de Fondul European de Investiții Strategice

18/02/2015

Companiile mici și mijlocii și antreprenorii cu idei inovatoare din România și celelalte state membre se vor putea bucura de prefinanțarea proiectelor lor înainte de începerea verii, ca urmare a unei recente decizii luate de Consiliul de Administrație al Băncii Europene de Investiții (BEI).

  IMM-urile vor fi primele care beneficiază de Fondul European de Investiții Strategice

  Banii vor fi puși la dispoziție IMM-urilor prin intermediul Fondului European de Investiții, parte a BEI, pentru a diminua riscurile asociate tranzacționării prin intermediarii ce furnizează finanțarea până la intrarea în funcțiune a Fondului European de Investiții Strategice (FEIS), principalul instrument de implementare a planului de investiții pentru Europa. FEIS urmează să devină operațional până cel târziu în luna septembrie 2015.

  Proiectele de infrastructură vor putea beneficia și ele de prefinanțare, înainte ca FEIS să devin complet operațional, însă ulterior proiectelor pentru IMM-uri.

  Context

  Principalele măsuri de implementare a planului de investiții pentru Europa includ:

  - adoptarea regulamentului pentru FEIS până în luna iulie 2015, astfel încât Fondul să devină operațional până cel târziu în luna septembrie 2015;

  - crearea unei rezerve transparente de oportunități de investiții pe plan european și a unei platforme consultative pentru investitori, care să fie ambele operaționale până la intrarea în funcțiune a FEIS;

  - adoptarea cărții verzi pe tema uniunii piețelor de capital și lansarea unei consultări pe această temă cu toate părțile interesate.

  Date de contact:

  Annika BREIDTHARDT (+ 32 2 295 61 53)

  Annikky LAMP (+32 2 295 61 51)

  Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau pe email

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 18/02/2015  |Începutul paginii