Cale de navigare

Serviciu de asistență pentru reformele structurale

15/07/2015

Un nou serviciu, organizat în cadrul Secretariatului General al Comisiei Europene, a devenit operațional începând cu luna iulie. Statele membre pot beneficia, la cerere, de asistență tehnică de specialitate, pentru punerea în aplicare a reformelor administrative și structurale necesare stimulării creșterii economice. Serviciul va ajuta, de asemenea, statele membre să absoarbă și să utilizeze mai eficient fondurile UE.

  Serviciu de asistență pentru reformele structurale

  El se va baza, printre altele, pe experiența și expertiza acumulate în cadrul grupului de lucru pentru Grecia și a celui de sprijin pentru Cipru. Experții din noul serviciu provin din întreaga Comisie Europeană, din statele membre și de la alte organisme internaționale. Directorul-general Maarten Verwey este responsabil cu coordonarea noului departament.

  Serviciul de asistență pentru reformele structurale se va concentra, în special, pe implementarea măsurilor-cheie din recomandările specifice de țară. De asemenea, va oferi sprijin în următoarele domenii:

  -              gestionarea veniturilor și a finanțelor publice;

  -              îmbunătățirea climatului de afaceri și sprijinul pentru companii;

  -              facilitarea și promovarea exporturilor;

  -              sprijinirea ocupării forței de muncă, incluziunii sociale și a sănătății publice;

  -              dezvoltarea de administrații publice și practici de achiziții publice eficiente, moderne și orientate către serviciile prestate;

  -              respectarea în fapt a statului de drept și combaterea corupției.

   

  Prima sarcină a noului serviciu va fi de a-l sprijini pe vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis în coordonarea eforturilor depuse de Comisie pentru sprijinirea poporului grec.

  Persoane de contact pentru presă:

  Annika Breidthardt, tel: +32 229 56153

  Annikky Lamp, tel: +32 229 56151

  Întrebări din partea publicului larg:

  Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 15/07/2015  |Începutul paginii