Cale de navigare

Prim acord încheiat privind acordarea de împrumuturi Erasmus+ pentru masterat

12/06/2015

Studenții români care doresc să urmeze un curs de Master în Spania pot beneficia de împrumuturi, garantate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, în cadrul acordului semnat de MicroBank și Fondul European de Investiții (FEI).

  Prim acord încheiat privind acordarea de împrumuturi Erasmus+ pentru masterat

  Acest prim acord, cu o valoare totală de 30 de milioane de euro, va oferi sprijin financiar studenților din Spania care urmează studii de masterat într-una dintre cele 33 de țări incluse în programul Erasmus+ sau studenților din țările respective care pleacă la masterat în Spania.

  Studenții pot primi un împrumut de până la 12.000 de euro pentru un masterat de un an și de maximum 18.000 de euro pentru un curs cu durata de doi ani. Împrumuturile vor fi oferite în condiții avantajoase, respectiv nu vor fi solicitate garanții din partea studenților sau a părinților, rata dobânzii va fi una rentabilă și va exista o opțiune de rambursare cu întârziere.

  În viitor, toți studenții care beneficiază de un grant, bursă sau împrumut Erasmus+ vor putea beneficia de sprijin și consiliere din partea noii Asociații a studenților și foștilor studenți Erasmus+ (Erasmus+ Student and Alumni Association - ESAA), care se lansează în data de 12 iunie, cu ocazia unui eveniment organizat la Bruxelles. Noua asociație, care va reprezenta peste 3 milioane de studenți Erasmus+ până în 2020, va reuni patru asociații existente și rețelele lor locale [Asociația studenților și foștilor studenți Erasmus Mundus, Rețeaua studenților Erasmus, garagErasmus (gE) și rețeaua OCEANS].

  Context

  Sistemul de garantare a împrumuturilor Erasmus+ pentru masterat a fost lansat la începutul acestui an de Comisia Europeană și de FEI printr-o invitație de aderare adresată băncilor. Sistemul va primi peste 500 de milioane de euro de la bugetul programului Erasmus+, sumă care va contribui la strângerea unui fond de împrumuturi de până la 3 miliarde de euro destinat tinerelor talente ale Europei.

  În total, sistemul vizează să sprijine 200.000 de studenți care doresc să obțină o diplomă de Master în străinătate.

  Persoane de contact pentru presă

  Întrebări din parta publicului larg

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 12/06/2015  |Începutul paginii