Cale de navigare

89 de recomandări OLAF pentru România

05/06/2015

Potrivit celui mai recent raport anual de activitate, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a transmis autotităților române 89 de recomandări de acțiune, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2014. Autoritățile au la dispoziție un interval de 12 luni pentru a raporta acțiunile întreprinse, iar 25 dintre recomandări se află încă în acest interval. 11 recomandări fac obiectul unei investigații penale, în timp ce în cazul a 37 dintre ele acuzațiile au fost respinse. 16 cazuri s-au finalizat cu sancțiuni.

  89 de recomandări OLAF pentru România

  Pe ansamblul UE, OLAF a emis un număr de 479 de recomandări, dintre care 96 se află încă în termenul de 12 luni pentru a primi un răspuns, 77 sunt în curs de investigare, 145 au fost finalizate fără acuzații, iar 161 cu sancțiuni.

  "OLAF are misiunea de a identifica, investiga și opri actele de fraudă care implică fonduri ale UE. Activitatea noastră se traduce în rezultate concrete și garantează faptul că banii contribuabililor din UE sunt utilizați în scopul pentru care au fost alocați inițial, creând locuri de muncă și creștere economică în Europa", a declarat directorul general al OLAF, domnul Giovanni Kessler, la  conferința de presă din data de 2 iunie 2015.

  Context

  În 2014, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a finalizat un număr mare de investigații, continuând, în același timp, să reducă durata totală a acestora. A emis un număr de recomandări care reprezintă un record pentru ultimii cinci ani. OLAF a recomandat recuperarea a 901 milioane de euro, sumă care ar trebui să fie restituită treptat bugetului UE şi astfel să contribuie la finanțarea altor proiecte.

  Persoană de contact pentru presă:

  Alina BUREA
  Purtător de cuvânt
  Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF)
  Telefon: +32 2 295 73 36
  E-mail: olaf-media@ec.europa.eu
  http://ec.europa.eu/anti_fraud

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 05/06/2015  |Începutul paginii