Cale de navigare

Noi granturi pentru cercetare în Europa

03/08/2015

Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a anunțat, pentru anul 2016, o nouă serie de granturi în valoare totală de 1,67 miliarde de euro pentru cercetătorii care își desfășoară activitatea în Europa.

  Noi granturi pentru cercetare în Europa

  Un prim apel pentru proiecte, intitulat "Starting Grants" și având o valoare de 485 milioane de euro, a fost publicat la finalul lunii iulie.  Această schemă de finanțare se adresează tuturor cercetătorilor care au între 2 și 7 ani de experiență, după obținerea diplomei de doctor, și un profil științific promițător. Cei interesați se pot înscrie în competiție până la data de 17 noiembrie 2015.

  Următorul apel pentru proiecte va debuta la 15 octombrie 2015. Intitulat "Proof of Concept", acesta se va adresa cercetătorilor care au derulat deja proiecte finanțate prin ERC și doresc să continue să exploreze potențialul inovator al ideilor lor.

  Context:

  Înființat în 2007 de către Comisia Europeană, Consiliul European pentru Cercetare (ERC) este prima organizație europeană de finanțare a cercetării. În fiecare an, Consiliul îi selectează și finanțează pe cei mai buni cercetători care derulează un proiect  științific în Europa. Competițiile sunt deschise pentru cercetători de orice naționalitate, vârstă sau domeniu de specializare, inclusiv științe umane și sociale.

  Contact pentru presă:

  Marcin Mońko - Consilier de presă și comunicare

  Tel: +32 (0)2 296 66 44 E-mail: erc-press@ec.europa.eu

   

  Magdalena Kufrej - Ofițer de presă

  Tel: +32 (0)2 298 79 30 E-mail: erc-press@ec.europa.eu

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 04/08/2015  |Începutul paginii