Cale de navigare

Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță câștigătorii ediției anului 2013 a concursului "Reporter European"

02/12/2013

Cinci jurnaliști și trei bloggeri au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului ”Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

  Concursul ”Reporter European” - ediția anului 2013 - s-a adresat jurnaliștilor și bloggerilor care, pe parcursul anului trecut, au abordat una dintre cele două teme:  Anul european al cetățenilor și alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Participanții au avut posibilitatea să-și înscrie materialele într-una din cele trei secțiuni: presă video, presă audio și presă scrisă și online, în timp ce, la dispoziția bloggerilor a fost pusă o categorie specială, intitulată ”Blogger European”.

  Concurenţii desemnați câștigători în urma evaluării sunt:

  1. Presă scrisă și online

  2. Presă video

  3. Presă audio

  Câștigătorii secțiunii  "Blogger European" sunt:

  • Premiul I: Anamaria Ghiban
  • Premiul II: Irina Bartolomeu
  • Premiul III: Lucian Branea

  Cei trei bloggeri au fost premiați pentru întreaga lor activitate, juriul apreciind interesul susținut arătat tematicii concursului și capacitatea de a găsi unghiuri "umane", unor teme europene, ce pot părea abstracte.

  Juriul a fost alcătuit din Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Luca Niculescu, redactor-șef RFI, bloggerii Cristina Bazavan și Cristian China-Birta, Carmen Praja, asistent în cadrul departamentului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (RCE) și Mădălina Mihalache, șef al Biroului de Informare a Parlamentului European în România.

  Cei opt câștigători vor fi premiați în data de 12 decembrie, în  cadrul unei recepții organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

  De asemenea, câștigătorii premiului I urmează să efectueze un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru a lucra ca și corespondent de presă acreditat la instituțiile europene; câștigătorii premiului II vor efectua o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la institutiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale; câștigâtorii premiului III vor fi premiați cu câte o tabletă iPad 4.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 03/12/2013  |Începutul paginii