Cale de navigare

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, vizitează România

02/03/2016

Comisarul european pentru politică regională, dna Corina Crețu, va efectua în perioada 3-4 martie 2016 o vizită oficială la București pentru o serie de întâlniri cu președintele României Klaus Iohannis și cu viceprim-ministrul Vasile Dîncu. Comisarul Crețu va participa la deschiderea conferinței "Evaluarea impactului Programului Operațional Regional 2007-2013 " și va lansa proiectul "Regiuni mai puțin dezvoltate", o inițiativă prin care Comisia Europeană va furniza analiză, expertiză și consiliere autorităților române pentru a identifica blocajele cu care se confruntă regiunile cu un PIB mai mic de 50% din media UE.

  Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, vizitează România

  "Sunt în România pentru a discuta cu autoritățile naționale finalizarea perioadei de programare 2007-2013 și pentru a sprijini demararea cât mai rapidă a noii perioade 2014-2020. Îmi face o deosebită plăcere să lansez în România, în premieră europeană, proiectul pilot "Regiuni mai puțin dezvoltate", care se adresează pentru început regiunilor Nord-Est și Nord-Vest. Prin acest proiect, CE și autoritățile române își propun maximizarea impactului investițiilor europene în aceste regiuni, în funcție de prioritățile și necesitățile acestor regiuni și în beneficiul direct al cetățenilor români", a declarat comisarul european pentru politică regională.

  Întâlnirea cu viceprim-ministrul Vasile Dîncu va fi urmată de o conferință comună de presă.

  De asemenea, comisarul Crețu va vizita proiectul "Laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară și structurală ENDOCED", al Institutului Național de Endocrinologie "C. I. Parhon", proiect finanțat cu 6,9 milioane de euro prin Fondul european de dezvoltare regională.

  Contact

  Dana Berinde, membru de cabinet,

  Telefon: +32 460 76 79 75, e-mail: dana.berinde@ec.europa.eu

  Mihai Roșioru, atașat de presă, Reprezentanța CE,

  Telefon: +40 724 232 197, e-mail: mihai.rosioru@ec.europa.eu

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 02/03/2016  |Începutul paginii