Cale de navigare

Delegatia Comisiei Europene in Romania
TipAutoritate contractanta
Institutie U.E.
DescriereNOTA EDITORULUI: Delegatia Comisiei Europene in Romania si-a incetat activitatea la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. De la aceasi data functioneaza Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Consultati sectiunea dedicata a sitului Infoeuropa.ro pentru detalii.
=====================================

Delegatia Comisiei Europene in Romania este reprezentanta diplomatica a Comisiei Europene in Romania.

Mandatul Delegatiei Comisiei Europene in Romania consta in:
- Monitorizarea evolutiilor generale politice, economice, sociale si legislative, in special a celor cu impact asupra pregatirilor de aderare la Uniunea Europeana – rezultatele acestei monitorizari reprezinta una din contributiile pe baza carora Comisia intocmeste Rapoarte Anuale de Tara.
- Monitorizarea implementarii programelor de pre-aderare - de rezultatele acestei monitorizari se tine cont in luarea deciziilor privind finantarile viitoare ale Uniunii Europene pentru Romania

Delegatia Comisiei Europene in Romania, ca reprezentanta diplomatica, nu poate si nu trebuie sa intervina in cazuri specifice ce tin de legislatia nationala a Romaniei, in care sunt implicate persoane fizice sau juridice romane. Si nici nu este arbitru in astfel de situatii.

Delegatia Comisiei Europene in Romania sprijina eforturile de pregatire pentru aderare, dar nu poate si nu trebuie sa se substituie autoritatilor romane, care, in ultima instanta, sunt singurele responsabile sa se ocupe de ingrijorarile cetatenilor lor.

Delegatia Comisiei Europene in Romania nu este principalul actor in procesul de negociere a aderarii la Uniunea Europeana. Negocierile au loc in Bruxelles, intre reprezentantii Guvernului Romaniei si cei ai statelor membre ale Uniunii Europene, cu sprijinul Comisiei Europene.
Adresa

Strada Vasile Lascăr 31, 020492 Bucureşti, Romania

Telefon+40-21-203.54.00
Fax+40-21-230.24 53 / +40-21-212.88.08
Emaildelegation-romania@cec.eu.int
Link-uriLink-uri externe
Mandatul Delegatiei Comisiei Europene in Romania
Contacte utile
Ultima actualizare: 06/11/2012  |Începutul paginii