Cale de navigare

În dialog cu UE

România este de la 1 ianuarie 2007 Stat Membru al Uniunii Europene. Politicile Uniunii influenţează viaţa de zi cu zi a cetăţenilor acestei ţări. De aceea, românii au nevoie să cunoască drepturile şi obligaţiile lor ca cetăţeni europeni. Mai mult, cu toţii avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte deciziile luate în forurile europene. Nu este vorba numai despre ce Românie ne dorim, ci şi despre ce fel de Uniune Europeană ne dorim. Pentru a putea fructifica în mod real această oportunitate, trebuie să cunoaştem instituţiile şi politicile europene, precum şi valorile ce le stau la bază.

Pe măsură ce proiectul european a câştigat în complexitate, comunicarea cu cetăţenii a devenit tot mai importantă. Noua strategie a Comisiei în acest sens pleacă de la cetăţean şi de la necesitatea implicării sale active nu doar ca cetăţean al statului naţional, ci şi ca cetăţean european. Puteţi afla mai multe despre politica de comunicare a Comisiei Europene consultând:

Această secţiune vă oferă o privire de ansamblu asupra principalelor instrumente de comunicare ale Comisiei şi modului în care puteţi afla mai multe despre ce înseamnă Uniunea Europeană pentru fiecare dintre noi.

Priorităţile de comunicare pentru anul 2012

1. Gestionarea crizei şi guvernanţa economică: reluarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă/Îndeplinirea obiectivelor Strategiei Europa 2020

2. Agenda cetăţenilor

3. Un buget UE modern

4. Europa în lume

5. Anul European al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii

Contacte utile
Ultima actualizare: 05/11/2012  |Începutul paginii