Cale de navigare

Centrele de informare Europe Direct

Rețeaua Centrelor de informare Europe Direct

Comisia Europeană a lansat, în vara anului 2012, un apel pentru selectarea organizaţiilor eligibile în vederea găzduirii centrelor Europe Direct de informare publică, cunoscute sub denumirea comună de „rețeaua centrelor de informare Europe Direct”.

În urma selectării propunerilor primite, au fost finanțate 31 de astfel de centre de informare Europe Direct, ce vor funcționa în perioada 2013-2017 și vor beneficia, pe parcursul anului 2013, de o finanțare în valoare de până la 580.000 de euro.

Centrele de informare Europe Direct

Centrele Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru toate instituțiile UE și cooperează cu alți parteneri de informare activi. Ele completează și susţin activitatea Reprezentanțelor Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional.

Misiunea centrelor este de a:

 1. Informa cetățenii europeni la nivel local și regional. În calitatea lor de prim punct de acces la Uniunea Europeană pentru cetățeni, centrele constituie un element-cheie al conceptului de „ghișeu unic”, furnizând informații despre UE, indicând cetățenilor portalul „Europa ta” sau surse de informații specializate și orientându-i către alte servicii și alte rețele.
 2. Oferi informații, consiliere, asistență și răspunsuri la întrebări privind UE, în special cu privire la drepturile cetățenilor UE, prioritățile UE (în special strategia de creștere economică „Europa 2020”), legislația sa, politicile sale, programele și oportunitățile sale de finanțare.
 3. Promova o cetățenie participativă prin intermediul diferitelor instrumente de comunicare (site internet, mijloace de comunicare socială, publicații etc.) și prin interacțiunea, la nivel local și regional, cu părțile interesate, multiplicatori și mass-media. Centrele stimulează dezbaterea prin organizarea de conferințe și evenimente și canalizează răspunsurile cetățenilor către UE.

Rețeaua Centrelor Europe Direct este coordonată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Coordonator Europe Direct: Ioana MARCHIȘ
Tel. (+ 40-21) 203.54.92
E-mail: ioana.marchis@ec.europa.eu

Pentru a consulta lista Centrelor Europe Direct click aici .Un rezumat al activității Centrelor de informare Europe Direct în anul 2013 este disponibil în broșura alăturată:

Pentru a vedea activitatea Centrelor de informare Europe Direct în perioada 2009 - 2012 click aici .

Aceasta broșură a fost realizată de Centrele Europe Direct și nu reprezintă poziția Comisiei Europene.

Rețele de informare și asistență ale Uniunii Europene

 

Activitățile lunii septembrie  în rețeaua Centrelor de Informare Europe Direct - 01-30.09.2014

Luna septembrie marchează venirea toamnei și începerea unui nou an școlar. În acest context, în cadrul rețelei Centrelor de informare Europe Direct, sunt organizate o serie de evenimente dedicate educației și rolului pe care aceasta îl joacă în dezvoltarea noastră. De asemenea, pentru a marca atât "Ziua europeană a limbilor străine " (26 septembrie), cât și "Săptămâna europeană a mobilității" (16-22 septembrie), Centrele Europe Direct lansează o serie de concursuri, dezbateri și acțiuni de informare a cetățenilor.

Pentru a afla mai multe detalii despre activitățile organizate  în această perioadă, vă invităm să consultați programul complet de activități pdf - 4 MB [4 MB] .

 

Pagini Utile

 • Arhiva:

  Detalii

   

 • Apelul de propuneri din vara 2012:

  Apelul de propuneri din vara 2012 este disponibil aici.

Contacte utile
Ultima actualizare: 22/09/2015  |Începutul paginii