Cale de navigare

Uniunea Europeană în presa românească

01/02/2014

Interviu cu Angela Filote, ambasadoarea Comisiei Europene în România: Prin vizita sa în Ungaria, Putin testează soliditatea UE

Ambasadoarea Comi­siei Europene la Bucu­rești, Angela Filote, spune că UE susține adoptarea legii falimentului personal în România; un eventual model ar putea fi legea similară din Irlanda. Angela Filote explică mențiunea din Raportul privind Mecanismul de ­Cooperare și Verificare referitoare la modul în care trebuie aleși procurorii-șefi prin faptul că negocierile politice eludează transparența și principiul meritocrației.

România Liberă - 1 februarie 2015. Autor: Sabina Fati

Bluful lui Putin cu South Stream. Rusia încearcă să divizeze UE. România, unic observator la reuniunea statelor partenere în South Stream

Rusia a anunţat, la începutul lunii decembrie, că renunţă la construcția gazoductului South Stream, vorbind despre o rută alternativă prin Turcia. Cum se poziționeză în prezent Comisia Europeană vizavi de South Stream, ce rol joacă România în acest proiect și de ce Rusia pare să  nu aibă, de fapt, o alternative la acest proiect poți afla din articolul semnat de Elena Dumitru.

Adevărul, 9 decembrie, autor: Elena Dumitru

 

Cînd „libertatea“ ne ameninţă libertăţile

Ce înțelege Uniunea Europeană prin "libertatea de circulație" , dar Marea Britanie? Va permite sau nu UE modificarea tratatelor în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie?Care sunt prioritățile aflate pe agenda Comisiei Juncker?Până la urmă va ceda sau nu Bruxellul în fața Londrei?Află răspunsurile la toate aceste întrebări citind editorialul semnat de Ovidiu Nahoi pentru Dilema Veche.

23-29 octombrie, autor Ovidiu Nahoi

 

Comisia Juncker: Până la urmă, înţelegerea dintre Dreapta şi Stânga din Parlamentul European a funcţionat

În urma unor negocieri complexe între dreapta şi stânga din Parlamentul European, membrii Comisiei Europene sub conducerea lui Jean-Claude Juncker au primit aprobarea europarlamentarilor. Află mai multe informații despre componența comisiei Juncker din articolul semnat de Maria Capitaine.

10 octombrie autor Maria Capitaine

 

Fondurile europene – o himeră pentru România

România a fost atenționată de către Comisia Europeană pentru slaba strategie adoptată în vederea atragerii fondurilor europene și neconcordanța planului de dezvloltare cu obiectivele și nevoie UE. Care este soluția?

Contributors, 30 ianuarie 2014

 

Şi totuşi, românilor le place Europa

În ciuda faptului că, la nivel european, scade încrederea în instituțiile Uniunii, românii par să fie mai încrezători: în 2013, încrederea românilor în leadership-ul UE a crescut cu 7%, spre deosebire de anul precedent. Află care pot fi cauzele acestui fenomen în editorialul semnat de Ovidiu Năhoi.

Dilema veche, 23-29 ianuarie 2014

 

Câţi ani de dezvoltare au pierdut ţările europene din cauza crizei

Cu câți ani a aruncat în urmă criza țările europene? Se reface potențialul economic? Refacerea acestuia este stimulată consistent prin politici de încurajare a cererii agregate sau mai degrabă pe politici ale ofertei, mergând pe principiul că fiecare ofertă își creează propria cerere? Cristian Socol răspunde la toate aceste întrebări într-un editorial pe tema repercusiunilor crizei economice.

Ziarul Financiar, 22 ianuarie 2014

 

Economia europeană în 2014. Riscuri și oportunități

Dacă în 2013 economia europeană a stagnat, iar cea globală a înregistrat creșteri nesemnificative, anul 2014 se anunță mai optimist. Aflați care sunt prognozele pentru anul în curs.

Ziarul Financiar, 5 ianuarie 2014

 

De ce UE a fost o bună afacere - măcar în 2013

În ultimul trimestru al anului trecut, România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și a înregistrat, de asemenea, condiții avantajoase în ceea ce privește utilizarea fondurilor structurale sau noua Politică Agricolă Comună. Aflați mai multe din editorialul semnat de Ovidiu Nahoi în Dilema Veche.

Dilema Veche, 24-30 decembrie 2013

 

80% dintre olandezi nu sunt de acord cu accesul românilor și bulgarilor pe piața muncii batave

De la 1 ianuarie 2014, cetățenii români vor putea lucra fără permis de muncă în orice stat membru UE, inclusiv în cele 9 țări care încă mai mențin restricții pentru lucrătorii români. Cu toate acestea, liberalizarea accesului pe piața forței de muncă la finalul perioadei de tranziție de 7 ani de la momentul aderării României este privită cu îngrijorare de cetățenii olandezi și britanici, conform unui sondaj citat de Știrile PROTV.

Stirileprotv.ro, 3 decembrie 2013

 

Comisarul Reding critică din nou România

Comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, a întâmpinat dificultăți din partea a 11 state membre, printre care și România, în demersul de instituire a unui procuror general european. Totuși, chiar și în lipsa unei asemenea instituții, se preconizează că organismele actuale își vor înăspri controalele, în special în ceea ce privește folosirea fondurilor europene. Mai multe informații pe acest subiect aflați din editorialul semnat de Ovidiu Nahoi în Dilema Veche

Dilema Veche, 7-13 noiembrie 2013

 

Destin European

Care este motivul pentru care destinul comun al țărilor europene este pus astăzi la îndoială? Care sunt avantajele noii Europe? Unde se situează România în procesul de integrare și ce e de făcut pentru a progresa? Ne spune Petre Roman, în editorialul semnat pentru Jurnalul Național.

Jurnalul Național, 12 noiembrie 2013

 

Ultimul semnal de alarmă al Bruxelles-ului. Bucureştiul ascultă?

România se află în vizorul oficialilor de la Bruxelles pentru nerespectarea statului de drept, fapt confirmat de Viviane Reding, vicepreședintele Comisiei Europene și comisarul european pentru Justiție, într-un mesaj de avertisment adresat țării noastre și Ungariei. Care ar putea fi sancțiunile și cum le putem evita aflați din editorialul semnat de Diana Rusu.

Adevărul, 4 noiembrie 2013

 

Lumi paralele la Bucureşti şi Bruxelles – Banii europeni

Un editorial despre discrepanțele existente între viziunea politicienilor de la București cu privire la politica de dezvoltare regională și modul în care subiectul este tratat la Bruxelles. Potrivit oficialilor de la Bruxelles, banii europeni vor fi acordați proiectelor care vor contribui la atingerea unor obiective clare de dezvoltare regională. Accentul se mută, așadar, de pe cantitate pe calitate, relevanța strategiilor propuse urmând să reprezinte condiția prealabilă pentru efectuarea plăților.

Dilema Veche, 17-23 octombrie 2013

 

Suflul european gâfâie în România. Cum procedăm?

Și-au pierdut românii încrederea în magia Uniunii Europene? Care au fost așteptările acestora și din ce motive unele nu s-au putut concretiza? Ce e de facut pentru a ne repoziționa în raport cu direcția de abordare a temelor europene? Ne spune Dan Luca, Doctor în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, fondator în 2003 al Clubului România-UE  Bruxelles, într-un editorial publicat în Ziarul Financiar.

Ziarul Financiar, 2 octombrie 2013

 

O vară fierbinte la Bruxelles

Negocierile pentru acordul de liber schimb dintre Europa și Statele Unite sunt în desfășurare și pot aduce beneficii importante pentru comerț, inclusiv creștere economică și noi locuri de muncă. Cu toate acestea, există unele disensiuni în ceea ce privește zona culturală. Mai multe pe această temă citiți în editorialul din Dilema Veche, semnat de Mihaela Gherghișan.

Dilema Veche, 5-11 septembrie 2013

 

Europa creste. Aderarea Croatiei

Aderarea Croaţiei la Uniunea Europeana s-a tradus mai mult prin scepticism decât prin entuziasm în rândul cetăţenilor croaţi, care nu percep această schimbare ca pe un pas înainte în procesul de liberalizare al statului. Despre motivele care au condus la această atitudine în rândul cetăţenilor, precum şi despre reacţiile statelor membre vis-a-vis de acest subiect aflaţi din Revista 22.

Revista 22, 11 iulie 2013

 

Arbitri de la Bruxelles în meciul energiei

Modificarea de către Guvernul României a schemei de sprijin pentru energia din surse regenerabile a atras reacţii negative atât din partea producătorilor în domeniu, dar şi dinspre alte state, precum Germania. Aflaţi care pot fi consecinţele acestei măsuri din editorialul semnat de Ovidiu Nahoi în Dilema Veche.

Dilema Veche, 3 iulie 2013

 

Croaţia serbează admiterea în UE

Cum ar trebui privită intrarea recentă a Croației în EU? Editorialul din publicația Deutsche Welle face referire la scepticism, dar mai ales la transformările prin care a trecut această țară în procesul integrării, care a fost un catalizator al democratizării fostei republici iugoslave.

Deutsche Welle, 1 iulie 2013

 

De ce ne interesează bulgarii?

Care este legătura între alegerile parlamentare europene de anul viitor și Bulgaria în ecuația alegerii viitorului președinte? Află din editorialul semnat de Ovidiu Nahoi din publicația Dilema Veche.

Dilema Veche, 23 mai 2013

 

Anul 2014. Anul Presedintilor

Anul 2014 este "anul alegerilor". Alături de UE, alte două organizații importante, NATO și ONU, își vor alege noii reprezentanți în 2014. Aflați din analiza aceasta ce rol ar putea juca România în acest context.

Contributors.ro, 23 mai 2013

 

Piaţa Unică de Telecomunicaţii: la un pas de realizare

Piața unică a telecomunicațiilor este mai aproape de realizare, ne spune jurnalista Diana Rusu, care menționează drept principal argument în favoarea acestei opinii anunțul Comisiei Europene de devansare a datei de prezentare a raportului privind implementarea unei singure pieţe pentru telecomunicaţii la nivelul UE. Află când va fi prezentat raportul din articolul acesta.

Adevărul.ro, 19 mai 2013

 

Noua Politică Agricolă Comună. Ce impact va avea asupra dezvoltării agriculturii românești?

Ce schimbări va aduce noua Politică Agricolă Comună pentru dezvoltarea  agriculturii românești? Conform acestei analize, noul program va oferi o serie de instrumente pentru a crește competitivitatea acestui domeniu în România. Pe o piață în care competiția este din ce în ce mai mare, acestea trebuie însă corelate cu măsuri de încurajare a consumului de produse românești, precum diversificarea gamelor de produse sau investițiile în marketing.

Hotnews.ro, 18 aprilie 2013

 

Iniţiativa cetăţenilor, revoluţia legislativă a Europei

Inițiativa cetățenească europeană este prezentată în articolul Dianei Rusu din perspectiva accesibilității. Autoarea analizează mecanismul prin intermediul căruia cetățenii au posibilitatea de a propune, modifica sau înlătura legi ce ţin de competenţa Parlamentului European și rolul pe care îl joacă această inițiativă în consolidarea vocii cetăţeanului de rând.

Adevarul.ro, 1 aprilie 2013

 

Păzea ca vine UE și ne dă cu Cipru în cap

Cum poate fi interpretată propunerea Guvernului Cipriot pentru soluționarea situației financiare a țării? Conform autorului, soluția avansată de executivul de la Nicosia a fost una  "pur capitalistă – falimentul".

Hotnews.ro, 27 martie 2013

 

Cât de urgentă este adoptarea euro în România

Când ar trebui să adere România la zona euro? Aura Socol expune, în analiza sa, două scenarii de adoptare a monedei euro și implicațiile care derivă din acestea la nivelul economiei românești.

Contributors.ro, 13 martie 2013

 

Ratăm din nou trenul Istoriei?

Jurnalistul Cristian Câmpeanu prezintă o analiză a schimbărilor geostrategice care au avut loc la nivel international în ultimii ani. El atrage atenția asupra tendinței de apropiere de est a României, tendință care ar putea avea consecințe majore pentru viitorul țării.

România Liberă, 14 Martie 2013

 

Cum s-a ridicat valul antieuropean

Care este atitudinea românilor față de Uniunea Europeană acum și cum diferă ea față de momentul aderării? Jurnalistul Dan Tapalaga propune o analiză a diferențelor de atitudine ale românilor pe parcursul ultimilor șase ani, pornind de la evenimentele majore care au avut loc și modul cum s-au reflectat acestea în rezultatele studiilor de tip Eurobarometru.

Hotnews.ro, 18 martie 2013

Ultima frontieră. Rugămintea unui agent Schengen

Intrarea României în zona Schengen a fost intens discutată zilele acestea în mass media. Ca răspuns la diferitele reacții apărute pe scena politică și socială, jurnalistul Liviu Iolu lansează, în articolul publicat pe blogul Adevărul, un apel pentru a lupta în continuare astfel încât "graniţele fără bariere" să devină realitate și pentru România.

Adevărul, 3 martie 2013

FALSUL RĂZBOI PE FONDURILE EUROPENE. Cât a pierdut şi ce a câştigat în realitate România la Bruxelles

În urma negocierilor de la Bruxelles, România va beneficia în următorii şapte ani de fonduri comunitare în valoare de 39,88 miliarde de euro. Reprezintă această sumă obținută un câștig sau o pierdere pentru țara noastră? Jurnalista Anca Simina oferă un posibil răspuns într-un articol care analizează cifrele și condițiile de folosire a banilor europeni, atrăgând, de asemenea, atenția asupra ratei mici de absorbție a fondurilor europene înregistrată de la momentul aderării până acum.

Gândul.info, 10 februarie 2013

 

Liberalizarea muncii: un examen şi pentru Bruxelles

Dreptul la muncă al românilor în Marea Britanie se rezumă doar la o serie de articole în mass media din insulă? Ovidiu Nahoi argumentează că situația are implicații mai profunde și prezintă mai multe scenarii cu privire la liberalizarea muncii pentru români și bulgari începând cu 1 ianuarie 2014. Descoperiți scenariile posibile analizate de jurnalist în editorialul din Dilema Veche.

Dilema Veche, 7 februarie 2013

Cîteva decizii cruciale în 2013

"Europa este locul spre care lumea ar trebui să privească cel mai atent în 2013." Discursul recent al premierului britanic, viitorul UE și relația dintre Marea Britanie și țara noastră, acestea sunt principalele puncte de analiză în articolul publicat de Ovidiu Nahoi în Dilema Veche.

Dilema Veche, 24 ianuarie 2013

 

Membrii Parlamentului European avertizează cu privire la „generaţia pierdută“ de tineri şomeri

Rata șomajului în rândul tinerilor din Europa a crescut semnificativ în ultimii ani, pe fondul crizei economice. Citiți despre măsurile propuse de Comisia Europeană și Parlamentul European pentru sprijinirea tinerilor absolvenți de facultate în articolul publicat de Adevărul.

Adevărul, 17 ianuarie 2013

 

Comisarul european pentru dezvoltare regionala: 2013 e un an crucial pentru Romania. Trebuie sa absoarba fonduri structurale de 5 miliarde euro

Romania trebuie să absoarbă mai mult de 5 miliarde de euro din fondurile structurale în 2013,  pentru a nu pierde acești bani, atrage atenția comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn. Aflați mai multe despre gradul de absorbție al fondurilor structurale din articolul publicat de Euractiv.

Euractiv, 17 ianuarie 2013

 

Cluj vs Timişoara: Cine va fi Capitală Culturală Europeană?

Clujul și Timișoara conduc "lupta" pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Aflați care este viziunea fiecărui oraș aflat în cursa pentru titlul care aduce, pe lângă onoare și vizibilitate, o importantă sumă pentru dezvoltarea infrastructurii, din articolul publicat în România Liberă.

România Liberă, 15 ianuarie 2013

 

2013 - noroc sau ghinion?

Deutsche-Welle publică o analiză cu privire la tendințele identificate pentru evoluția economică la nivelul statelor UE în 2013.

Deutsche-Welle, 9 ianuarie 2013

 

Cui îi pasă că UE a rămas fără buget

Capital, 3 decembrie 2012

 

Blocaj la nivelul UE asupra bugetului Uniunii pentru 2013

Euractiv.ro, 15 noiembrie 2012

 

Europa: Între ideal și ideologie

Deutsche Welle, 19 octombrie 2012

 

Etapa istorica in constructia uniunii monetare: Fondul de salvare al zonei euro a intrat in vigoare

Euractiv.ro, 8 octombrie 2012

 

UE și șocul eurolimbajului românesc

Revista 22, 18 septembrie 2012

 

Cel mai puternic laser din lume va fi construit în România. Comisia Europeană a aprobat alocarea a 180 de milioane de euro pentru complexul ştiinţific de la Măgurele

Jurnalul Național, 18 septembrie 2012

 

Federaţia Statelor Europene: avantaj România

Adevărul, 17 septembrie 2012

 

Barroso: Romania are inca o rata de absorbtie extrem de scazuta; risca pierderea de fonduri insemnate

Euractiv.ro, 17 septembrie 2012

 

Barroso, un nou AVERTISMENT: E extrem de important ca numirea şefilor Parchetului şi DNA să fie corectă şi transparentă

Gândul.info, 17 septembrie 2012

 

Divergențe privind uniunea bancară.

Adevărul, 5 septembrie 2012

 

Zona euro. Uniunea Bancară va fi funcţională de la începutul anului 2013. Proiectul final al supervizorului unic

O privire asupra Uniunii Bancare, considerată de europeni soluţie pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane.

România liberă, 10 august 2012

 

Europa nu poate supraviețui fără o foaie de parcurs a reformelor

Deutsche-Welle publică un articol în care analizează posibilitatea unei reformări în cadrul Uniunii Europene.

Deutsche-Welle, 18 iulie 2012

 

Presa internațională comentează pe larg Criticile Comisiei Europene cuprinse în proiectul de raport pentru România. Ce scriu ziarele europene

Mediafax.ro realizează un sumar al articolelor despre România în cele mai renumite publicații internaționale.

Mediafax.ro, 18 iulie 2012

 

Ce vrea Europa de la noi?

Alina Mungiu-Pippidi scrie un articol  de opinie despre cerințele Uniunii Europene care vizează România.

România liberă, 17 iulie 2012

 

Cum e văzută România la Comisia Europeană, din punct de vedere economic şi social? Şeful reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Niculae Idu, discută online marţi, de la ora 12.00

Hotnews.ro anunţă o discuţie online, despre România, cu domnul Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Hotnews.ro, 18 iunie 2012

 

O nouă viziune despre guvernanţa economică în UE

Maria Capitaine scrie un articol de opinie despre guvernanţa economică din Uniunea Europeană.

Curierul Naţional, 15 iunie 2012

 

Moscova nu crede în lacrimi şi nici în UE

Deutsche-Welle publică un articol despre poziţia Rusiei faţă de Uniunea Europeană.

Deutsche-Welle, 13 iunie 2012

 

Reforma Schengen divizează Europa

Deutsche-Welle publică un articol despre potenţialele consecinţe ale implementării reformei Schengen.

Deutsche-Welle, 08 iunie 2012

 

România joacă tare în dosarul Schengen

Bianca Toma publică un articol privind cel mai recent consiliu al miniştrilor de interne.

Adevărul, 07 iunie 2012

 

Uniunea Europeană, la răscruce

Vasile Puşcaş scrie un articol în care analizează impactul crizei economice din Grecia asupra contextului politic din Europa.

Adevărul, 13 mai 2012

 

De ce sprijinim cultura din Europa?

Vintilă Mihăilescu aduce argumente în favoarea sprijinirii culturii europene.

Dilema veche, 09 mai 2012

 

Europa nu se teme de schimbare

Vasile Puşcaş scrie un articol despre cât de pregătiţi sunt europenii pentru transformarea Uniunii într-un actor performant pe piaţa internaţională.

Adevărul, 08 mai 2012

 

Corupţia şi ale ei efecte secundare

Deutsche Welle publică un articol despre corupţia de pe teritoriul Uniunii Europene.

Deutsche Welle, 02 mai 2012

 

+EUROPA: Cumpăraţi produse direct de la fermieri - sunt mai proaspete, mai gustoase şi, uneori, mai ieftine

Corespondentul TVR Magdalena Moreh a realizat un interviu pe tema Politicii Agricole Comune cu Dacian Cioloş, comisar european pentru agricultură.

tvr.ro, 22 aprilie 2012

 

Mai avem două luni să convingem că merităm fondurile europene

Bursa publică un articol despre gestionarea fondurilor europene în România.

Bursa, 20 aprilie 2012

 

Fondurile UE stau în seifurile de la Bruxelles, proiectele europene sunt plătite de Trezorerie

Iulian Anghel scrie un articol despre gestionarea bugetului de stat în scopul acordării de împrumuturi pentru realizarea proiectelor europene.

Ziarul financiar, 13 aprilie 2012

 

BCE administrează calmante

Deutsche-Welle publică un articol despre politica anticriză adoptată de Banca Centrală Europeană.

Deutsche-Welle, 12 aprilie 2012

 

Germania simplifică recunoaşterea diplomelor

Deutsche-Welle publică un articol despre intenţia Germaniei de a facilita procesul de echivalare a diplomelor de studiu.

Deutsche-Welle, 04 aprilie 2012

 

Europenii exersează autodisciplina

Cristian Ştefănescu publică un articol despre disciplina economică impusă de "Pactul fiscal" semnat recent de 25 dintre şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE.

Deutsche Welle, 03 martie 2012

 

Drepturile omului în Parlamentul European sau fericirea de zi cu zi 

Revista22 publică un articol al lui Jerzy Buzek, deputat european polonez, despre Parlamentul European şi rolul acestuia în apărarea drepturilor omului.

Revista22, 20 martie 2012

 

Pactul fiscal, un exerciţiu de luciditate

Revista22 publică un articol al Lidiei Moise despre adoptarea pactului european şi consecinţele acestuia.

Revista22, 06 martie 2012

 

Comisia Europeană pune umărul la privatizarea Oltchim

Bursa publică un articol despre implicaţiile Comisie Europene în procesul de tranzacţionare Oltchim.

Bursa, 09 martie 2012

 

Viviane Reding: Europenii vor decide ce fac cu amprentele lăsate în mediul digital

Capital publică un articol despre importanţa datelor personale pe care le furnizează cetăţenii europeni în mediul virtual.

Capital, 19 februarie 2012

 

500.000 de locuri de muncă noi în Uniunea Europeană, în domeniul mediului. Economia verde generează noi locuri de muncă

Euractiv.ro publică un articol despre impactul pe care l-ar putea avea implementarea unei decizii UE în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător asupra pieţei muncii prin dezvoltarea "economiei verzi".

Euractiv.ro, 13 februarie 2012

 

Coaliţia de la putere şi-a dat acceptul asupra acordului inter-guvernamental de disciplină fiscală: Cât e de potrivit pentru România Tratatul fiscal al ţărilor UE?

Doru Cireaşă publică un articol în care analizează consecinţele adoptării noului Tratat fiscal al statelor-membre UE, reliefând impactul acestuia prin citarea unor personalităţi avizate din domeniul economic.

Romania liberă,  15 februarie 2012

 

Un grup de europarlamentari cere o reducere de până la trei ori a tarifelor în roaming

Adrian Seceleanu analizează piaţa serviciilor de telecomunicaţii din Uniunea Europeană, în special tarifele de telefonie mobilă practicate de furnizori în regim roaming, evoluţia acestora ajungând în atenţia Parlamentului European.

Ziarul Financiar, 14 februarie 2012

 

Încă un summit european degeaba?

Cristian Câmpeanu publică un articol de opinie despre summit-ul care a avut loc în data de 30 ianuarie la Bruxelles şi care a reunit şefii de stat şi de guvern ai celor 27 de state-membre ale UE.

România liberă, 31 ianuarie 2012

 

Mal d'Europe? Criza şi ethosul european

Cristina Hermeziu face o analiză riguroasă a impactului pe care l-a avut criza economică asupra păturilor sociale din Europa.

Dilema veche, 25 ianuarie 2012

 

Pactul fiscal european

Deutsche Welle publică un articol care analizează implicaţiile pactului fiscal european din contextul economic actual.

Deutsche Welle, 27 ianuarie 2012

 

Croaţii au spus „Da“ aderării la UE

Magda Crişan raportează aderarea Croaţiei la UE în contextul actual.

Adevărul, 22 ianuarie 2012

 

Siguranţa maritimă, ignorată ani la rând de UE

Eliza Frâncu dezbate problema siguranţei maritime pornind de la naufragiul navei de croazieră Costa Concordia.

Adevărul, 23 ianuarie 2012

 

Ofertă bogată de joburi în nordul Europei

Mariana Bechir prezintă situaţia curentă de pe piaţa muncii din Europa.

Adevărul, 12 ianuarie 2012

 

Cum vrea Danemarca să unească Europa

Ovidiu Nahoi chestionează contribuţia preşedinţiei daneze la proiectul european.

Adevărul, 10 ianuarie 2012

 

Ce legi care te afectează se votează la Bruxelles

Bianca Toma explică deciziile care se votează la Bruxelles pentru anul 2012.

Adevărul, 2 ianuarie 2012

 

Criza împinge Europa pas cu pas spre conceptul german de uniune

Bogdan Cojocaru scrie un articol despre întâlnirea dintre cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi despre planul germano-francez împotriva crizei din Europa.

Ziarul Financiar, 7 decembrie 2011

 

Pentru o Europă a responsabilităţii

Sever VOINESCU scrie un editorial privind criza cu care se confruntă întreaga Europă.

Dilema veche, 5 decembrie 2011

 

UE se va schimba ori se va scufunda

Prof. dr. Vasile Puşcaş, profesor Jean Monnet Ad Personam la Universitatea „Babeş-Bolyai", Cluj-Napoca şi fost negociator-şef al României cu UE face o analiză a dialogului diplomatic intens dintre statele membre ale UE.

Adevărul, 4 decembrie 2011

 

Aşteptându-l pe Barosso

Alina Mungiu-Pippidi publică în cotidianul România liberă un articol de opinie despre transformările pe care le va suferi Uniunea Europeană în urma crizei financiare.

România liberă, 10 noiembrie 2011

 

Croaţia promite „curăţenie'' înaintea aderării la UE, partidul de guvernare - acuzat de finanţări ilegale

România liberă publică un articol despre arestarea fostului premier al Croaţiei, în contextul pregătirii aderării la Uniunea Europeană.

România liberă, 9 noiembrie 2011

 

Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI: „Renunţarea la euro este imposibilă“

Într-un interviu acordat Adevărul TV, Mihai Tănăsescu susţine că hotărârea României de aderare la zona euro trebuie să rămână în picioare. El este convins că viitorul euro şi al zonei euro nu poate fi pus la îndoială, condiţia ieşirii din criză fiind maturitatea politicienilor, dar şi a popoarelor europene.

Adevărul, 3 noiembrie 2011

 

VIZE pentru Canada: Nu ne dau vize, le blocăm în Parlamentul European acordul de liber schimb

Eurodeputaţi români, bulgari şi cehi din Parlamentul European avertizează Canada că ar putea bloca acordul de liber schimb pe care îl negociază în prezent cu UE dacă nu rezolvă favorabil problema vizelor pentru cetăţenii din ţările lor.

Adevărul, 18 octombrie 2011

 

Statele leneşe riscă să piardă fondurile UE

Bianca Toma publică în cotidianul Adevărul un material în care avertizeată că ţările cu grade mici de absorbţie a fondurilor structurale ar putea rămâne fără bani europeni din 2014.

Adevărul, 17 octombrie 2011

 

Reforma agricolă a UE aduce mai mulţi bani României

România va primi în 2014 cu 34% mai multe fonduri pentru agricultură decât în 2013.

Adevarul, 13 octombrie 2011

 

Despre Europa, așa cum a fost

Ioan Statomir publică în Dilema Veche un articol de opinie despre construcţia Europei.

Dilema Veche, 29 septembrie - 5 octombrie 2011

 

De ce este federalismul mai eficient şi mai democratic?

Adevărul publică un articol de opinie, al europarlamentarului Sylvie Goulard, despre avantajele federalizării.

Adevărul, 4 octombrie 2011

 

Uniunea Europeană se destramă? România, prima victimă?

Sabina Fati publică un articol despre pericolul fragmentării Europei, în urma discursului rostit de către preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European.

România Liberă, 29 septembrie 2011

 

E banal să spui "Europa la răscruce". Şi totuşi...

Ovidiu Nahoi publică în Adevărul Europa un articol despre discursul preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, din 28 septembrie, în plenul Parlamentului European, prin care declară că guvernul economic al UE este Comisia Europeană, susţinând astfel importanţa Europei integrate, şi nu a unui sistem interguvernamental, bazat doar pe interesele unor state membre.

Adevărul, 29 septembrie 2011

 

Cum pot obţine cetăţenii europeni protecţie consulară în afara Uniunii Europene?

În acest an, unul din şase europeni a planificat să îşi petreacă concediul în afara UE, susţine Comisia Europeană. În cazul în care ţara de origine nu are reprezentaţă în ţara în care se află, ei pot solicita asistenţă ambasadei sau consulatului unei alte ţări UE. Acest drept se aplică în situaţii obişnuite, cum ar fi furtul unui paşaport, un accident grav sau o boală gravă, precum şi în situaţii de criză.

EurActiv.ro, 28 iulie 2011

 

Concursul "Reporter European 2011" - dedicat jurnaliştilor şi bloggerilor interesaţi de teme europene

O nouă ediţie a concursului Reporter European a fost lansată anul acesta de către Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) şi Biroul Parlamentului European în România. Spre deosebire de anii precedenţi, cea mai recentă ediţie "Reporter European" prezintă o serie de noutăţi ce urmăresc să le faciliteze jurnaliştilor şi bloggerilor români participarea în concurs.

HotNews.ro, 27 iulie 2011

 

România, în epoca de piatră a Internetului

Comisarul european responsabil pentru Agenda digitală, Neelie Kroes, găseşte îngrijorător faptul că 58% dintre români nu a folosit niciodată internetul şi doreşte ca în următorii ani să scadă acest procent şi să reuşească să conecteze întreaga Europă prin intermediul pieţei digitale.

Evenimentul Zilei, 14 iulie 2011

 

După doi ani de tărăgănări, Comisia Europeană a dat undă verde schemei de sprijin în domeniul energiei regenerabile

Comisia Europeană a constatat că schema propusă de România pentru a sprijini producţia de energie din surse regenerabile este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Certificatele verzi vor fi acordate producătorilor pentru fiecare MWh generat din energie solară, hidraulică, eoliană, biomasă sau gaz de fermentare a deşeurilor.

HotNews,13 iulie 2011

 

Reglementări europene care ne schimbă viaţa

Noile reguli propuse de Comisia Europeană şi adoptate de Parlamentul Europei influenţează multe dintre aspectele cotidiane cu care suntem obişnuiţi. Drepturile cumpărătorilor şi pasagerilor, tarifele pentru roaming, etichetele pentru alimente şi şofatul sunt câteva dintre noile reglementări ce ar putea intra în vigoare începând cu 2012.

Adevărul, 11 iulie 2011

 

Europa, fortăreaţă pentru cetăţenii ei

În ciuda avertismentelor privite din partea Bruxelles-ului, unele ţări europene încep să ignore valorile Uniunii Europene. Poate cea mai importantă dintre acestea este libertatea de circulaţie: Danemarca a reintrodus controalele la graniţe şi Olanda a introdus permise de muncă pentru cetăţenii UE.

Adevărul, 6 iulie 2011

 

România a avut în mai cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE, de 8,5%

Dragoş Comanache publică pe site-ul www.HotNews.ro o analiză a datelor Eurostat care relevă faptul că România a avut în luna mai cea mai mare rată anuală a inflaţiei din rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

HotNews.ro, 16 iunie 2011

 

Europol: Aderarea României şi Bulgariei la Schengen riscă să încurajeze imigraţia ilegală

Alina Neagu publică pe site-ul www.HotNews.ro un material despre riscul intergrarii României şi Bulgariei în spaţiul Schenghen. Jurnalistul citează un oficial al Europol, Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene, care suţine că integrarea riscă să încurajeze imigraţia ilegală.

HotNews.ro, 15 iunie 2011

 

UE sărbătoreşte astăzi împlinirea a 26 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen

HotNews.ro publică astăzi un material despre împlinirea a 26 de ani de la înfiinţarea spaţiului Schengen fără control la frontiere.

HotNews, 14 iunie 2011

 

Parlamentul European: România şi Bulgaria îndeplinesc toate criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Alina Neagu a publicat pe website-ul www.HotNews.ro un material despre aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

HotNews, 8 iunie 2011

 

Jose Barroso: Restabilirea provizorie a controalelor la frontiere este o posibilitate

Mediafax.ro publică un articol despre anunţul Preşedintelui Comisiei Europene privind restabilirea temporară a controalelor la frontierele naţionale în situaţii excepţionale, restabilire cerută de Franţa şi Italia.

Mediafax, 1 mai 2011

 

Comisia Europeană: Din 2013, termocentralele care nu îndeplinesc standardele UE vor primi mai puţine certificate gratuite de emisii de gaze

Claudia Pîrvoiu a publicat pe Hotnews.ro un articol despre decizia Comisiei Europene privind acordarea, din 2013, a certificatelor gratuite de emisii de gaze cu efect de seră pentru unităţile din sectorul energetic.

www.Hotnews.ro, 28 aprilie 2011

 

Comisia Europeană vrea o anchetă asupra deciziei guvernului olandez de a restricţiona accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii

Ionuţ Baiaş publică pe EurActiv.ro un articol despre intenţia Comisiei Europene de a lansa o anchetă asupra initiaţivei guvernului olandez asupra restricţiei muncitorilor români şi bulgari pe piaţa muncii din Olanda.

www.Euroactiv.ro, 28 aprilie 2011

 

CE acordă un ajutor suplimentar de 10 milioane de euro pentru Japonia

Maria Cocuţi publică în România Liberă un material despre ajutorul financiar dat Japoniei de Comisia Europeană.

România Liberă, 04 aprilie 2011

 

Europa îmbătrâneşte, însă populaţia este mai sănătoasă şi mai diversă

Portalul www.ziare.com publică rezultatele ultimului Raport demografic realizat de centrul pentru statistică Eurostat şi dat publicităţii de Comisia Europeană.

www.Ziare.com, 02 aprilie 2011

 

Comisia Europeană intenţionează să simplifice sistemul de impozitare a IMM-urilor

Lucian Hainăroşie a publicat pe ziare.com un articol despre intenţia CE de a introduce, începând cu 2013, un sistem unic de impozitare pentru IMM-urile care desfăşoară activităţi în mai multe state membre UE.

www.Ziare.com, 27 martie 2011

 

Ţările membre UE au obligaţia să asigure asistenţă corepunzatoare şi pentru cetăţenii altor ţări

Ionuţ Baiaş publică un material pe Euractiv.ro despre drepturile şi obligaţiile ţărilor membre UE în situaţii de urgenţă sau de criză.

www.Euractiv.ro, 24 martie 2011

 

Bruxelles: Începe Consiliul european de primăvară

Sorana Mihăilescu publică pe Hotnews.ro un articol despre începerea Consiliului european de primăvară, unde se vor discuta situaţia din Libia şi Japonia, precum şi stabilitatea economică a UE.

www.HotNews.ro, 24 martie 2011

 

Sondaj: Europenii cred despre ei că sunt toleranţi, cred în valorile UE, dar se opun primirii de imigranţi

Ionuţ Baiaş publică pe site-ul www.Euractiv.ro o analiză a unui sondaj comandat de The Guardian si efectuate de catre ICM in cinci state membre.

www.Euractiv.ro, 14 martie 2011

 

Lichtenstein a intrat în spaţiul Schengen

Iulia Enache scrie despre cel de-al patrulea stat din afara Uniunii Europene care devine parte a spaţiului fără controale la frontierele interne.

Gândul, 8 martie 2011

 

Herman van Rompuy: Romania a stabilizat economia, in plina criza

Agenţia HotNews.ro a publicat reacţia preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, vizavi de implementarea, de către România, a programului comun cu UE şi FMI.

www.HotNews.ro, 24 februarie 2011

 

Raportul MCV: România a facut progrese în lupta anti-corupţie

Alina Neagu a publicat un material despre rezultatele Raportului de Monitorizare pe justiţie, lansat de Comisia Europeană.

www.HotNews.ro, 18 februarie 2011

 

Plan european de reducere a ratei de abandon şcolar

Oana Dan a publicat în Evenimentul Zilei un material despre planurile Comisiei Europene de a reduce rata de abandon şcolar.

Evenimentul Zilei, 1 februarie 2011

 

România bate pasul pe loc la atragerea fondurilor europene

În articolul din Evenimentul Zilei, Andrei Bâtcă le explică cititorilor datele publicate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din cadrul Ministerului Finanţelor. Informaţiile fac referire la puterea de absorbţie a fondurilor europene.

Evenimentul Zilei, 27 ianuarie 2011

 

Chişinău: UE cere reforme dure pentru ridicarea vizelor

Într-un articol despre vizita comisarului Malmström în Republica Moldova, Virginia Dumitraş scrie că termenul abolirii vizelor UE de scurt sejur pentru cetăţenii moldoveni nu este încă stabilit, iar planul de acţiune transmis guvernului de la Chişinău presupune reforme dure în domeniile justiţiei şi afacerilor interne.

Adevărul, 26 ianuarie 2011

 

Raportul Schengen al României, cu scântei

Bianca Toma scrie despre controversa dintre Consiliu şi Parlamentul European privind accesul la rapoartele de evaluare Schengen ale Bulgariei şi României.

Adevărul, 25 ianuarie 2011

 

Chisinaul incearca sa scape de vizele pentru UE

Site-ul Euractiv.ro publică un material despre vizita în Republica Moldova a comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

Euractiv.ro, 25 ianuarie 2011

 

Sănătate europeană pentru toţi

Biana Toma şi Anca Voicu publică un material despre proiectul de directivă privind decontarea cheltuielilor medicale transfrontaliere, aflat în dezbatere în Parlamentul European.

Adevărul, 19 ianuarie 2011

 

Comisar european: "Frauda rămâne o problemă în România "

Adrian Chochino a realizat un interviu cu Algirdas Semeta, comisarul european pentru impozitare vamală, audit şi antifraudă.

Evenimentul Zilei, 18 ianuarie 2011

 

Leancă pariază pe apropierea rapidă de Europa

Valentina Basiul a realizat un interviu cu ministrul de externe al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Adevărul, 13 ianuarie 2011

 

 

Semestrul European a fost lansat ieri. Pentru România, ultima noapte de dragoste a luat sfârşit. Urmează prima noapte de război

Dan Popa scrie despre lansarea "Semestrului european" odată cu publicarea raportului "Analiza anuală a creşterii".

Hotnews, 13 ianuarie 2011

 

Mai prinde România Euro?

România liberă publică o analiză sucintă privind obiectivele României referitoare la adoptarea monedei europene.

România liberă, 12 decembrie 2010

 

 

Mâna lungă a UE taie topoarele care distrug pădurile

Evenimentul zilei publică o analiză privind acţiunile întreprinse de România privind protejarea pădurilor şi posibilele sancţiuni din partea UE în cazul nerealizării acestora.

Evenimentul zilei, 2 decembrie 2010

 

 

Janusz Lewandowski: „Este o perioadă de egoism în Europa“

Adevărul publică un interviu cu Janusz Lewandowski, Comisarul European pentru Buget şi Planificare Financiară, pe tema planificării bugetare viitoare a  UE.

Adevărul, 1 decembrie 2010

 

 

Care vor fi aeroporturile Schengen

România liberă publică un articol mai detaliat privind schimbările aduse curselor aeriene de viitoarea aderare a României la Spaţiul Schengen.

România liberă, 18 noiembrie 2010

 

 

O nouă strategie pentru vechile proiecte ale României la Dunăre

Evenimentul Zilei prezintă un material privind Strategia Dunăreană, ce va fi abordată la Bucureşti în cadrul Summitului de luni, 8 octombrie, în prezenţa lui Jose Manuel Barroso, preşedintele CE.

Evenimentul Zilei, 7 noiembrie 2010

 

 

UE întrevede ridicarea vizelor pentru moldoveni

Miniştrii de externe ai statelor membre au mandatat Comisia Europeană cu elaborarea unui plan de acţiune pentru eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Evenimentul Zilei, 26 octombrie 2010

 

România se împiedică în poarta Schengen?

Jurnalul Naţional prezintă un comentariu elaborat privind posibilitatea aderării României în viitorul apropiat la spaţiul Schengen.

Jurnalul Naţional, 12 octombrie 2010

 

UE cheamă Franţa la ordine în dosarul romilor

Evenimentul Zilei prezintă o analiză a situaţiei generate la nivel european de decizia Franţei de a expatria cetăţeni români şi bulgari de etnie romă.

Evenimentul Zilei, 29 septembrie 2010

 

Fonduri europene. Reloaded

Capital prezintă un editorial privind rolul important al implicării instituţiilor bancare în procesul de absorbţie a fondurilor europene, esenţial în impulsionarea economiei.

Capital, 9 august 2010

 

Geoagiu-Băi va fi premiată la Bruxelles drept destinaţie de excelenţă a României

Staţiunea Geoagiu-Băi va fi premiată la Bruxelles pe 27 septembrie 2010 în cadrul galei premiilor EDEN 2010, alături de alte 24 de destinaţii europene, Comisia Europeană urmând a realiza un film de prezentare a staţiunii.

Curierul Naţional, 7 august 2010

 

Ultimele graniţe între România şi zona Schengen

Cristian Vasilcoiu şi Adrian Cochino scriu despre ce mai are România de făcut pentru a putea adera la Spaţiul Schengen în primăvara anului viitor.

Evenimentul Zilei, 30 iulie 2010

 

Avocaţii români au undă verde în statele UE

Oana Crăciun publică un material despre recunoaşterea profesiei de avocat şi despre dreptul avocaţilor români de a oferi consultanţă sau de a pleda în instanţele din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Evenimentul Zilei, 20 iulie 2010

 

România şi Grecia sunt ţările în care se înregistrează cei mai mulţi morţi pe şosele

Preluând datele publicate într-o statistică a Comisiei Europene, Mihaela Voicu scrie despre planurile de a reduce la jumătate numărul deceselor în accidente rutiere pe şoselele europene.

Adevărul, 15 iulie 2010

 

Georgia, negocieri pentru un acord de asociere cu UE

Evenimentul Zilei scrie despre demararea negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Georgia pentru încheierea unui acord de asociere.

Evenimentul Zilei, 15 iulie 2010

 

Diplomele, echivalate fără bătăi de cap în ţările UE

Evenimentul Zilei abordează detaliat problema echivalării diplomelor de studii româneşti pe piaţa muncii din spaţiul comunitar, precum şi a rolului important jucat de SOLVIT în soluţionarea acestei probleme.

Evenimentul Zilei, 28 iunie 2010

 

Europa şi culturile defavorizate

Doina Papp publică un interviu cu Dominique Dolmieu, directorul centrului cultural "Maison d'Europe et d'Orient", pe tema activităţilor centrului în Balcanii de Vest, Caucaz şi Asia Centrală.

Observator Cultural, 30 aprilie 2010

 

Combaterea sărăciei în Europa

Într-un articol preluat de România Liberă, comisarul european László Andor prezintă punctul său de vedere în ce priveşte combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în Europa.

România Liberă, 30 aprilie 2010

 

Leonard Orban: "Mă aştept să crească numărul procedurilor de infringement împotriva României, mai ales pe domeniul protecţiei mediului"

Euractiv publică o discuţie on-line cu consilierul prezidenţial Leonard Orban.

Euractiv, 28 aprilie 2010

 

Cioloş: "Prin reforme, România participă la construcţia europeană"

Euractiv prezintă o relatare detaliată, cu cele mai importante intervenţii din cadrul conferinţei de presă susţinute de către comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş în cadrul vizitei sale în România .

Euractiv, 23 aprilie, 2010

 

Migranţii români, prinşi între două crize

Victoria Stoiciu explică de ce nu se întorc acasă lucrătorii români din Italia şi Spania.

Dilema Veche, 15 aprilie 2010

 

Comisia Europeana merge pe mana subventiilor agricole

Euractiv publică un material despre viitoarele politici agricole la nivel comunitar, agricultorii europeni urmând a primi mai departe finanţări directe.

EurActiv, 15 aprilie 2010

 

Nouă state din Uniunea Europeană încă impun restricţii muncitorilor români

Curierul Naţional publică o analiză a pieţei de muncă din spaţiul comunitar si a restricţiilor pentru forţa de muncă din noile state membre.

Curierul National, 7 aprilie 2010

 

Croaţia la porţile Uniunii Europene. Ne daţi ori nu ne daţi?

Euractiv publică o analiza pe tema eforturilor depuse de Croaţia de a deveni stat membru al Uniunii Europene.

Euractiv, 29 martie 2010

 

Când pasiunea întâlneşte responsabilitatea

Oana Dan publică un interviu cu Dusan Milenkovic, tânărul care a câştigat concursul de design pentru noul logo ecologic al Uniunii Europene.

Evenimentul Zilei, 26 martie 2010

 

Strategia UE 2020: România pleacă de pe ultimele locuri şi trebuie să-şi facă singură planul de drum

Adrian Lungu trece în revistă principalele puncte aflate pe agenda strategiei "UE 2020" şi rezumă concluziile dezbaterii pe această temă organizate de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Euractiv, 23 martie 2010

 

Zi decisivă la Bruxelles pentru înfiinţarea "Ministerului European de Externe"

Euractiv scrie despre negocierile care preced înfiinţarea Serviciului de Acţiune Externă al Uniunii Europene.

Euractiv, 22 martie 2010

 

Summit UE-Balcanii de Vest: Opt state îşi declară angajamentul faţă de UE

Citând pagina de internet SETimes.com, Euractiv scrie despre întâlnirea la nivel înalt de lânga Lubljana care a reunit liderii a opt state din Balcani.

Euractiv, 21 martie 2010

 

Olanda, ameninţată de UE în legătură cu restricţiile impuse românilor

România Liberă scrie despre deschiderea, de către Comisia Europeană, a celei de-a doua etape a procedurii de încălcare a tratatului de către Olanda, în cazul detaşării tmporare a lucrătorilor bulgari şi români pe piaţa forţei de muncă din această ţară.

România Liberă, 18 martie 2010

 

Europa 2020

România liberă publică un material privind recent lansatul program Europa 2020, un document ce trasează strategia de dezvoltare a spaţiului comunitar pentru următorul deceniu.

România liberă, 15 martie 2010

 

România şi bugetul Uniunii - cât dăm, cât primim şi la ce putem folosi banii europeni?

Euractiv.ro scrie despre recentul raport publicat de către Centrul Român de Politici Europene privind schimbările de procedură bugetară la nivel comunitar.

Euractiv.ro, 12 martie 2010

 

Ţapii ispăşitori în Europa

Mircea Vasilescu comenteză într-un editorial publicat de Dilema Veche pe tema crizei economice şi a efectelor sale pe plan social si politic în spaţiul european.

Dilema Veche, 11 martie 2010

 

De ce vor europenii să-şi facă propriul "FMI"

Cristina Dobreanu scrie despre argumentele în favoarea instituirii Fondului Monetar European dar şi despre dificultăţile legislative care trebuie depăşite pentru realizarea acestui proiect.

România Liberă, 10 martie 2010

 

Dacian Cioloş: "La noi, politica agricolă s-a schimbat an de an"

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Dacian Cioloş vorbeşte despre reforma politicii agricole comune şi despre perspectivele agriculturii româneşti.

Adevărul, 22 februarie 2010

 

CE sfătuieşte România să îşi schimbe practicile agricole

Green Report scrie despre schema de ajutoare pentru investiţii în irigaţii şi despre recomandările privind combaterea secetei.

Green Report, 18 februarie 2010

 

Plăţile directe pentru agricultori trebuie să se bazeze pe principii noi

România Liberă publică un interviu realizat de agenţia Agerpres cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pe tema priorităţilor mandatului său.

România Liberă, 17 februarie 2010

 

Catherine Ashton susţine organizarea unui summit pe tema integrării în UE a ţărilor din Balcani

România Liberă scrie despre propunerea Croaţiei şi Sloveniei de a organiza o întâlnire la nivel înalt privind aderarea la Uniuniea Europeană a ţărilor din Balcani.

România Liberă, 16 februarie 2010

 

Angela Filote: prima româncă la vârful UE

Cătălina Mihai publică portretul Angelei Filote, purtător de cuvânt al comisarului european pentru extindere şi politica de vecinătate, Štefan Füle.

Adevărul, 12 februarie 2010

 

Soluţia UE pentru Grecia

Capital scrie despre soluţiile propuse în cadrul întâlnirii miniştrilor de finanţe ai statelor din zona euro pentru a ajuta Grecia să iasă din criză.

Capital, 11 februarie 2010

 

Vicepreşedintele CE cere Greciei ridicarea blocadei la graniţa cu Bulgaria

Ana-Maria Lazăr scrie despre solicitarea vicepreşedintelui Comisiei Europene Günter Verheugen adresată Greciei de a asigura libera circulaţie prin punctele de trecere a frontierei din nordul ţării, blocate de protestele fermierilor greci.

Adevărul, 10 februarie 2010

 

Ca să trecem la euro în 2015 trebuie strânsă cureaua de azi

Ana Bâtcă trece în revistă măsurile necesare pentru adoptarea monedei euro de către România.

Evenimentul Zilei, 9 februarie 2010

 

Preşedintele UE vrea înfiinţarea unui "guvern economic"

Capital scrie despre soluţia propusă de preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, pentru a coordona, la nivel european, ieşirea din criza economică şi financiară.

Capital, 9 februarie 2010

 

Omul care poate scoate Europa din criză

Florentina Cioacă realizează portretul lui Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene.

Adevărul, 8 februarie 2010

 

România scapă de procedura de infringement în urma modificării legii apelor

Euractiv explică noile reglementări intrate în vigoare odată cu alinierea legislaţiei naţionale în domeniul epurării apelor uzate cu cea comunitară.

Euractiv, 8 februarie 2010

 

Poveste de familie

Aurelian Dochia scrie despre situaţia economică dificilă din Grecia şi despre posibilele soluţii căutate la Bruxelles.

România Liberă, 8 februarie 2010

 

ONU pentru salvarea climei

Dilema Veche prezintă un comentariu pe tema măsurilor necesare combaterii schimbărilor climatice, precum şi câteva dintre concluziile summit-ului de la Copenhaga.

Dilema Veche, 4 februarie 2010

 

Sfat UE pentru o dezvoltare a bazinului Dunării

România Liberă publică un articol despre conferinţa de la Ulm care are ca scop adoptarea unei strageii europene privind fluviul Dunărea.

România Liberă, 2 februarie 2010

 

Cum (nu) îi amendează UE pe leneşi

Cristian Ghinea scrie despre metoda deschisă de coordonare şi despre necesitatea impunerii unor sancţiuni statelor membre care nu îşi respectă angajamentele asumate.

Dilema Veche, 28 ianuarie 2010

 

Românii îşi doresc cel mai tare euro, dar nu cred că-l vor avea curând

Euractiv scrie despre un sondaj de opinie conform căruia românii sunt esticii care doresc cel mai mult adoptarea monedei euro.

Euractiv, 27 ianuarie 2010

 

Comisarul Almunia: Recenta ameliorare a situaţiei din România nu ar fi fost posibilă fără măsurile adoptate

România Liberă trece în revistă concluziile misiunii de evaluare efectuate in România de către experţi ai Comisiei Europene.

România Liberă, 27 ianuarie 2010

 

Amprenta de carbon ne arată cât de repede distrugem mediul

Valentina Grigore scrie despre modalităţile prin care se pot reduce emisiile individuale de carbon.

RomâniaLiberă, 27 ianuarie 2010

 

Românii cred că 2010 va fi mai prost decât 2009. Restul europenilor sunt optimişti

Loredana Voiculescu prezintă principalele concluzii ale sondajului Eurobarometru 72, realizat la cererea Comisiei Europene.

Gândul, 26 ianuarie 2010

 

Divanul "Dilemei Vechi": Dialog cu Leonard Orban, comisar european pentru multilingvism

Leonard Orban, comisarul european pentru multilingivsm, a acordat "Dilemei Vechi" un interviu privind experienţa acumulată de primul comisar european al României.

Dilema Veche, 21 ianuarie 2010

 

PE cere Comisiei o strategie pentru Dunăre până la sfârşitul anului

Euractiv scrie despre adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European prin care deputaţii solicită Comisiei Europene elaborarea unei strategii pentru fluviul Dunărea.

Euractiv, 21 ianuarie 2010

 

Europarlamentarii îngroapă securea războiului. Comisia ar putea fi votată pe 9 februarie

Euractiv scrie despre atmosfera din Parlamentul European după retragerea candidaturii comisarului desemnat din partea Bulgariei.

Euractiv, 21 ianuarie 2010

 

Jeleva şi-a retras candidatura

Cristina Oroveanu scrie despre desemnarea noului comisar european din partea Bulgariei, Kristalina Gheorghieva.

Adevărul, 20 ianuarie 2010

 

UE va acorda 200 de milioane de euro pentru Haiti

România Liberă scrie despre ajutorul financiar pe care Uniunea Europeană îl oferă pentru reconstrucţia ţării afectate de un seism soldat cu 70 000 de morţi.

România Liberă, 18 ianuarie 2010

 

Dacian Cioloş propune distribuţia de plăţi directe numai pentru terenul lucrat

Cristina Stoian scrie despre planurile comisarului desemnat pentru agricultură şi dezvoltare rurală de a lua în considerare, în cazul distribuţiei plăţilor directe, de producţia realizată de un anumit teren. În prezent, plăţile directe sunt calculate în funcţie de suprafaţă.

Ziarul Financiar, 18 ianuarie 2010

 

Dacian Cioloş, vedeta audierilor de comisari din PE

Bogdan Munteanu trece în revistă posibilele puncte sensibile de pe agenda audierii comisarului desemnat pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

Gândul, 11 ianuarie 2010

 

Candidaţii din comisia Barroso II îşi încep luni examenele în Parlamentul European

Cotidianul scrie despre desfăşurarea audierilor din Parlamentul Eiropean a comisarilor desemnaţi, programate între 11 şi 19 ianuarie la Bruxelles şi Strasbourg.

Cotidianul, 10 ianuarie 2010

 

UE deschide uşa Serbiei

Preşedintele sârb Boris Tadici a depus ieri, la Stockholm, candidatura oficială a ţării sale pentru aderarea la Uniunea Europeană. Călin Stoica-Diaconovici trece în revistă dificultăţile pe care Serbia trebuie să le depăşească pentru a deveni stat membru al blocului comunitar.

România Liberă, 23 decembrie 2009

 

UE îşi deschide porţile pentru Balcani

Viorica Marin scrie despre liberalizarea regimului de vize Schengen pentru cetăţenii sârbi, macedoneni şi muntenegreni.

Adevărul, 20 decembrie 2009

 

În 2010, BNR va primi 300 de tiruri pline cu euro pentru a renunţa la leu

Simona Simionescu scrie despre pregătirile de la Banca Naţională a României pentru adoptarea monedei euro.

Gândul, 9 decembrie 2009

 

Elveţia aprobă 120 de milioane de euro pentru proiectele realizate în România

În contextul extinderii Uniunii Europene cu Bulgaria şi România, Elveţia a aprobat alocarea a 170 de milioane de euro celor două ţări pentru o serie de proiecte elveţiene realizate în colaborare cu parteneri locali.

Capital, 8 decembrie 2009

 

O echipă de experţi face o vizită de evaluare Schengen la MAI, Ministerul Transporturilor şi Vămi

Unsprezece experţi din statele care aparţin Spaţiului Schengen şi un reprezentant al secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene vor începe luni o vizită la Bucureşti pentru evaluarea gradului de pregătire al României în vederea aderării la Spaţiul Schengen.

Cotidianul, 15 noiembrie 2009

 

Summitul UE - Rusia va fi organizat miercuri, la Stockholm

Mihaela Stoica scrie despre reuniunea la nivel înalt dintre Uniunea Europeană şi Rusia, precum şi despre temele care vor fi abordate în timpul discuţiilor.

Adevărul, 15 noiembrie 2009

 

Şi ce facem cu ţăranii?

Cristian Ghinea scrie despre raportul privind reforma Politicii Agricole Comune şi implicaţiile pentru România publicat recent de Centrul Român de Politici Europene cu scopul de a alimenta dezbaterea pe marginea viitorului agriculturii româneşti.

România Liberă, 21 octombrie 2009

 

UE investeşte 15 milioane de euro în muzeele din Craiova

Gabriela Zanfir scrie despre reabilitarea muzeelor de istorie şi de artă din Craiova graţie fondurilor obţinute prin Programul Operaţional Regional.

Evenimentul Zilei, 12 octombrie 2009

 

Bani şi judecată de la UE pentru arii protejate

Ecaterina Procopov şi Andrei Colţ scriu despre procedura de încălcare a tratatului declanşată de Comisia Europeană împotriva României pentru nerespectarea reglementărilor privind ariile naturale protejate şi despre rata de absorbţie extrem de scăzută în cadrul Programului Operaţional Sectoral Mediu.

Adevărul, 7 octombrie 2009

 

România a ales macazul greşit pe calea ferată

Teodora Trandafir scrie despre reducerea traficului feroviar în România cu 36%, în contradicţie cu tendinţa din Uniunea Europeană unde s-a înregistrat o creştere de 6 procente.

Evenimentul Zilei, 7 octombrie 2009

 

Bulgaria ştie ce vrea

Citând agenţia Sofia News, Cotidianul scrie despre nominalizarea actualului ministru de externe bulgari, Rumiana Jeleva, pentru postul de comisar european pentru energie.

Cotidianul, 6 octombrie 2009

 

Irlanda aprobă Tratatul de la Lisabona, dar nu îl "salvează"

Bogdan Munteanu scrie despre obstacolele rămase în calea ratificării Tratatului de la Lisabona în toate statele membre, după votul pozitiv din Irlanda de la sfârşitul săptămânii trecute.

Gândul, 5 octombrie 2009

 

Peste 200 de beneficiari de proiecte renunţă la finanţări din banii UE

Mona Scărişoreanu analizează principalele motivele care îi determină pe întreprinzătorii români să renunţe la accesarea fondurilor europene.

Capital, 2 octombrie 2009

 

Multilingvism

Gabriel Giurgiu scrie despre portofoliul primului comisar european român.

Dilema Veche, 2 octombrie 2009

 

Penultima aventură a Tratatului de la Lisabona

Adrian Cochino scrie despre votul de astazi al irlandezilor pentru aprobarea sau respingerea Tratatului de la Lisabona în contextul crizei economice şi financiare.

Evenimentul Zilei, 2 octombrie 2009

 

UE avea mai multă nevoie de România decât aveam noi de Uniune

Într-un interviu acordat revistei Capital, Daniel Dăianu vorbeşte despre locul şi rolul României în Uniunea Europeană şi despre proiectele propuse de România şi acceptate de UE.

Capital, 2 octombrie 2009

 

Nu avem motive să dormim bine noaptea

Vlad Stoicescu scrie despre implementarea Strategiei Lisabona în România ca un posibil răspuns la criza economică şi financiară.

Evenimentul Zilei, 1 octombrie 2009

 

Ungaria şi Polonia arse la buzunar de UE pentru nereguli în cheltuirea fondurilor pentru agricultură

Răzvan Ciubotariu comentează decizia Comisiei Europene de a retrage finanţări totalizând peste 200 de milioane de euro din 18 state membre din cauza neregulilor privind cheltuirea acestora.

Cotidianul, 1 octombrie 2009

 

UE pune "embargo" pe chinezării

Răzvan Ciubotariu scrie despre decizia de compromis a Comisiei Europene de a menţine, pentru încă doi ani, taxele de import şi măsurile anti-dumping pentru produsele chinezeşti.

Cotidianul, 30 septembrie 2009

 

Colonialism, neo-colonialism, euro-colonialism

Vlad Nistor scrie în editorialul său despre aplicarea Tratatului de la Lisabona în eventualitatea ratificării lui în toate statele membre, argumentând că implicaţiile tratatului vor fi cu mult mai importante decât se anticipează astăzi.

Cotidianul, 28 septembrie 2009

 

10 milioane de europeni ar putea surzi

Bogdan Biszok scrie despre noul regulament adoptat de către Comisia Europeană daotrită căruia playerele audio personale vor beneficia de noi setări din fabrică pentru respectarea nivelurilor sigure în ce priveşte intensitatea volumului.

Capital, 28 septembrie 2009

 

G20: Agenda comună, priorităţi diferite

Cătălina Mihai scrie despre pregătirea întâlnirii la nivel înalt de la Pittsburgh dintr-o perspectivă europeană.

Adevărul, 24 septembrie 2009

 

Banii UE se scurg, teoretic, în şosele şi canale

Teodora Trandafir scrie despre absobţia fondurilor europene de pre şi post aderare în România.

Evenimentul Zilei, 24 septembrie 2009

 

România pe locul zece în rândul beneficiarilor de fonduri UE

Cristina Dobreanu trece în revistă concluziile raportului privind bugetul pe anul 2008 al Uniunii Europene, raport publicat de către Comisia Europeană.

România Liberă, 24 septembrie 2009

 

Comisia Europeană: Băncile din UE au tarife ascunse, informaţii de neînţeles şi violează drepturile clienţilor

Răzvan Ciubotaru scrie despre principalele concluzii ale raportului pe tema transparenţei serviciilor bancare publicat de către Comisia Europeană.

Cotidianul, 23 septembrie 2009

 

Preşedintele ceh testează răbdarea UE

Călin Stoica-Diaconovici scrie despre intenţia preşedintelui ceh Vaclav Klaus de a amâna semnarea tratatului de la Lisabona chiar şi după un eventual rezultat pozitiv înregistrat peste două săptămâni în Irlanda.

România Liberă, 22 septembrie 2009

 

Barroso, reales în fruntea Comisiei Europene

Gabriela Anghel scrie despre votul din 16 septembrie din Parlamentul European şi despre cel de-al doilea mandat al preşedintelui Barosso la conducerea Comisiei Europene.

România Liberă, 17 septembrie 2009

 

Birocraţie europeană şi euro-jargon: o scurtă iniţiere

Lucian Branea, manager de proiecte cu finanţare europeană, povesteşte într-un interviu acordat Adinei Popescu despre experienţa sa de treisprezece ani în domeniul proiectelor pentru care se obţin bani din fondurile comunitare.

Dilema Veche, 11 septembrie 2009

 

"Evoluţia UE, ameninţată de 1% din cetăţenii europeni"

Răzvan Ciubotaru scrie despre implicarea marilor companii private din Irlanda în favoarea Tratatului de la Lisabona, cu doar trei săptămâni înainte de referendumul din 2 octombrie.

Cotidianul, 8 septembrie 2009

 

"A patra evaluare Schengen în România vizează frontierele maritime"

România Liberă scrie despre vizita de evaluare din perioada 3 - 7 septembrie în vederea aderării României la Spaţiul Schengen şi explică rolul pe care îl joacă Grupul de Evaluare privind extinderea spaţiului european fără frontiere interne.

România Liberă, 4 septembrie 2009

 

"Turcia cere UE să se întoarcă cu faţa spre Mecca"

Restabilirea relaţiilor diplomatice între Turcia şi Armenia şi acordul privind deschiderea frontierei între cele două state reprezintă un pas important al Turciei către aderearea la Uniunea Europeană, scrie Răzvan Ciubotaru.

Cotidianul, 2 septembrie 2009

 

"Renunţăm greu la becul de 100W"

Dan Arsenie trece în revistă avantajele şi dezavantajele becurilor ecologice şi analizează reticenţa românilor faţă de schimbarea surselor de lumină.

Evenimentul Zilei, 2 septembrie 2009

 

"Fonduri de 18 milioane de euro pe mana unei românce"

Elena Hâncu scrie despre mandatul de cinci ani la şefia Fundaţiei Europene pentru Educaţie şi Formare Profesională de la Torino pe care Madlen Şerban l-a obţinut după ce a fost selectată din 124 de candidaţi din mai multe ţări europene.

Adevărul, 28 august 2009

 

"Comercializarea becurilor clasice de 100 de wati va fi interzisă în UE, începand cu 1 septembrie"

Euractiv arată că, prin utilizarea becurilor economice, s-ar putea economisi anual până la 10 miliarde de euro în toate statele membre ale Uniunii Europene şi menţionează îngrijorarea unor organizaţii pentru protecţia consumatorilor care critică inflexibilitatea relementării europene privind interzicerea becurilor clasice.

Euractiv, 27 august 2009

 

"Cehia - Mitteleuropa îşi caută o identitate agricolă"

Dan Alexe scrie despre sectorul agricol al Cehiei şi despre evoluţiile post-aderare.

România Liberă, 24 august 2009

 

Noile reglementări contabile conforme cu directivele europene vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010

Euractiv arată care sunt noile reglementări contabile de la 1 ianurie 2010, odată cu transpunerea în legislaţia naţională a directivei 2009/49/CE.

Euractiv, 21 august 2009

 

"UE ameninţă evazioniştii cu un super-fisc"

Bogdan Munteanu scrie despre propunerea comisarului european pentru taxare şi uniunea vamală László Kovács de a crea o bază unică de date fiscale în toate cele 27 de state membre, facilitând accesul fiscului dintr-un stat membru la datele fiscale din celelalte 26 de state membre.

Adevărul, 20 august 2009

 

"Banii căpşunarilor au depăşit fondurile europene absorbite"

Marius Pîrloiu critică utilizarea redusă a fondurilor europene în România, arătând că sumele trimise de lucrătorii români din alte state membre depăşesc fondurile europene absorbite.

România Liberă, 19 august 2009

 

Oraşele mari pun piciorul în pragul UE: "Vrem mai mulţi imigranţi"

Adrian Deoancă scrie despre cerinţa unei organizaţii grupând administraţiile a 130 de oraşe din Uniunea Europeană de a fi consultată în ce priveşte dezvoltarea şi implementarea politicilor europene în domeniul migraţiei.

Cotidianul, 18 august 2009

 

Euro - un ţărm mai îndepărtat

Analistul economic Aurelian Dochia argumentează că, în condiţiile actuale, României îi va fi greu să adopte moneda euro în 2014, conform calendarului oficial.

România Liberă, 17 august 2009

 

Euronavetiştii resuscitează economia

Leontina Volosciuc arată că, datorită lucrătorilor români din străinătate care vin în vacanţă, în România luna august este luna investiţiilor.

Adevărul, 17 august 2009

 

Transportul, principala nemulţumire a europenilor

Valentina Grigore scrie despre Centrele Europene ale Consumatorilor şi asistenţa oferită consumatorilor europeni când aceştia fac cumpărături transfrontaliere prin internet.

România Liberă, 12 august 2009

 

Cetăţenia spaniolă, soliticitată de puţini români

Odată cu dobândirea statutului de cetăţeni europeni, tot mai puţini români solicită un paşaport spaniol. Olivera Taban arată că statutul de comunitar oferă acces la beneficiile sociale din Spania fără deţinerea cetăţeniei spaniole.

Adevărul, 10 august 2009

 

Unde îţi faci pensiune cu bani europeni

Adina Vlad explică cum poate fi obţinut sprijin financiar nerambursabil de la Uniunea Europeană pentru construcţia unei pensiuni într-o zonă cu potenţial turistic încă neexploatat.

Adevărul, 10 august 2010

 

Lumină vs. întuneric? Semnarea acordului Nabucco

Grigore Vîrsta scrie despre semnarea acordului Nabucco la Ankara şi explică importanţa acestui proiect pentru statele Uniunii Europene.

Dilema Veche, 29 iulie 2009

 

Fonduri UE pentru perfecţionarea medicilor

Adina Vlad explică cum pot fi folosiţi banii de la Uniunea Europeană pentru perfecţionarea medicilor cu privire la utilizarea noilor tehnolgii.

Adevărul, 27 iulie 2009

 

Experimentul UE din Letonia

Elena Smirnova arată că, în Letonia, conceptul de suveranitate politică este tot mai discutabil odată cu încercările de a depăşi criza economică şi financiară.

Adevărul, 20 iulie 2009

 

Aceşti suedezi care ne conduc

Relansarea stategiei Lisabona, conferinţa de la Copenhaga privind schimbările climatice, Parteneriatul Estic şi Pactul European pentru Migraţie: Cristian Ghinea argumentează că România ar trebui să fie direct interesată de toate aceste puncte importante aflate pe masa de lucru a Preşedinţiei suedeze.

Dilema Veche, 16 iulie 2009

 

PE îşi începe mandatul de pe poziţii de forţă

La startul noului mandat al Parlamentului European Iulian Vaida scrie despre relaţiile interinstituţionale la nivelul UE şi despre nominalizarea fostului premier polonez Jerzy Buzek pentru funcţia de preşedinte al PE.

România Liberă, 14 iulie 2009

 

Fonduri de la UE pentru confecţioneri cu diplomă

Adina Vlad şi Vasile Racoviţan prezintă povestea de succes a unei firme din Cluj care primeşte fonduri europene nerambursabile în valoare de 400 000 de euro pentru formarea profesioanală a angajaţilor.

Adevărul, 14 iulie 2009

 

Nabucco: Europenii au semnat pentru o ţeavă goală

Adrian Deoanca şi Răzvan Ciubotaru scriu despre viitorul gazoductului Nabucco şi despre cooptarea Rusiei şi Iranului ca potenţiali furnizori de gaz.

Cotidianul, 14 iulie 2009

 

Franţa, criticul cordial al României

Într-un interviu acordat ziarului "Evenimentul Zilei" Teodor Baconschi, ambasadorul României la Paris, vorbeşte despre relaţiile franco-române în contextul semnării parteneriatului strategic bilateral.

Evenimentul Zilei, 13 iulie 2009

 

Alesul papal faţă cu popoarele europene

Cristian Ghinea analizează alegerea preşedintelui Comisiei Europene în raport cu alegerile pentru Parlamentul European.

Dilema veche, 18 iunie 2009

 

De ce nu s-a votat pentru Parlamentul European

Profesorii Vladimir Pasti, Florin Diaconu şi Alfred Bulai au răspuns la o serie de întrebări cu privire la prezenţa scăzută la vot în scrutinul pentru Parlamentul European.

Adevărul, 15 iunie 2009

 

Lecţia scrutinului european

Petre Iancu încearcă să identifice cauzele înfrângerilor suferite de stânga socialistă şi social-democrată, dar şi semnificaţiile ascensiunii dreptei în scrutinul pentru Parlamentul European.

Revista 22, 10 iunie 2009

 

Alegerile europene faţă cu criza - socialiştii în picaj

Raluca Alexandrescu comentează rezultatul alegerilor europene şi structura Parlamentului European în următoarea legislatură.

Revista 22, 9 iunie 2009

 

UE şi România, văzute de la Habarovsk

Alexandru Lăzescu scrie despre relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia în contextul reuniunii la nivel înalt de la Habarovsk din 21 şi 22 mai 2009.

Revista 22, 26 mai 2009

 

România riscă să piardă Agenţia Europeană pentru Energie

Iulia Vaida analizează şansele României de a primi o decizie favorabilă privind amplasarea Agenţiei Europene de Cooperare a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Energiei.

România Liberă, 21 mai 2009

 

La frontierele UE

La o săptămână după lansarea la Praga a Parteneriatului Estic, Sever Voinescu scrie despre cadrul instituţional al relaţiilor Uniunii Europene cu vecinii săi din nord, sud şi est.

Dilema Veche, 14 mai 2009

 

Cum să-i ajuţi pe cei mai fericiţi oameni din lume?

Gabriel Giurgiu vorbeşte despre datoria morală a Uniunii Europene de a ajuta ţările sărace şi despre dilema cu care se confruntă funcţionarii Comisiei Europene când trebuie să negocieze cu regimuri politice corupte şi abuzive.

Dilema Veche, 14 mai 2009

    Ultima actualizare: 26/02/2015  |Începutul paginii