Cale de navigare

Publicarea listei școlilor selectate pentru concursul Juvenes Translatores

28/10/2013

Luni, 28 octombrie, a fost publicată lista școlilor selectate pentru a participa la ediția a 7-a a concursului școlar de traducere Juvenes Translatores. Aceasta poate fi consultată la adresa http://ec.europa.eu/translatores/selected/index_ro.htm. Concursul va avea loc în data de 28 noiembrie, simultan în toate liceele selectate prin tragere la sorți electronică.

  Pentru fiecare țară, numărul de școli selectate este egal cu numărul locurilor deținute în Parlamentul European, conform Tratatului de la Lisabona (acesta reflectă componența viitoare a Parlamentului, începând din 2014). În cazul României, numărul școlilor participante este de 33. Lista completă se găsește aici.

  Cu toate acestea, școlile care nu au fost selectate (și nu numai) sunt încurajate să se alăture inițiativei, organizând, de exemplu, un concurs intern/local/între școli în aceeași zi sau ulterior. Acestea pot utiliza textele sursă publicate pe pagina de internet dedicată concursului și sunt invitate să transmită informația către echipa Juvenes Translatores, fie pe Facebook, fie trimițând un mesaj la adresa DGT-TRANSLATORES@ec.europa.eu. Echipa Juvenes Translatores va fi încântată să primească relatări, fotografii sau filme video de la eventualele concursuri interne/locale/între școli organizate independent de concursul Juvenes Translatores, conform regulamentului acestuia.

  Profesorii interesați de utilizarea traducerii ca mijloc de predare/învățare a unei limbi străine în școala primară, gimnazială sau la liceu, sunt invitați sa descopere noul studiu realizat de DG Traduceri , Comisia Europeană, în domeniu.

  Persoană de contact la nivel local:
  Liliana Comănescu: +4021.203.54.85

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 14/01/2014  |Începutul paginii