Cale de navigare

„Atât de asemănători, atât de diferiţi, atât de europeni.” Au început înscrierile la concursul de redactare despre extinderea UE!

24/11/2014

Comisia Europeană lansează concursul de redactare intitulat „Atât de asemănători. Atât de diferiți. Atât de europeni.” Tinerii din întreaga Europă sunt invitați ca într-un articol de maximum 1000 de cuvinte să răspundă la una sau ambele întrebări privind extinderea UE :

  „Atât de asemănători, atât de diferiţi, atât de europeni.” Au început înscrierile la concursul de redactare despre extinderea UE!
  • Care este experiența ta în cadrul unei Uniuni Europene extinse?
  • Cum poate răspunde Uniunea Europeană extinsă în fața provocărilor viitorului?

  „Politica noastră în materie de extindere este piatra de temelie a proiectului european de promovare a păcii. Ajutându-i pe prietenii noștri să își realizeze aspirațiile europene, creăm stabilitate și prosperitate în jurul Uniunii. Sunt sigur că acest concurs de redactare va produce contribuții interesante și originale și va fi o sursă de inspirație pentru o nouă generație de tineri europeni care vor construi împreună viitorul nostru comun”, a declarat Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica Europeană de Vecinătate și negocierile de extindere.

  Concursul de redactare se desfășoară până la data de 27 februarie 2015 (la amiază, ora Europei Centrale) și este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, care dețin cetățenia unuia din cele 28 de state membre ale UE.

  Juriile naționale vor alege un candidat din fiecare țară, acesta/aceasta urmând să fie invitat(ă) la Bruxelles în cadrul unei vizite de studiu de trei zile. Articolele câștigătoare vor fi totodată publicate de către Comisia Europeană și vor fi oferite spre publicare principalelor redacții de presă din Europa.

  Pentru mai multe informații referitoare la concursul de redactare și la înscriere, vizitați http://www.writingcompetition.eu/.

  Persoane de contact:

  David Grivet (David.Grivet@icfi.com), Ofițer de presă la ICF Mostra, +32 2 537 44 00

  Pentru întrebări referitoare la extinderea UE, vă rugăm să luați legătura cu Dra Anca Păduraru, Anca.Paduraru@ec.europa.eu, +32 2 296 64 30

  Ultima actualizare: 04/02/2015  |Începutul paginii