Cale de navigare

Proiecții gratuite de film la Spațiul Public European, în fiecare joi la ora 18:00

23/01/2013

Începând cu data de 24 ianuarie 2013, Spațiul Public European lansează programul săptămânal de proiecții de filme artistice și documentare. În fiecare joi seară, publicul va viziona filme variate, de genuri diferite și venind din toate colțurile lumii, dar care au ceva de spus. Fie că subiectele lor vor genera dezbatere sau vor oferi răspunsuri la întrebări importante, acestea vor lăsa o urmă în sufletul sau mintea spectatorilor.

Joia de film se adresează tuturor, de la elevi și studenți până la oameni maturi și pensionari.

  Proiecții gratuite de film la Spațiul Public European, în fiecare joi la ora 18:00

  Debutul programului se face în parteneriat cu Festivalul One World – festival de film documentar dedicat drepturilor omului, care a pus la dispoziția SPE, cu generozitate, câteva dintre titlurile care au fost difuzate în ediția sa din 2012.

  24 ianuarie 2013, prima proiecție din programul “Joia de film”: documentarul “Adevărata Rețea Socială”, realizat în 2010, în timpul violentelor proteste de stradă studențești din Marea Britanie de la sfârșitul acelui an. Ca răspuns la intenția guvernului britanic de a mări taxele de studii, studenții se organizează, în special prin “social media” – Twitter, Facebook, Youtube, mesaje sms, și declanșează o mișcare de opoziție vehementă. Va fi momentul de schimbare a formelor de protest, prevestind impactul major al tehnologiei în declanșarea “Primăverii Arabe” și a mișcărilor de tip “Occupy” din anul următor.


  Pagini Utile

  • Pentru detalii despre documentarul "Adevărata Rețea Socială" accesați link-ul acesta.

  Ultima actualizare: 08/02/2013  |Începutul paginii