Cale de navigare

Certificatul Lingvistic European / European Language Label 2013

11/07/2013

Certificatul Lingvistic European este un premiu care încurajează inițiativa în domeniul predării și învățării limbilor, prin recompensarea tehnicilor inovatoare de predare,  difuzarea informațiilor privind existența acestora și promovarea bunelor practici în acest domeniu. Premiul se adresează tuturor tipurilor de educație și formare, indiferent de vârsta celor care învață sau predau și de metodele utilizate, obiectivul său principal fiind stimularea învățării în contexte și cu instrumente creative și susținerea noului în această zonă educațională.

  Certificatul Lingvistic European / European Language Label 2013

  Prin sprijinirea, la nivel local și național, a proiectelor care promovează dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi diferite de limba maternă, Certificatul urmărește să ridice standardele lingvistice în toată Europa.

  Premiul se acordă anual celor mai bune proiecte lingvistice sau cu componentă lingvistică elaborate în fiecare dintre țările participante. Procedura de decernare este coordonată de Comisia Europeană, însă este administrată de statele membre, ale căror jurii naționale decid asupra criteriilor de selecție detaliate.

  În România, competiția din 2013, finalizată cu acordarea Certificatelor Europene, a fost lansată la 1 iulie. Ca și în 2012, se vor acorda premii atât pentru proiecte, cât și pentru cadre didactice și profesioniști din mediul academic și preuniversitar (distincții individuale).

  Formularele de candidatură, detaliile privind calendarul de selecție și alte informații legate de desfășurarea competiției se găsesc pe site-ul Agenției Naționale, la adresa http://www.llp-ro.ro/llp.php?id=50&d=55&menu=29.

  Festivitatea de premiere va avea loc de Ziua Europeană a Limbilor (26 Septembrie), în cadrul evenimentului LINGUAFEST 2013, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în Romania.

  Persoană de contact:

  Ileana Racoviceanu
  Coordonator
  ileana.racoviceanu@anpcdefp.ro

  Ultima actualizare: 03/09/2013  |Începutul paginii