Cale de navigare

Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță câștigătorii ediției anului 2013 a concursului "Reporter European"

02/12/2013

Cinci jurnaliști și trei bloggeri au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului ”Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

  Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță câștigătorii ediției anului 2013 a concursului "Reporter European"

  Concursul ”Reporter European” - ediția anului 2013 - s-a adresat jurnaliștilor și bloggerilor care, pe parcursul anului trecut, au abordat una dintre cele două teme:  Anul european al cetățenilor și alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Participanții au avut posibilitatea să-și înscrie materialele într-una din cele trei secțiuni: presă video, presă audio și presă scrisă și online, în timp ce, la dispoziția bloggerilor a fost pusă o categorie specială, intitulată ”Blogger European”.

  Concurenţii desemnați câștigători în urma evaluării sunt:

  1. Presă scrisă și online

  2. Presă video

  3. Presă audio

  Câștigătorii secțiunii  "Blogger European" sunt:

  • Premiul I: Anamaria Ghiban
  • Premiul II: Irina Bartolomeu
  • Premiul III: Lucian Branea

  Cei trei bloggeri au fost premiați pentru întreaga lor activitate, juriul apreciind interesul susținut arătat tematicii concursului și capacitatea de a găsi unghiuri "umane", unor teme europene, ce pot părea abstracte.

  Juriul a fost alcătuit din Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Luca Niculescu, redactor-șef RFI, bloggerii Cristina Bazavan și Cristian China-Birta, Carmen Praja, asistent în cadrul departamentului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în România (RCE) și Mădălina Mihalache, șef al Biroului de Informare a Parlamentului European în România.

  Cei opt câștigători vor fi premiați în data de 12 decembrie, în  cadrul unei recepții organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

  De asemenea, câștigătorii premiului I urmează să efectueze un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru a lucra ca și corespondent de presă acreditat la instituțiile europene; câștigătorii premiului II vor efectua o vizită într-unul din statele membre ale UE sau la institutiile europene pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European sau reprezentanți ai autorităților naționale; câștigâtorii premiului III vor fi premiați cu câte o tabletă iPad 4.

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 16/01/2014  |Începutul paginii