Cale de navigare

Resurse pentru tineri

01/02/2014

  Platforma HR Twinning

  Platforma HR Twinning este un proiect al Asociației Young Initiative finanțat de Uniunea Europeană, care oferă sectorului nonprofit european posibilitatea de a face schimb de bune practici în domeniul resurselor umane și leadership-ului, în vederea îmbunătățirii performanței și a eficienței acestora. Schimbul de bune practici și networking-ul reprezintă o prioritate a Strategiei Europa 2020 a Uniunii Europene. Cu toate acestea, sectorului nonprofit european îi lipsesc, în acest moment, instrumentele necesare pentru o accesibilitate sporită și un impact consistent. Pe masură ce organizațiile nonprofit pun din ce în ce mai mult accentul pe oameni și cunoștinte, devine critic pentru acestea să își îmbunătățească abilitățile de coordonare a resursei umane. Acest deziderat poate fi ușor atins dacă există posibilitatea de a învăța de la organizații similare din Europa care s-au confruntat cu probleme asemănătoare și au găsit deja solutii eficiente. HR Twinning iși propune să devină un asemenea instrument pentru sectorul nonprofit din Europa.
  HR Twinning le oferă membrilor săi posibilitatea de a face schimb de bune practici și de a participa la discuții pe o multitudine de subiecte legate de leadership și HR în ONG-uri. În timp, colecția de bune practici HR Twinning poate deveni un punct major de referință pentru organizațiile nonprofit din Europa, ca o sursă de know-how gratuită și accesibilă pentru îmbunătățirea performanței și eficienței. Înregistrarea pe platformă este dedicată persoanelor fizice și este gratuită, existand și posibilitatea de a adăuga organizația din care acestea
  provin (gratuit). Conținutul platformei este verificat de specialiștii de resurse umane ai organizatorilor. HR Twinning este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune.

  Platforma HR Twinning poate fi accesată la următoarea adresă www.hrtwinning.eu

   

  Spațiul Profesorului

  Spatiul Profesorului„Spaţiul profesorului” este o sursă unică de materiale didactice despre Europa și UE realizate de diferite instituţii europene sau organisme guvernamentale şi neguvernamentale. Acestea au scopul de a-i ajuta pe tineri să înveţe mai multe despre Uniunea Europeană şi politicile sale.

  Site-urile, broşurile, cărţile, hărţile şi afişele prezentate explică ce este şi ce face UE. Acestea abordează numeroase aspecte şi provocări cu care societatea se confruntă în prezent (de exemplu, răspund la întrebări de tipul „Ce putem face pentru a proteja mediul?” sau „Cum putem convieţui în pace şi siguranţă?”)
  Materialele, structurate pe grupe de vârstă, vă pot fi utile atât ca sursă de inspiraţie pentru orele de curs, cât şi ca sursă de informaţii despre istoria Europei.

  Pentru a accesa materialele de care aveţi nevoie, nu trebuie decât să faceţi clic pe una din grupele de vârstă afişate pe site. Aveți de asemenea posibilitatea de a vă exprima opinia despre resursele didactice disponibile pe site, precum și să contribuiți cu un material didactic pe care îl considerați util.

  Spațiul Profesorului are adresa http://europa.eu/teachers-corner/index_ro.htm

   

  Colțul Copiilor

  Coltul CopiilorPrin intermediul acestui instrument educațional oferit de Comisia Europeană copiii pot învăţa despre UE într-un mod distractiv.

  Deciziile luate la nivel european ne influenţează viaţa cotidiană, însă nu doar adulţii trebuie să ştie şi să înveţe despre Uniunea Europeană. Este important ca şi copii să dețină cunoştinţe despre UE pentru a putea înţelege modul de funcționare a acesteia.

  „Colţul copiilor” oferă tinerilor din Europa acces on-line la jocuri, quiz-uri şi informaţii despre UE şi despre ţările membre, disponibile în toate limbile oficiale ale UE.

  Colțul Copiilor are adresa http://europa.eu/kids-corner/index_ro.htm

   

  Portalul European pentru Tineret

  Pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani şi nu numai, Comisia Europeană a creat, în urmă cu câţiva ani, Portalul European pentru Tineret, urmărind să ofere unui număr cât mai mare de tineri acces rapid şi facil la informaţii relevante despre aspecte legate de tineret din Europa. Astfel, portalul urmăreşte să încurajeze participarea tinerilor în viaţa publică şi să contribuie la cetăţenia lor activă.

  Portalul European pentru Tineret are adresa http://europa.eu/youth/

   

  Oferte de educaţie din spaţiul european

  Oferte de studiu, posibilităţi de formare disponibile în întreaga Uniune Europeană, informaţii despre programele de schimb şi burse. Despre toate acestea găsiţi informaţii prin intermediul portalului  PLOTEUS(Portalul Ofertelor de Educaţie din Spaţiul European), coordonat de Direcţia generală pentru educaţie şi cultură a Comisiei Europene. Cu ajutorul portalului PLOTEUS, pe lângă acces direct la web site-uri ale universităţilor şi instituţiilor de învăţământ superior, baze de date cu şcoli şi cursuri de formare profesională şi educaţia adulţilor, aveţi acces şi la informaţii despre ţara în care doriţi să studiaţi (costuri pentru subzistenţă, taxe de studii, cazare, cadrul legal etc.), inclusiv despre sistemul de învăţământ de acolo.

  Adresa portalului este http://ec.europa.eu/ploteus/

   

  Creaţii media

  Dacă sunteţi interesaţi să creaţi proiecte digitale media, accesaţi site-ul EuroCreator, care oferă o platformă paneuropeană pentru stimularea creativităţii în acest domeniu. Site-ul, disponibil în mai multe limbi europene, oferă şi posibilitatea schimburilor gratuite de conţinut de acest gen.

  Comisarul european pentru educaţie, formare, tineret, cultură şi tineret, oferă tinerilor participanţi la acest proiect certificate.

  Nu în ultimul rând, site-ul are şi o secţiune dedicată profesorilor.

  Site-ul EuroCreator are adresa www.eurocreator.com

   

  Lecturi online

  Pentru cei pasionaţi de lectură, o resursă valoroasă este Biblioteca Digitală Europeană, "Europeana", portal cofinanţat de Uniunea Europeană. Portalul oferă acces la o gamă largă de cărţi, dar şi picturi, muzică, hărţi, manuscrise, ziare etc.

  Adresa portalului este www.europeana.eu

  Ultima actualizare: 20/03/2015  |Începutul paginii