Cale de navigare

Călătorii prin Europa

Cetăţenii români pot călători liber în Europa. Informaţii despre documentele necesare în acest sens se găsesc pe portalul Călătorind prin Europa, de unde puteţi afla şi detalii despre condiţiile de călătorie cu maşina, cum ar fi limitele de viteză din fiecare ţară membră sau asigurarea auto, dar şi cu avionul, trenul sau vaporul.

Portalul oferă şi informaţii utile la cumpărături (valorile TVA, moneda oficială din fiecare ţară, cantităţile de tutun şi alcool permise etc.) şi în comunicarea cu ceilalţi (prefixele de telefonie internaţionale, costul serviciilor de roaming etc.). Tot de la această pagină puteţi afla şi detalii despre îngrijirile medicale de care puteţi beneficia în timpul călătoriilor şi în ce condiţii puteţi lua câinele sau pisica în deplasările pe care le faceţi. Nu în ultimul rând, site-ul poate fi un instrument util în alegerea destinaţiei şi a perioadei în care să călătoriţi.

 

În planurile de vacanţă puteţi include una sau mai multe dintre Destinaţiile europene de excelenţă. Acestea sunt alese prin iniţiativa omonimă a Comisiei Europene, care urmăreşte atât să atragă atenţia asupra valorii, diversităţii şi caracteristicilor comune ale destinaţiilor turistice europene, cât şi să promoveze destinaţiile unde obiectivul de creştere economică este urmărit ţinând cont de sustenabilitatea socială, culturală şi de mediu a turismului.

Iniţiativa este lansată anual, începând din 2006, iar la tema "Turism şi moştenire locală intangibilă", a fost aleasă ca destinaţie de excelenţă şi Depresiunea Horezu din România.

Pentru detalii, accesaţi site-ul EDEN - Destinaţii europene de excelenţă.

 

Atunci când vă aflaţi într-o altă ţară din UE şi aveţi nevoie de consiliere, de exemplu, în legătură cu procedurile de intrare şi dreptul de şedere, prestaţiile de asistenţă medicală sau socială, înmatricularea maşinii sau permisul de conducere etc., puteţi consulta Europa ta - Consiliere.

Serviciul primeşte întrebări atât prin telefon, la numărul gratuit al EUROPE DIRECT (00800 67 89 10 11).

Pagini Utile

Ultima actualizare: 12/06/2012  |Începutul paginii