Cale de navigare


Despre noi
Reprezentanţa în România
Articole şi dialoguri
EuropeDirect
Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Concursuri pentru care termenul limită de înscriere a expirat
E-mail this pageTrimite pagina prin e-mailImprimaImprima

08/12/2009 00:00:00

  Concursul de fotografie: Europa în regiunea mea

  Pentru a vă înscrie în competiție, nu trebuie decât să faceți o fotografie a unui proiect care beneficiază de finanțare UE, despre care ați auzit sau pe care l-ați văzut, și care să includă plăcuța sau panoul cu informațiile privind finanțarea și steagul UE. Termen-limită pentru înscriere: 28 august 2015.

  Detalii >>>

  Înscrie-te la Premiul european pentru orașe accesibile!

  Orașele cu peste 50.000 de locuitori din România și celelalte state membre UE sunt invitate să își depună candidatura la premiul european pentru orașe accesibile, până în data de 10 septembrie 2015, ora 24:00 CET.

  Detalii >>>

  „Atât de asemănători, atât de diferiţi, atât de europeni.” Au început înscrierile la concursul de redactare despre extinderea UE!

  Comisia Europeană lansează concursul de redactare intitulat „Atât de asemănători. Atât de diferiți. Atât de europeni.”

  Concursul de redactare se desfășoară până la data de 27 februarie 2015 (la amiază, ora Europei Centrale) și este deschis tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, care dețin cetățenia unuia din cele 28 de state membre ale UE.

  Fă-ți echipă și participă la cea de-a doua ediție a concursului Călătoria mea multiculturală

  Cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, Ministerul Educației și Cercetării Științifice, alături de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României și cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, lansează a doua ediție a concursului „Călătoria mea multiculturală”.

  Concursul de videoclipuri și interpretări muzicale "Europa în armonie"

  Cei interesați să participe trebuie să realizeze o interpretare a „Odei bucuriei” și un videoclip care să însoțească această interpretare. Acesta din urmă poate fi dedicat unei teme europene la alegerea participanților.

  Termenul-limită de trimitere a videoclipului este 20 februarie 2015, după care vor urma votul publicului și selecția finală a câștigătorilor, dintre cei clasați pe primele locuri de către public, de către un juriu. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în luna mai 2015.

  Premiile pentru comunicare cu privire la PAC, ediția 2014

  După succesul înregistrat de ediţiile din 2012 și 2013, ne face plăcere să vă anunţăm că au început înscrierile pentru competiţia de anul acesta!

  Termen-limită pentru participare: 31 octombrie 2014, înainte de ora 12:00 CET.
  Înscrierile se fac în engleză, franceză sau germană. Alte limbi nu vor fi acceptate.

  A venit timpul înscrierilor la concursul școlar de traducere al Uniunii Europene

  În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores”, la adresa de internet ec.europa.eu/translatores. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

  Comisia Europeană lansează Access City Award 2015

  Comisia Europeană a deschis competiția pentru cea de-a cincea ediție a premiului european pentru orașe accesibile, Access City Award 2015. Premiul anual recunoaște și omagiază orașele pentru eforturile depuse de acestea în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilități și persoanelor vârstnice la spațiile publice, cum ar fi locuințele, spațiile de joacă pentru copii, transportul public sau tehnologiile comunicațiilor.

  Premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural/Premiul Europa Nostra, ediția 2015

  Premiul Uniunii Europene pentru patrimoniu cultural/Premiul Europa Nostra, este una dintre cele mai prestigioase distincții din domeniu. În fiecare an, prin intermediul acestuia sunt recunoscute cele mai valoroase realizări în ceea ce privește conservarea patrimoniului cultural european. Premiul recunoaște excelența și dedicația arhitecților, artizanilor, experților în patrimoniul cultural, voluntarilor etc. și stimulează creativitatea și inovația, prin puterea exemplului.

  Comisia Europeană lansează un concurs pentru propuneri de schițe de scenariu video, care să promoveze cardul european de asigurări sociale de sănătate

  Întrucât vacanța de vară a început și tot mai mulți europeni aleg să își petreacă concediul în afara țării, Comisia Europeană lansează un concurs pentru propuneri de schițe de scenariu video, pentru a crește gradul de informare cu privire la cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS).

  Concurs național de eseuri pentru liceeni “Europa prin ochii mei” – ediția I – 2014

  Concursul național de eseuri “Europa prin ochii mei” este organizat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din Universitatea de Vest și dorește să vină în întâmpinarea interesului elevilor de a cunoaște mai multe despre Uniunea Europeană.

  Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a cincea ediție a concursului de desene

  Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a cincea ediție a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă: 6 – 10 ani (ciclul primar) și 11 – 15 ani (ciclul gimnazial). Competiția este deschisă contribuțiilor individuale, iar perioada de înscriere și trimitere a desenelor este între 01 mai – 10 iunie 2014.

  Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunță câștigătorii ediției anului 2013 a concursului "Reporter European"

  Cinci jurnaliști și trei bloggeri au fost desemnați câștigătorii celei mai recente ediții a programului ”Reporter European”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

  Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului de desene „Ziua Europei”

  Câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului „Ziua Europei” au fost premiați vineri, 15 noiembrie, de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Spațiul Public European, în București.

  Câștigătorii concursului de desene „Ziua Europei”, ediția 2013, vor fi premiați vineri, 15 noiembrie 2013

  Festivitatea de premiere a celei mai recente ediții a concursului de desene „Ziua Europei” va avea loc vineri, 15 noiembrie 2013, începând cu ora 13:00, la Spațiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter). Invitatul de onoare din cadrul comisiei de evaluare a desenelor înscrise în concurs, domnul Adrian Brăescu, Inspector General de Arte Vizuale din cadrul Ministerului Educației Naționale, va participa la acest eveniment și va justifica alegerea premianților.

  Vocile tinerilor împotriva sărăciei: Ce ai schimba? Spune-ți părerea!

  În contextul Zilelor Europene ale Dezvoltării, ce vor avea loc în perioada 26-27 noiembrie 2013, la Bruxelles, Comisia Europeană organizează concursul de materiale video Vocile tinerilor împotriva sărăciei.Scopul competiției este de a încuraja copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani să își facă vocile auzite în dialogul privind abordarea problemei sărăciei la nivel mondial.

  Nu ratați perioada de înscrieri la concursul școlar de traducere „Juvenes Translatores”

  În perioada 1 septembrie – 20 octombrie, liceele își pot înscrie elevii la concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores”, la adresa de internet http://ec.europa.eu/translatores/index_ro.htm. Formularul online este disponibil în toate limbile oficiale ale UE, printre care se numără, pentru prima dată, și limba croată.

  Finaliștii concursului de desene ”Ziua Europei”, ediția 2013

   

  Reprezentanța Comisiei Europene în România a selectat finaliștii celei de-a patra ediții a concursului de desene ”Ziua Europei”. Organizat în perioada 15 martie – 15 iunie 2013, concursul s-a desfășurat la nivel național și s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial, în cadrul campaniei „Europa, casa noastră”. 870 de desene au fost înregistrate la ciclul primar și 940 la cel gimnazial. Au fost alese 60 de lucrări finaliste – câte 30 pentru fiecare categorie. 

  Premiul UE pe 2013 pentru jurnalism în domeniul sănătății

   

  Comisia Europeană a lansat o nouă ediție a concursului care recompensează excelența în jurnalismul în domeniul sănătății. Premiul pentru jurnalism, acum la a cincea ediție, este menit să stimuleze și să răsplătească jurnalismul de bună calitate, care crește gradul de informare cu privire la sănătate, îngrijirea sănătății și drepturile pacienților. Jurnaliștii din cele 28 de state membre ale UE sunt invitați să-și depună articolele online, până la 30 septembrie 2013.
  Informații despre temele incluse în concurs și regulile de participare sunt disponibile pe pagina de internet dedicată.

  Lansarea Access City Award 2014

  Comisia Europeană a deschis competiția pentru a patra ediție a „Access City Award”, premiul european pentru orașe accesibile. Prin acest premiu anual sunt recunoscute și sărbătorite orașele care urmăresc asigurarea unui mediu accesibil pentru toți, îndeosebi pentru persoanele cu dizabilități și pentru vârstnici. Premiul se înscrie în eforturile mai largi ale UE de a crea o Europă fără bariere: accesibilitatea sporită aduce orașelor beneficii economice și sociale de durată, în special în contextul îmbătrânirii demografice. Orașele cu cel puțin 50 000 de locuitori își pot depune candidatura până în 10 septembrie 2012, la ora 24.00 (ora Bruxelles-ului).

  Lansarea ediţiei din 2013 a concursului "Reporter European"

  Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează o nouă ediție a concursului ”Reporter European”. Și în acest an concursul cuprinde o secțiune specială dedicată bloggerilor, intitulată "Blogger European".

  Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să înscrie în competiție materiale având ca subiect una dintre cele două teme ale concursului: Anul european al cetățenilor și alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Materialele pot fi înscrise în cadrul celor trei secțiuni – presă audio, presă video și presă scrisă / online.

  „Migranții în Europa”: Comisia lansează un concurs multimedia la nivel european

  Care este rolul și locul migranților în Europa? Comisia îi invită pe studenții de la facultățile de artă, grafică și comunicare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și din Croația să reflecte asupra contribuției pe care o au migranții în societățile europene. Concursul organizat la nivelul întregii UE îi provoacă pe studenți să elaboreze lucrări de artă prin care să își exprime opiniile cu privire la acest subiect și care să reflecte rolul pe care migranții îl au în viața noastră. Pentru a stimula o dezbatere constructivă și a reflecta asupra situației migranților în Europa, Comisia le oferă noilor talente ale Europei posibilitatea de a-și expune prin artă punctul de vedere.

  La concurs pot participa toți studenţii cu vârsta de peste 18 ani care sunt înscriși la o instituție de învățământ superior din domeniul artei, graficii sau comunicării din orice țară UE și din Croația. Facultățile trebuie să prezinte lucrările până la 21 iunie 2013, la următoarele categorii: Poster, Fotografie și Video.

  Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii la concursul de desene “Europa mea”

  Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a patra ediție a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă: 6 – 10 ani (ciclul primar) și 11 – 15 ani (ciclul gimnazial). Competiția este deschisă contribuțiilor individuale, iar perioada de înscriere și trimitere a desenelor este între 15 martie – 15 iunie 2013.

  Concursul național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition - Ediția a V-a

  Asociația Shakespeare School pentru Educație a lansat cea de-a 5-a ediție a concursului național de creație în limba engleză „2013 Shakespeare School Essay Competition”, sub egida Anului European al Cetățenilor. Shakespeare School Essay Competition este un concurs național ce stimulează gândirea creativă, spiritul de inovație și originalitatea și motivează tinerii să își perfecționeze limba engleză. Concursul își dorește să ofere șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

   Inovare industrială - Concursul european pentru inovare socială

  Concursul european pentru inovare socială este lansat de Comisia Europeană, în memoria lui Diogo Vasconcelos. Obiectivul său este de a identifica cele mai bune soluţii de inovare socială pentru a-i ajuta pe cetăţeni să îşi găsească de lucru sau să se reorienteze profesional.

  ImaginAIR - O Competitie Foto-Poveste

  Agentia Europeană de mediu (AEM) este încântată să anunţe un nou concurs de FOTOGRAFIE POVESTE numit „ImaginAIR” oferindu-vă şansa de a arata impactul pe care îl are calitatea aerului, în regiunea din Europa în care trăiţi. Câştigătorii concursului vor primi un premiu în numerar şi materialele lor vor fi recomandate în publicaţii ale Agenţiei Europene de Mediu, inclusiv Semnale 2013 - o publicaţie a AEM, care se distribuie în întreaga Europă. Finaliştii vor avea, de asemenea, poveştile lor în fotografii, prezentate pe site-ul AEM şi promovate prin intermediul partenerilor instituţionali ai AEM.

  Premiul pentru administrarea terenurilor și solului

  Organizatia Europeană a Proprietarilor de Terenuri - E.L.O (European Landowners Organization) lansează cererea de propuneri pentru Premiul pentru administrarea terenurilor și solului (Land and Soil Management Award), cu termenul limită extins până pe 30 noiembrie 2012.

  Concurs de eseuri: România 2020 în contextul guvernanţei economice europene

  Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, pentru studenții și masteranzii de la facultățile cu profil economic și de relații internaționale, concursul "România 2020 în contextul guvernanţei economice europene". Concursul este parte a campaniei naționale de informare „Forum European”.

  Cea de-a treia ediție a a Concursului de desene Ziua Europei își anunță finaliştii.

  Concurs desene Ziua Europei

   

  În luna septembrie Reprezentanţa Comisiei Europene în România a desemnat finaliştii celei de a treia ediţii a Concursului de desene ,,Ziua Europei''. Au fost selectate 60 de lucrări finaliste, 30 de lucrări pentru fiecare categorie de concurs – primar şi gimnazial. Dintre aceste lucrări vor fi alese ocupantele locurilor I, II şi III, urmând să fie acordate şi câte o menţiune pentru fiecare secţiune în parte.

   Premiile pentru Comunicare despre Politica Agricolă ComunăPremiile pentru comunicare PAC

  Cu ocazia aniversării a 50 de ani de Politică Agricolă Comună (PAC), Comisia Europeană lansează prima ediție a Premiilor pentru Comunicare.

  Premiile au ca scop identificarea de bune practice în proiectele de comunicare legate de PAC și vor anunța câștigători pe patru categorii.

  Concursul Juvenes TranslatoresJuvenus Translatores

   

  Începând cu data de 3 septembrie 2012, liceele își pot înscrie elevii în concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores”, la adresa de internet ec.europa.eu/translatores. Concursul, aflat la a 6-a ediție, va avea loc în data de 27 noiembrie, simultan în toate liceele selectate. Ediția de anul acesta este deschisă elevilor născuți în 1995, indiferent de naționalitate, și participării a peste 750 de licee.

  Concursul "Reporter European" 2012Reporter European 2012

  Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează o nouă ediție a concursului ”Reporter European”. În acest an, jurnaliștii sunt invitați să înscrie în competiție anchete și reportaje cu privire la una dintre cele trei teme ale concursului: impactul fondurilor europene în România, reforma politicii agricole comune și Anul European al Îmbătrânirii Active și Solidarității între Generații. Materialele pot fi înscrise în cadrul celor trei secțiuni – presă audio, presă video și presă scrisă și online.

  Concursul "Generation 1992"

  Concursul din cadrul campaniei "Generation 1992" invită tinerii cetăţeni europeni, născuţi între 1 ianuarie şi 31 decembrie 1992, să-şi exprime într-un mod creativ opiniile şi aşteptările lor de la viitor, ideile despre felul în care percep ei piaţa unică europeană şi să-şi spună poveştile şi experienţele legate de aceasta.

   

  Concursul "Premiul european pentru jurnalism în domeniul sănătății"

  Comisia Europeană are onoarea de a vă prezenta cea de-a patra ediţie a Premiului european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii. Concursul promovează un jurnalism de calitate, care supune atenţiei teme legate de îngrijirile de sănătate şi drepturile pacienţilor. Sunt aduse în prim-plan iniţiativele politice în domeniul sănătăţii enunţate în campania „Europa pentru pacienţi”.

  Concursul "Europa jurnaliştilor din amfiteatre"

  Dacă eşti student la jurnalism şi/sau comunicare şi vrei să afli cum privesc cetăţenii viaţa lor de zi cu zi în Europa, poţi realiza materiale audio, video sau online cu astfel de subiecte şi le poţi înscrie în concurs până cel târziu la data de 11 mai 2012. Pentru detalii, te rugăm să consulţi materialele programului disponibile în această pagină, precum şi pe cele încărcate pe YouTube (vezi link-urile de mai jos). 

  Concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2012/2013

  Biroul de Informare al Parlamentului European în România a lansat cea de a 5-a ediţie a concursului naţional pentru licee EUROSCOLA2012/2013.

  Concurs "Project Passion" – câştigaţi un stagiu şi o recompensă!

  Sunteţi student sau proaspăt absolvent al unei facultăţi europene de comunicare, jurnalism sau cu specializare în domeniul audiovizual?
  Comisia Europeană lansează concursul "Project Passion", având ca premii un stagiu şi un premiu în valoare de 1000€.
  Pentru a putea participa este suficient să dezvoltaţi o activitate de comunicare pe care să o înregistraţi, pâna în data de 4 martie 2012, pe pagina de internet oficială: http://eskills-week.ec.europa.eu/projectpassion (pagină de internet existentă doar în limba engleză). 

  Concursul  „2012 Shakespeare School Essay Competition”

  Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School lansează cea de-a 4-a ediţie a concursului naţional de creaţie în limba
  engleză „2012 Shakespeare School Essay Competition”, sub egida Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între generaţii. Concursul este inclus  în Calendarul Activităţilor Educative al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.  Termenul-limită este 28 martie 2012. 

  Concursul „Juvenes Translatores”

  Începând din data de 1 septembrie, liceele îşi pot înscrie elevii în concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducători, cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores” („tineri traducători” în latină) la adresa de internet: http://ec.europa.eu/translatores/. Perioada de înscriere se încheie în data de 20 octombrie

  Concurs "Cardul european de asigurări sociale de sănătate"

  Cardul european de asigurări sociale de sănătate este esenţial atunci când pleci în vacanţă în străinătate. În cazul în care te îmbolnăveşti sau suferi un accident, te ajută să economiseşti timp, bani şi să eviţi multe complicaţii.

  Concursul Jurnalistic UE – Împreună împotriva discriminării!

  Comisia Europeană anunţa că ediţia din 2011 a Concursului Jurnalistic UE – Împreună împotriva discriminării! a fost deschisă. Câştigătorii vor primi premii de până la 5.000 €! Nu rataţi termenul limită: ediţia din 2011 a concursului se va încheia la 10 noiembrie 2011, ora 12.00 (CET).

  Resurse didactice digitale pentru lecţii de predare şi învăţare a Uniunii Europene

  Aceste resurse didactice sunt compatibile cu programa şcolară a instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Ele abordează o tematică diversă, de la cetăţenia europeană la instituţiile şi tratatele UE.

  Ediţia europeană a competiţiei "Descoperă E-voluntariatul"

  Organizaţia dumneavoastră colaborează cu voluntarii care doresc să ajute pe alţii prin intermediul internetului? Nu aşteptaţi până la vară, veniţi acum să vă alăturaţi Competiţiei "Descoperiţi E-voluntariatul"! Premii atractive îi aşteaptă pe autorii celor mai bune de e-proiecte de voluntariat. Cererile pentru participarea la editia europeană a Competiţiei "Descoperiţi E-voluntariatul" vor fi acceptate până la 31 iulie 2011.    

  Comisia Europeană lansează competiţia Biodiversitatea 2011

  În cadrul unei noi etape a campaniei Biodiversitatea 2011, competiţie lansată de Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene, cetăţenii Europei pot câştiga o excursie pentru două persoane în România, în regiunea Transilvania. Cei care doresc să se înscrie în această competiţie trebuie să viziteze pagina de Facebook a campaniei Biodiversitatea şi să utilizeze aplicaţia Biodiversifică-ţi Prietenii (Biodiversify Your Friends) - http://apps.facebook.com/biodiversity/. Astfel, pozele tuturor prietenilor se vor transforma în mascota aleasă. Următorul pas în acest concurs este ca utilizatorii să demonstreze că sunt implicaţi în protejarea biodiversităţii. În urma unui vot dat de utilizatorii Facebook, cele mai de impact 10 acţiuni vor fi jurizate de către Comisia Europeană care va decide câştigătorul. Concursul se va desfăşura în perioada 20 mai - 31 iulie 2011. Puteţi accesa pagina de internet a campaniei aici.

  Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia anului 2011

  Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii sunt încurajaţi să contribuie la o mai largă dezbatere şi analiză a temelor legate de integrarea europeană a României. Pentru a oferi o plajă mai mare de alegere jurnaliştilor dornici să se implice anul acesta în program, în ediţia din 2011 a concursului „Reporter European” au fost alese două teme, şi anume: voluntariatul şi reforma politicii agricole comune. Termenul limită pentru transmiterea materialelor este 30 noiembrie 2011, data poştei.

  EuroparlTV lansează concursul de clipuri video virale

  Canalul de televiziune prin internet al Parlamentului European, EuroparlTV, a lansat concursul de clipuri video virale pe tema „Diversitatea în Europa”. Participanţii trebuie să creeze un clip video viral de calitate, cu durata de 1 până la 3 minute. Concursul a fost lansat pe 1 mai 2011. Termenul de depunere a înregistrărilor este 31 iulie 2011. Clipurile care îndeplinesc toate cerinţele vor fi difuzate timp de o lună (15 septembrie - 15 octombrie 2011) pe site-ul Europarl TV pentru a fi votate de către public. Votarea se încheie la 15 octombrie 2011. Rezultatele votului vor fi publicate în fiecare zi, pentru a le permite cetăţenilor să urmărească votarea în mod transparent.

  S-a lansat Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism 2011

  Comisia Europeană a lansat Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism 2011 care va fi acordat pentru excelenţă în presa scrisă, radio televiziune, având drept temă dezvoltarea, democraţia şi drepturile omului la nivel mondial.
  Laureaţilor din presa scrisă şi electronică li se vor atribui premii în bani în valoare de 5 000 EUR (premiul I), 2 500 EUR (premiul II) şi 1 500 EUR (premiul III). Laureaţii din domeniul jurnalismului de televiziune şi de radiodifuziune vor primi un premiu în valoare de 5 000 EUR fiecare. Câştigătorul Marelui premiu va primi suplimentar un premiu în valoare de 5 000 EUR. Câştigătorii competiţiei vor fi anunţaţi în decembrie 2011, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor. Pentru a beneficia de eligibilitate la depunerea candidaturilor, lucrările jurnalistice trebuie să fi fost publicate sau difuzate în perioada 1 iulie 2010 – 31 august 2011. Candidaturile trebuie depuse electronic pe site-ul www.lorenzonataliprize.eu. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 31 august 2011.

  S-a lansat cea de-a treia ediție a premiului pentru jurnalism

  Comisia a deschis înscrierile pentru cea de-a treia ediție a premiului UE pentru jurnalism în domeniul sănătății. Scopul acestui premiu este sensibilizarea cu privire la problemele de sănătate, prin ilustrarea talentelor de care dispun cei mai buni jurnaliști din domeniul sănătății din cele 27 de state membre. Ca și în cazul celor două ediții precedente, tema celei de-a treia este „Europa pentru pacienți” care, din acest an, include şi subiectul produselor farmaceutice. Câștigătorii vor primi premii în bani în valoare de 6.000 de euro pentru primul loc, 2.500 de euro pentru locul doi și 1.500 de euro pentru locul trei. Noutatea acestui an este un premiu special de 3.000 de euro care va fi acordat pentru un articol care scoate în evidență pericolele pe care le reprezintă consumul de tutun pentru sănătate. Termen limită: 24 iulie  2011

  S-a lansat concursul pentru alegerea numelui noului Program UE de Cercetare și Inovare

  Dacă sunteți cercetător, inginer, om de afaceri, student sau pur și simplu o persoană inovatoare sau creativă, puteți să propuneți, până la data de 10 mai, un nume relevant, atrăgător și ușor de reținut pentru noul Program UE de Cercetare și Inovare, ce urmează a fi introdus după 2013. Concursul lansat astăzi de Comisia Europeană este legat de consultarea părților interesate, organizată în prezent de Comisie, cu referire la Cartea sa Verde privind noul program care va sta la baza inițiativei „Uniunea Inovării” și a strategiei Europa 2020.

  Concurs de eseuri "Shakespeare School Essay Competition”

  În contextul Anului european al Voluntariatului 2011, Centrul Shakespeare School a lansat a treia ediţie a concursului de eseuri în limba engleză pentru elevi de gimnaziu şi liceu - 2011 "Shakespeare School Essay Competition”. Tema eseului,  pentru grupa de vârstă 15-18 ani (elevii de liceu), va fi voluntariatul. La această a treia ediţie a concursului de eseuri, marii câştigători vor beneficia de şcoli de vară de limba engleză, gratuite în Marea Britanie (la Cambridge şi Oxford), în valoare de peste 1.500 euro, dar şi de alte surprize. Ediţia de anul trecut a avut o amploare naţională, primind peste 3.000 de eseuri de la tineri din toată ţara. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 10 iunie 2011.

  Concurs de desene - Ziua Europei

  Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE) invită elevii din şcolile din România să participe la un concurs de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane.

  Concurs - Juvenes Translatores

  Aproximativ 3 300 de tineri din întreaga Europă își vor testa aptitudinile lingvistice în cea de‑a patra ediție anuală a concursului pentru elevi de liceu „Juvenes Translatores”, organizat de Comisia Europeană la 23 noiembrie 2010. Concursul va avea loc concomitent în toate școlile, din Kittilä în Laponia finlandeză până la Limassol în Cipru. Concursul durează două ore, între 10 și 12 ora Bruxelles‑ului, sub supravegherea școlilor. Din România participă elevi de la 33 de licee.

  Traducerile vor fi evaluate și notate de către traducători profesioniști din cadrul Direcției Generale Traduceri. Juriul concursului va alege cea mai bună traducere din fiecare stat membru, iar câștigătorii vor fi anunțați în februarie 2011.

  Concurs - Th!nk5 Climate Change

  TH!NK ABOUT IT reprezintă o serie de competiţii organizate de către European Journalism Center, dedicate jurnaliştilor şi bloggerilor. TH!NK vizează oferirea unei platforme online pentru mediatizarea unui subiect actual, punând bazele unei comunităţi internaţionale de bloggeri în tot acest timp. Prima ediţie a TH!NK s-a desfăşurat în 2009 s-a focusat pe alegerile parlamentare europene, iar ediţiile următoare, ca şi cea prezentă, au avut ca subiect de dezbatere schimbările climatice. Competiţia se desfăşoară în perioada 17 ianuarie – 22 martie 2011. Termen limită: 22 martie 2011

  Concurs - Poveştile Limbii

  Ziua Europeană a Limbilor din 2010 marchează lansarea competiţiei Poveştile limbii. Organizată de Comisia Europeană, competiţia urmăreşte să demonstreze, prin istorisiri plăcute şi amuzante, cât de variate sunt beneficiile pe care le poate oferi cunoaşterea limbilor străine, precum şi să inspire oamenii să înveţe limbi străine. Cetăţenii cu vârsta de cel puţin 18 ani din cele 31 de ţări europene sunt invitaţi să îşi spună poveştile despre avantajele cunoaşterii limbilor străine. Termen limită: 31 ianuarie 2011 

  Concurs - realizează un scurt metraj pentru Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene

  Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene face apel la creativitatea si abilităţile tehnice ale tinerilor ce studiază comunicarea şi filmul pentru producţia unui scurt metraj promoţional pentru două dintre serviciile sale: Librăria UE şi Ted (Tenders Electronic Daily). Concursul este deschis tuturor instituţiilor de învăţământ din cele 27 de state membre sau din zona SEE (Spaţiul Economic European).

  Filmul câştigător aferent fiecăruia dintre cele două servicii va fi premiat cu 5.000 de euro, locul 2 cu 3.000 de euro, iar locul trei va primi 1.000 de euro. Câştigătorii şi finaliştii vor fi invitaţi să participe la o ceremonie specială de premiere ce va avea loc în 2011 la sediul Oficiului pentru Publicaţii din Luxemburg.

  Termen limită: 17 ianuarie 2011

  Concursul Reporter European - ediţia de toamnă 2010

  Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia de toamnă 2010. Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii sunt încurajaţi să contribuie la o mai largă dezbatere şi analiză a temelor legate de integrarea europeană a României. Materialele înscrise în aceasta ediţie a concursului trebuie să aibă ca temă extinderea spaţiului Schengen cu Bulgaria şi România, prevăzută pentru luna martie 2011. La concurs sunt invitaţi să participe jurnaliştii din presa scrisă, radio, televiziune şi presa electronică, cu materiale publicate sau difuzate în perioada 1 august – 10 noiembrie 2010. Termen limită: 15 noiembrie 2010. 

  Concursul pentru liceeni EUROSCOLA 2010-2011

  Biroul de Informare al Parlamentului European în România a lansat în luna iunie cea de a 3-a ediţie a concursului naţional pentru licee EUROSCOLA2010-2011.Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Scopul programului este să reunească elevi de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum funcţionează Parlamentul European, dar şi de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale UE. Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment, se adună sute de elevi din toată Uniunea Europeană pentru a împărtăşi experienţe, gânduri, opinii despre Europa şi pentru a concura pe mai multe teme privind construcţia şi viitorul Europei.

  Termen limită: 30 octombrie 2010

  Concursul „Tineri reporteri împotriva sărăciei”

   Comisia Europeană lansează astăzi concursul „Tineri reporteri împotriva sărăciei”; toţi studenţii la jurnalism din statele membre ale EU sunt invitaţi să trimită un reportaj despre dezvoltare, pentru a fi selectaţi să relateze despre Zilele Europene ale Dezvoltării, care se vor desfăşura la Bruxelles, în luna decembrie.Laureaţii concursului vor fi invitaţi să participe la o vizită pe teren într-un stat african, partener al Comisiei.

  Termen limită: 29 octombrie 2010

  Concursul UE pentru tineri traducători

  Liceele care doresc să înscrie elevi la ediţia 2010 a Concursului UE pentru tineri traducători se pot înregistra începând de astăzi, 1 septembrie  2010, la adresa http://ec.europa.eu/translatores.Perioada de înregistrare pentru concurs, cunoscut sub numele de „Juvenes Translatores” („tineri traducători” în latină), se încheie la 20 octombrie.Formularul online de înscriere este disponibil în toate limbile oficiale UE. Competiţia, deschisă elevilor născuţi în 1993, va avea loc la 23 noiembrie, simultan în toate şcolile selectate. Numărul total de şcoli care pot participa s-a mărit anul acesta de la 690 la peste 750, drept răspuns la o cerere puternică de la lansarea concursului în 2007. Competiţia este deschisă pentru orice elev născut în 1993, iar şcolile selecţionate vor fi invitate să înscrie maximum cinci elevi.Sunt eligibili elevi de orice naţionalitate, cu condiţia să fie înscrişi într-o şcoală aflată pe teritoriul unui stat membru UE.

  Termen limită: 20 octombrie 2010

  Concursul „Muzica în lupta împotriva sărăciei”: tinerii europeni iau poziţie cu privire la lupta mondială împotriva sărăciei!

  Comisia Europeană lansează concursul european de muzică, eveniment în cadrul căruia tinerii europeni cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani sunt invitaţi să se înscrie cu câte un cântec care să exprime sprijinul lor pentru lupta mondială împotriva sărăciei. Fiecare participant trebuie să compună un cântec original pe tema generală a dezvoltării, acesta trebuind să fie axat pe cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului. Câştigătorii – care vor fi selectaţi printr-un sistem de vot online şi de către un juriu de profesionişti din domeniul muzical – vor putea să îşi înregistreze cântecul într-un studio profesional şi vor avea şansa să îşi interpreteze cântecul în cadrul Zilelor europene ale dezvoltării, eveniment care va avea loc în luna decembrie 2010 în Bruxelles. Concursul muzical face parte din campania „Lupt împotriva sărăciei”, consacrată sensibilizării adolescenţilor cu privire la acţiunile UE în domeniul cooperării pentru dezvoltare.

  Termen limită: 30 septembrie 2010

  Premiul Lorenzo Natali 2010 pentru jurnalism pe teme de dezvoltare 

  Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii presei, 3 mai 2010, Comisia Europeană va lansa oficial Premiul Lorenzo Natali 2010. Acest premiu internaţional este un eveniment organizat în parteneriat cu Reporteri fără frontiere şi Asociaţia Mondială a Ziarelor şi recompensează cele mai bune producţii jurnalistice pe tema dezvoltării, a democraţiei şi a drepturilor omului. Jurnaliştii care doresc să participe la acest concurs se pot înscrie până la 31 august 2010 (www.nataliprize2010.eu). Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna decembrie, cu ocazia unei ceremonii de decernare a premiilor care va avea loc la Bruxelles şi la care va fi prezent şi comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs. Valoarea totală a premiilor cu care vor fi recompensaţi 17 jurnalişti din Africa, Europa, Maghreb/Orientul Mijlociu, Asia şi America Latină/Caraibi este de 60 000 de euro.

  Termen limită:31 august 2010

  Premiul UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

  Comisia Europeană lansează cel de-al doilea premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet.Premiul face parte din campania „Europa pentru pacienţi”, lansată în septembrie 2008.Obiectivul său este de a stimula şi de a recompensa jurnalismul de înaltă calitate care creşte nivelul de sensibilizare cu privire la asistenţa medicală şi drepturile pacienţilor. Jurnaliştii sunt invitaţi să îşi trimită articolele publicate în presa scrisă sau pe internet între 16 iunie 2009 şi 1 iulie 2010 prin intermediul unui formular de înscriere online.

  Termen limită:18 iulie 2010 

  Concurs adresat jurnaliştilor - atragerea atenţiei mijloacelor media asupra sărăciei în Europa

  Sub egida Anului european 2010 pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale, Comisia Europeană a lansat in 12 aprilie un concurs pentru jurnaliştii care scriu articole pe teme care fac obiectul Anului european.Premiul Anului european pentru jurnalism se adresează jurnaliştilor din presa scrisă, din presa online şi din domeniul audiovizual, iar premiile vor fi acordate la nivel naţional (800 EUR sau suma echivalentă) şi european (4 500EUR, 3 000EUR şi 2 000 EUR) pentru reportajele cele mai originale şi mai edificatoare.Câştigătorii concursului european vor fi anunţaţi în cursul unei ceremonii care va avea loc la Bruxelles pe data de 17 decembrie 2010.

  Termen limită:31 august 2010

  "Reporter European" - ediţia de primăvară 2010

  Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia de primăvară 2010.

  Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii sunt încurajaţi să contribuie la o mai largă dezbatere şi analiză a temelor legate de integrarea europeană a României. Materialele înscrise în aceasta ediţie a concursului trebuie să aibă ca temă strategia "UE 2020" şi soluţiile propuse pentru îmbunătăţirea perspectivelor economiei europene după ieşirea din criză.

  Termen limită: 30 iunie 2010

  Campania „Primăvara europeană” aduce Europa mai aproape de tinerii săi cetăţeni

   Primăvara europeană” este o campanie anuală aflată la a opta ediţie, anul acesta perioada de desfăşurare fiind între 22 martie şi 30 iunie. Pot participa toate şcolile primare şi gimnaziale, precum şi liceele din Europa. Cadrele didactice şi elevii care se alătură campaniei pot participa la o gamă largă de activităţi, concursuri şi dezbateri. Aceste manifestări inserează tematica europeană în demersul pedagogic într-un mod inovator şi creativ. Primele 1.000 de şcoli care se înscriu vor primi un pachet special destinat organizării manifestărilor tematice. Ediţia aceasta a campaniei are ca tematică Anul European 2010 de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale.

  Termen limită: 30 iunie 2010

  Premiul UE pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

   Comisia Europeană lansează cel de-al doilea premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet.Premiul face parte din campania „Europa pentru pacienţi”, lansată în septembrie 2008.Obiectivul său este de a stimula şi de a recompensa jurnalismul de înaltă calitate care creşte nivelul de sensibilizare cu privire la asistenţa medicală şi drepturile pacienţilor. Jurnaliştii sunt invitaţi să îşi trimită articolele publicate în presa scrisă sau pe internet între 16 iunie 2009 şi 1 iulie 2010 prin intermediul unui formular de înscriere online.

  Termen limită:1 iulie 2010  

  Concurs de desene: Ziua Europei

  Reprezentanţa Comisiei Europene în România invită elevii din şcolile din România să participe la un concurs de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă : 6-10 ani (ciclul primar) şi 11-15 ani (ciclul gimnazial). Competitia este deschisă contribuţiilor individuale.

  Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în Anul European de Combatere a Sărăciei si Excluziunii Sociale. Lucrările calificate pentru finală precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate.

  Termen limită: 15 mai 2010

  În căutarea unui câştigător: Concursul de videofilme dedicate antreprenoriatului european 2010!

  Comisia Europeană încurajează pasionaţii de filme cu iniţiativă să-şi demonstreze talentul şi creativitatea prin realizarea unor filme de scurt metraj care să răspundă la următoarele întrebări: Ce reprezintă antreprenoriatul? Ce ar putea stimula oamenii să devină antreprenori? Ce ar putea spulbera vechile prejudecăţi şi pentru a oferi noi viziuni asupra antreprenoriatului?

  Termen limită: 9 aprilie 2010

   „Ce înseamnă pentru noi moneda euro?"

  „Ce înseamnă pentru noi moneda euro?” este un concurs de fotografie pentru locuitorii UE cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care analizează , în echipe, tema monedei euro în Uniunea Europeană. Pentru a participa, trebuie să trimiteţi o fotografie originală, făcută de echipa din care faceţi parte, care să ilustreze viziunea dumneavoastră asupra monedei euro. Ce înseamnă moneda euro pentru dumneavoastră? Ce vă place la moneda euro? Imaginea trebuie însoţită de un scurt text explicativ.

  Termen limită: 31 martie 2010

  Desenează-mi un drept

   

   

  Tinerii europeni cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani sunt invitaţi să creeze un poster care să ilustreze unul dintre drepturile consacrate de Convenţia cu privire la drepturile copilului. 

  Participanţii vor fi împărţiţi în două categorii de vârstă (10-14 ani şi 15-18 ani) şi vor trebui să lucreze în echipe formate din cel puţin patru membri (sub supravegherea unui adult). Lucrările vor face obiectul unei prime selecţii la nivel naţional, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate, la începutul lunii aprilie 2010, la o ceremonie de decernare a premiilor, organizată în fiecare ţară. Termen limită: 19 martie 2010

  „Imagini ale Europei” - „Picturing Europe"

  Comisia Europeană invită profesioniştii din domeniul audiovizualului, precum şi persoanele fizice să participe la concursul privind producerea unui videoclip, cu o durată de maximum 3 minute, care să prezinte o viziune originală a Europei, pe baza materialului de arhivă al UE combinat cu imagini noi sau prelucrate realizate de participant.

  Clipul va trebui să exprime o viziune personală a Europei şi, prin abordarea sa originală, creativă şi estetică, va trebui să poată atrage un public tânăr şi numeros prin intermediul internetului şi/sau al dispozitivelor mobile. Termen limită: 15 martie 2010 

  Tânărul jurnalist european

  Direcţia generală pentru extindere a lansat ediţia din 2010 a concursului "Tânărul jurnalist european". Sunt invitaţi să participe toţi jurnaliştii sau studenţii la jurnalism din presă scrisă, on-line sau radio, care au abordat în articolele sau materialele lor tema extinderii Uniunii Europene într-o manieră creativă. Termen limită de participare: 28 februarie 2010

   

  Concursul european de postere 2010

   

  Dacă eşti născut după 1985, rezident al unui stat membru UE şi pasionat de grafică, poţi participa la concursul de postere pentru sărbătorirea Zilei Europei 2010. Câştigătorul concursului va primi 2 000 € iar cei de pe locurile doi şi trei vor primi fiecare câte 1 000 €. Toţi trei vor primi o excursie plătită la Bruxelles pentru ceremonia de decernare care va avea loc în mai 2010.

  Termen limită de participare: 30 noiembrie 2009.

   

  European Mobility Week Award 2009

  Această competiţie urmăreşte să recompenseze activităţile autorităţilor locale în cadrul Săptămânii europene a mobilităţii 2009, promovând experienţe şi succese înregistrate în organizarea evenimentelor. Termen limită: 1 noiembrie 2009.

  Concurs Play to stop - Europe for climate

  După concertul lui Moby de la Stocholm şi a trupei Editors de la Budapesta, ultimul concert Play to Stop: Europa pentru Mediul Înconjurător îi va avea ca protagonişti pe cei de la Backstreet Boys, care vor cânta la Copenhaga în prima zi a COP15, conferinţa Naţiunilor Unite despre schimbările de climă. Participând la concursul de pe site-ul campaniei "Play To Stop -Europe For Climate", poţi participa gratuit la concert.

  Termen limită de participare: 31 octombrie 2009.

  Juvenes Translatores - ediţia a treia

  Cel de-al treilea concurs Juvenes Translatores adresat liceelor din UE a debutat pe 1 septembrie cu deschiderea perioadei de înregistrare. „Juvenes Translatores”, adică „tineri traducători” în limba latină, vor avea ocazia să-şi dovedească îndemânarea la traducerea unui text într-o limbă la alegerea lor şi să câştige un premiu.

  Toate liceele care doresc să participe la concurs se pot înregistra până la 20 octombrie 2009

   

  Reporter European – ediţia de toamnă 2009

  Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia de toamnă 2009. Materialele înscrise în aceasta ediţie a concursului trebuie să aibă ca temă criza economică şi soluţiile de relansare propuse de Uniunea Europeană şi să fie publicate sau difuzate în perioada 1 iunie – 14 octombrie 2009. Termen limită: 20 octombrie 2009Detalii >>>

   Ce înseamnă creativitatea pentru dumneavoastră?

  Cadrele didactice care predau în şcolile din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi din Norvegia, Islanda, Turcia, Croaţia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei sunt invitate să-şi exprime opiniile cu privire la rolul creativităţii în educaţie.

  Termen limită: 15 octombrie 2009

   

  Electric December 2009

  Tinerii sub 21 de an, care au făcut un film scurt sau se gândesc să facă unul, au ocazia să-şi demonstreze talentul. Trebuie doar să-şi trimită mini-operele, îndeplinind condiţiile menţionate pe site-ul concursului.

  Termen limită: 12 octombrie 2009

  Anul European al Voluntariatului: propune un slogan şi un logo!

  Anul 2011 va fi Anul European al Voluntariatului. Până la 18 septembrie ne poţi trimite propunerea ta pentru un logo şi/sau un slogan care să ilustreze tema acestui an european. Finaliştii acestei competiţii vor fi invitaţi la Bruxelles în 16 decembrie pentru a participa la ceremonia în cadrul căreia va fi anunţat câştigătorul.

  Termen limită: 18 septembrie 2009

  Concursul de fotografie "EDEN"

  Fotografii amatori şi profesionişti din întreaga Europă sunt aşteptaţi să promoveze, prin fotografiile lor, turismul durabil în Uniunea Europeană. Un juriu prestigios va selecta fotografiile care vor fi expuse la Parlamentul European la sfârşitul acestui an. Autorii acestora vor fi premiaţi cu echipamente informatice. Concursul de fotografie EDEN (European Destinations of Excellence - Destinaţii Europene de Excelenţă) promovează destinaţiile neincluse în circuitele turistice obişnuite şi care promovează, în mod responsabil, diversitatea culturală şi mediul înconjurător, oferind turiştilor o experienţă de neuitat.

  Termen limită: 18 septembrie 2009

   „Imaginaţi o lume nouă"

  Comisia Europeană invită fotografi profesionişti şi amatori de toate vârstele din întreaga Uniune Europeană să îşi exprime creativitatea. Termenul limită pentru prezentarea fotografiilor a fost  31 august 2009Detalii >>>

   

  Muzica împotriva sărăciei: exprimă mesajul tău

  Vrei să dai o mână de ajutor în lupta împotriva sărăciei la nivel mondial şi muzica este modul tău de exprimare? Atunci trimite cântecul tău şi participă la concursul Muzica împotriva sărăciei! Premiul este o înregistrare profesională a cântecului tău într-un studio şi cântă la un eveniment foarte mediatizat, cu ocazia Zilelor Dezvoltării Europene de la Stockholm din 22-24 octombrie 2009. Pot participa la concurs cetăţenii UE în vârstă de 15 până la 30 de ani.

  Termen limită: 31 august 2009Detalii se găsesc pe pagina concursului şi pe Grupul Muzica împotriva sărăciei de pe Facebook.

  Concursul este destinat jurnaliştilor din UE care, prin activitatea lor, contribuie la mai buna înţelegere a beneficiilor diversităţii şi ale luptei împotriva discriminării. Termen limită: 31 august 2009

   

  Premiul Lorenzo Natali 2009

  Comisia Europeană invită jurnaliştii să participe la ediţia 2009 a premiului Lorenzo Natali.

  Termen limită: 31 iulie 2009

  Crearea unui nou logo ecologic pentru produsele din UE

  Comisia Europeană invită toţi studenţii la artă şi design din cele 27 State Membre ale UE să participe la concursul pan-european pentru crearea  unui nou logo ecologic.

  Termen limită: 6 iulie 2009

  Premiul Tinereţe şi Dezvoltare

  Aveţi vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani? Sunteţi europeni? Atunci, sunteţi invitaţi să participaţi la concursul european „Premiul Tinereţe şi Dezvoltare“, ediţia 2008/09.

  Termen limită: 30 iunie 2009

  Imagini cu câştigătorul ediţiei anterioare din România

  Reporter European – ediţia de primăvară 2009

  Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România anunţă deschiderea concursului Reporter European – ediţia de primăvară 2009. Termenul limită pentru transmiterea materialelor: 20 iunie 2009, data poştei

   Jurnalism în domeniul sănătăţii

  Comisia Europeană a lansat primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet. Termen limită: 15 iunie 2009

  Sănătatea tinerilor

  Comisia Europeană invită tinerii în vârstă de 15-25 de ani să îşi facă cunoscute opiniile cu privire la obezitate, fumat, alcoolism şi alte probleme de sănătate printr-un mesaj scurt, însoţit de un desen, un afiş, o fotografie sau un film. Termen limită: 12 iunie 2009

  "Tânărul jurnalist european"

  Direcţia Generală pentru Extindere a Comisiei Europene, în colaborare cu European Youth Press şi Café Babel, au lansat ediţia 2009 a competiţiei "Tânărul jurnalist european", un concurs paneuropean pentru tinerii jurnalişti. Participanţii trebuie să aibă între 17 şi 35 de ani şi trebuie să fie cetăţenii unuia dintre statele membre UE sau ai unui stat candidat sau potenţial candidat (Turcia, Balcanii de Vest). Termen limită: 31 mai 2009

  Contacte utile
  Ultima actualizare: 13/05/2016  |Începutul paginii