Cale de navigare


Despre noi
Reprezentanţa în România
Articole şi dialoguri
EuropeDirect
Biroul de Informare al Parlamentului European în România
"Tânărul jurnalist european" - ediţia 2010
E-mail this pageTrimite pagina prin e-mailImprimaImprima

16/11/2009 00:00:00

A fost lansat Premiul european pentru tinerii jurnalişti 2010, prin intermediul căruia dorim să descoperim cele mai promiţătoare talente jurnalistice din Europa. Dacă eşti jurnalist sau student la jurnalism şi ai între 17-35 de ani, profită de această şansă unică! Poţi avea norocul să fii selectat câştigătorul ţării tale şi să primeşti unul dintre cele trei Premii speciale acordate pentru articole remarcabile.

Lărgeşte-ţi orizontul şi participă la dialogul permanent pe tema extinderii UE. Premiul european pentru tinerii jurnalişti 2010 te îndeamnă să te implici cu seriozitate în procesul de extindere al UE, prin antrenarea talentului tău jurnalistic pentru creşterea impactului şi a potenţialului variat al concursului.

  Cine poate participa?

  Concursul se adresează jurnaliştilor şi studenţilor la jurnalism din presa scrisă, online sau din radio şi se va desfăşura până pe data de 28 februarie 2010. Articolele trebuie să se concentreze pe tema extinderii UE şi să o dezbată din perspective creative şi care îndeamnă la cugetare şi trebuie să fie publicate în perioada 1 octombrie 2007 - 28 februarie 2010. Participanţii trebuie să fie cetăţeni ai unuia dintre statele membre ale UE, ai ţărilor candidate, potenţial candidate sau ai Islandei. Participanţii se pot înscrie în concurs individual sau în echipe formate din maximum 3 membri şi pot trimite cel mult 3 articole.

  Cum vă înscrieţi în concurs?

  Chiar aici, pe acest site web. Accesaţi linkul de mai jos pentru formularul de înregistrare online şi înscrieţi-vă acum. Asiguraţi-vă că textul original al articolelor tipărite şi online este pregătit, că fişierul pentru radio are o bună calitate a sunetului ŞI că deţineţi o dovadă a publicării sau difuzării creaţiei voastre.

  Premii

  Juriile naţionale din întreaga Europă vor selecta 36 de câştigători naţionali care vor face o călătorie culturală şi istorică la Istanbul în mai 2010. Dintre aceşti 36 de câştigători, juriul european va alege trei laureaţi ai Premiilor speciale pentru următoarele categorii:

  • Cel mai original articol

  • Cel mai bun articol de cercetare

  • Cel mai bun stil jurnalistic

  Laureaţii celor trei Premii speciale vor câştiga fiecare o excursie într-una dintre capitalele europene, la alegere.

  Pagini Utile

  • Termenul limită pentru participare

   Puteţi să înscrieţi articole în concurs până la data de 28 februarie 2010.

    

  • Modalitatea de participare

   Pentru a participa la concurs vă rugăm intraţi aici.

    

  • Regulamentul concursului

   Regulile de participare pot fi consultate aici .

    

  • Pagina de internet a competiţiei

   http://www.eujournalist-award.eu

    

  • Direcţia generală pentru extindere

   http://ec.europa.eu/enlargement/index_ro.htm

    

  Contacte utile
  Ultima actualizare: 30/10/2010  |Începutul paginii