Cale de navigare


Despre noi
Reprezentanţa în România
Articole şi dialoguri
EuropeDirect
Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Lansarea concursului național de creație în limba engleză Shakespeare School Essay Competition - Ediția a V-a
E-mail this pageTrimite pagina prin e-mailImprimaImprima

05/02/2013 14:00:00

Asociația Shakespeare School pentru Educație a lansat cea de-a 5-a ediție a concursului național de creație în limba engleză „2013 Shakespeare School Essay Competition”, sub egida Anului European al Cetățenilor. Shakespeare School Essay Competition este un concurs național ce stimulează gândirea creativă, spiritul de inovație și originalitatea și motivează tinerii să își perfecționeze limba engleză. Concursul își dorește să ofere șanse egale tinerilor din întreaga țară de a experimenta viața într-un campus universitar britanic de top și de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

  Shakespeare School Essay Competition deschide orizontul tinerilor români, oferindu-le ca premii tabere în Marea Britanie, un prim pas spre un mediu academic de elită. Sub sloganul “Write, race, win!” concursul le dă tinerilor încrederea că pot ajunge mai departe decât își pot imagina dacă pasiunile și creativitatea sunt susținute de o educație de calitate.

  Concursul are amploare națională, iar în fiecare an se înscriu peste 4000 de copii și tineri. Cumulat, în edițiile de până acum, au fost corectate peste 12.000 de eseuri trimise de participanți din peste 400 de localități din întreaga țară și au fost premiați peste 140 de copii și tineri, dintre care 12 s-au bucurat de experiența universitară britanică, participând în taberele internaționale din Anglia, în campusurile unor universități de top ca Oxford, Cambridge sau University College London.

  Premiile oferite marilor câștigatori constau în 4 tabere de limba engleză în Anglia și România. Marii câștigători vor avea șansa să experimenteze viața într-un campus englezesc și să își perfecționeze limba engleză la ea „acasă” în tabere de 2 săptămâni la University College London și Harrow House International College, în valoare de peste 1500 lire fiecare. Celelalte premii constau în tabere de engleză la Băișoara, în județul Cluj, cursuri de limba engleză la Shakespeare School, taxe de înscriere la examene Cambridge, cărți, dicționare și nenumărate surprize.

  Profesorii sunt și ei premiați pentru susținerea oferită elevilor. Profesorul cu cei mai mulți concurenți înscriși va participa gratuit ca însoțitor de grup într-o tabără de 2 săptămâni în Anglia, iar următorii 20 de profesori vor primi cadou cursuri de training online.

  Participarea la concurs este gratuită și deschisă tuturor tinerilor din România pasionați de limba engleză și cu talent la scris, între 11 și 20 de ani.

  Temele propuse pentru eseuri sunt inedite și reprezintă o provocare pentru tinerii creativi. Pornind de la ideea Anului European al Cetățenilor, elevii și studenții își vor imagina că sunt președinții unui stat european nou pe care îl pot construi așa cum își doresc. Detaliile despre teme, regulament și inscriere pot fi găsite aici: http://shakespeare-school.ro/engleza-adolescenti/essay-competition

  “Ca tânăr, cel mai important lucru este confirmarea faptului că ai o idee care poate genera ceva bun, chiar revoluționar, în jurul tău. Shakespeare School Essay Competition este locul în care tinerii își pot exprima viziunile într-un mod creativ, nefiind constrânși în vreun fel.”- Simina Cioceanu, finalista Essay Competition 2012

  Shakespeare School Essay Competition este o oportunitate minunată pentru tinerii din România să își dezvolte spiritul de inovație și originalitatea și nu în ultimul rând, să-și perfecționeze limba engleză “la ea acasă”.- Prof. Cristina Nuțu, București

  Invităm toți copiii și tinerii pasionați de limba engleză să își folosească talentul și creativitarea pentru a scrie un scurt eseu în limba engleză pe care îl pot înscrie până la data de 24 martie 2013. Înscrierea în concurs se face pe pagina www.shakespeare-school.ro, unde particpanții pot  direct eseul:  http://shakespeare-school.ro/engleza-adolescenti/essay-competition

   

  Organizator:

  Asociatia Shakespeare School pentru Educatie  este o entitate non profit care sustine copiii si tinerii talentati din Romania, motivandu-i sa atinga performante deosebite si sa isi valorifice la maxim potentialul creativ.

  Persoana de contact:

  Adriana Alionte

  Vicepreședinte Asociația Shakespeare School pentru Educație

  mobil: 0744 314 437

  e-mail: office@shakespeare-school.ro

  Sub egida: Anului European al Cetățenilor

  Ambasadorul competiției: Maia Morgenstern

  Concurs inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB

  Parteneri educaționali și sponsori: Harrow House International College, Transylvania College, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, British Council, BETA – Bucharest English Teachers Association, Federația Națională a Asociaților de Părinți, Fischer International, Cărturești, Editura Humanitas, Simaco Advertising, Learning About, Teatrul Evreiesc de Stat.

  Parteneri media: Kiss FM, Digi24, Adevărul, Bravo, Mediafax, PR Wave, România Pozitivă, Șapte Seri, Edu-News, Teen Press, Șapte Seri, Asociația Young Initiative, Amdoar18ani.ro, Calificativ.ro, Sfatulparintilor.ro, Mamica Urbană, Suntparinte.ro, Copilul.ro, Blogul Mamei Începătoare, Bucharest Nightlife, Asociația MAME, Babycafe.ro.

  Pagini Utile

  Contacte utile
  Ultima actualizare: 05/02/2013  |Începutul paginii