Cale de navigare


Despre noi
Reprezentanţa în România
Articole şi dialoguri
EuropeDirect
Biroul de Informare al Parlamentului European în România
Reprezentanţa Comisiei Europene în Romania își anunţă finaliştii celei de-a treia ediţii a Concursului de desene Ziua Europei
E-mail this pageTrimite pagina prin e-mailImprimaImprima

03/10/2012 14:46:27

În luna septembrie Reprezentanţa Comisiei Europene în România a desemnat finaliştii celei de a treia ediţii a Concursului de desene ,,Ziua Europei''. Au fost selectate 60 de lucrări finaliste, 30 de lucrări pentru fiecare categorie de concurs – primar şi gimnazial. Dintre aceste lucrări vor fi alese ocupantele locurilor I, II şi III, urmând să fie acordate şi câte o menţiune pentru fiecare secţiune în parte.

  Reprezentanţa Comisiei Europene în Romania își anunţă finaliştii celei de-a treia ediţii a Concursului de desene Ziua Europei

  Ediţia a treia a Concursului de desene a avut loc sub egida Anului European 2012, anul îmbătrânirii active şi solidarităţii între generaţii, iar tema principală a concursului a fost „Ce am învăţat de la bunicii mei despre Europa”. Elevi din ciclul primar şi gimnazial din toate şcolile din România au fost încurajaţi să se înscrie în concurs cu lucrări care au surprins activităţi realizate împreună cu bunicii, sugestiile de teme generice pentru lucrări cuprinzând: “Din amintirile bunicilor despre Europa”, “Călătorind cu bunicii prin Europa”, “Portret de bunic/bunici/bunic şi nepot într-o Românie europeană”. Elevii au putut aborda şi alte subiecte inspirate din viaţa comunităţii legate de tema Anului European 2012.

  În concurs au fost acceptate lucrări realizate în orice tehnică (ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc.), iar printre criteriile care au stat la baza selecţiei lucrărilor finaliste s-au numărat relevanţa temelor abordate, originalitatea, precum şi impactul vizual şi comunicativ al creaţiilor. Juriul a fost format din şapte membri, care au evaluat modul în care creaţiile înregistrate în competiţie au întrunit criteriile menţionate.

  Finaliştii concursului de desene din acest an vor fi invitațila festivitatea de premiere ce va avea loc în Bucureşti, în luna noiembrie. Aceştia vor primi câte o diplomă de finaliști, iar câştigătorii şi premiile vor fi anunţate cu acest prilej, pentru fiecare categorie de vârstă (primar şi gimnazial). Cei 60 de finalişti vor fi însoţiţi la festivitatea de premiere de către un adult, fie un cadru didactic sau părinte. Toți participanții și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare pe adresele de e-mail furnizate în formularul de participare la concurs. Ca şi în ediţia precedentă, lucrările finaliste, incluzând lucrările câştigătoare vor fi valorificate într-o licitaţie special organizată pentru colectarea de fonduri destinate copiilor dezavantajaţi, din cadrul evenimentului “Crăciun Magic”, ajuns şi acesta la ediţia a treia.

  Desenele finaliste, pentru fiecare categorie în parte, pot fi vizualizate în galeriile de mai jos.

  Desene finaliste Ciclul primar

  Desene finaliste Ciclul gimnazial

   

  Pagini Utile

  Contacte utile
  Ultima actualizare: 03/10/2012  |Începutul paginii