Cale de navigare

Afaceri în UE

 

Pentru a începe o afacere într-o altă ţară din Uniunea Europeană, este necesar să cunoaşteţi condiţiile din ţara respectivă în ceea ce priveşte înfiinţarea sau preluarea unei întreprinderi, gestionarea afacerilor etc.

În acest sens, informaţii practice în mai multe limbi şi servicii guvernamentale on-line pentru întreprinderile care doresc să-şi extindă activitatea în alte ţări din UE se găsesc în secţiunea "Întreprinderi" a portalului Europa ta. Această secţiune oferă informaţii şi acces la documente şi servicii din UE şi din fiecare ţară în parte.

 

 

Întreprinderile mici care îşi caută parteneri în altă ţară a Uniunii sau care au nevoie de sfaturi privind dezvoltarea unor idei inovatoare ori solicitarea unei finanţări europene pentru activităţi de cercetare se pot adresa membrilor Reţelei întreprinderilor europene - Enterprise Europe network. Reţeaua include 40 de ţări europene (statele membre UE, ţările candidate, membrii Spaţiului Economic European şi ţări terţe).

Datele de contact ale membrilor reţelei sunt disponibile aici.

 

 

În 2003, Comisia Europeană a creat Grupul de consultare a întreprinderilor europene (EBTP), urmărind să-i implice pe reprezentanţii întreprinderilor în pregătirea iniţiativelor politice şi legislative ale UE. Informaţii despre cum poate o întreprindere să devină membră a EBTP şi ce beneficii ar putea avea se găsesc pe site-ul EBTP.

 

Pagini Utile

Contacte utile
Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii