Cale de navigare

RuralFest – evenimentul care aduce satul românesc în mijlocul Bucureștiului

15/09/2014

RuralFest a avut loc duminică, 14 septembrie 2014, pe Șoseaua Kiseleff, în porțiunea dintre Piața Victoriei şi str. Arh. Ion Mincu, în intervalul orar 9:00 - 19:00.

  RuralFest – evenimentul care aduce satul românesc în mijlocul Bucureștiului

  Prin intermediul materialului multimedia de mai jos, ce conține 28 de videoclipuri și nenumărate galerii foto de la eveniment, îți poți face o idee despre ceea ce a însemnat RuralFest și poți retrăi emoțiile din timpul evenimentului. Răsfoiește revista RuralFest aici:

  Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat evenimentul în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Primăria Municipiului București, Muzeul Țăranului Român și Muzeul Satului și cu sprijinul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și Apa Nova. Partenerii media pentru acest eveniment au fost Digi24, TVR, RFI România, Dilema Veche, Hotnews și 24Fun.

  RuralFest a găzduit:

  • un târg pentru producători și artizani;
  • o microfermă de animale;
  • expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice;
  • demonstrații meșteșugărești;
  • standuri de informare și activități ale ambasadelor statelor membre UE în România;
  • jocuri, concursuri, program artistic;
  • ateliere pentru copii;
  • ateliere de gătit tradițional și slow food;
  • degustare de produse.
  Vitalitatea zonelor rurale

  Producătorii și fermierii au avut posibilitatea să discute cu comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș despre problemele cu care se confruntă în activitatea lor de zi cu zi sau să afle pur și simplu mai multe informații despre noua politică agricolă comună (PAC), în cadrul unui dialog ce a avut loc în intervalul orar 15.00 - 16.00, în spațiul special amenajat din interiorul cortului Direcției Generale pentru Agricultură (zona centrală).

  Toată lumea a fost invitată să meargă la diferitele expoziții (pictură pe sticlă, produse meșteșugărești din răchită, ii și cămăși cu motive populare, țesături tradiționale, fotografii etc.) sau demonstrații (construcție de bărci - în colțul dedicat Deltei Dunării -, țesut sau broderie, obiecte tradiționale din lemn sau ceramică, sticlă sau fier) și să participe la degustări cu sau fără vânzare (produse apicole și preparate alimentare - sarmale, prepelițe și gulaș la ceaun, borș sau grătar de pește, poale-n brâu etc. -, produse tradiționale grecești) sau  la programele artistice (paradă a costumelor populare, scenete cu personaje tradiționale, dansuri populare și momente muzicale din diverse țări, o demonstrație de tulnice și o mare horă la finalul evenimentului).

  Nici copiii nu s-au plictisit, pentru că au putut învăța să picteze icoane pe sticlă, să facă obiecte din ceramică, să realizeze cărți poștale și păpuși tradiționale sau să împletească colaci și să orneze turta dulce. Nu în ultimul rând, ei au ascultat povești de Ion Creangă spuse cu mult har și s-au putut plimba cu poneii de la ferma animalelor.

  Pentru toți cei obosiți de atâta umblat prin târg am pregătit un spațiu câmpenesc de relaxare, plin de baloți și paie, situat în zona centrală.

  Mai multe detalii despre întregul program sunt disponibile aici pdf - 201 KB [201 KB] .

   

   

  Persoană de contact

  Pentru presă: Mihai Roșioru, ofițer de presă, Reprezentanța Comisiei Europene în România, tel: +0212035486, email: mihai.rosioru@ec.europa.eu

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 05/11/2014  |Începutul paginii