Cale de navigare

Masa rotundă intitulată "Extinderea. Ce urmează acum?"

16/11/2010

Reprezentanţa Comisiei Europene a organizat masa rotundă intitulată "Extinderea. Ce urmează acum?" în data de 26 octombrie 2010, la sediul din strada Vasile Lascăr 31. La eveniment au participat prof. univ. Vasile Pușcaș, fost negociator şef al României cu Uniunea Europeană, prof. Adrian Cioroianu, istoric, ambasadori ai statelor candidate la Uniunea Europeană și ambasadori ai statelor membre.

    După încheierea, în 2007, a celui de-al cincilea val de extindere, Uniunea Europeană și-a luat un răgaz pentru a asimila transformările aduse de aderarea celor 12 state și a le permite acestora să-și consolideze demersul de integrare. Însă Europa nu se oprește la granița celor 27 de state membre de astăzi, iar procesul de extindere este în continuare în derulare, cu patru state candidate: Croația, Islanda, Turcia și Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și cinci state potențial candidate: Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia și Kosovo. În cadrul evenimentului s-a dezbătut experiența recentă a României și s-a analizat impactul viitoarelor extinderi asupra Uniunii Europene, în general, și a României, în special.

    Evenimentul face parte din seria de evenimente lunare "Perspective Europene", inițiată de Reprezentanța Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la prioritățile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică națională din România. În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile oameni politici, reprezentanţi ai societăţii civile, ai administrației publice, ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie, etc.

    Pagini Utile

    Ultima actualizare: 08/11/2011  |Începutul paginii