Cale de navigare

Colocviul "Percepţia valorilor europene în România"

12/05/2009

Reprezentanţa Comisiei Europene a organizat în luna aprilie cea de-a patra masă rotundă din seria colocviilor lunare. Percepţia valorilor europene în România a fost subiectul de dezbatere.

Fiecare ţără care doreşte să fie membră în Uniunea Europeană trebuie să se angajeze, conform tratatelor fondatoare, să respecte câteva valori fundamentale: democraţia, statul de drept, libertăţile individuale sau principiile unei economii de piaţă. Din acest motiv, Uniunea Europeană reprezintă mai mult decât o simplă piaţă comună unde oamenii, mărfurile, serviciile, capitalul şi ideile circulă liber.

Reprezentanţa Comisiei Europene a considerat oportună organizarea unei dezbateri pe tema percepţiei românilor asupra valorilor europene la mai mult de doi ani de la aderare şi într-un moment de incertitudine economică, când europenii se tem pentru viitorul lor.

 

  Colocviul "Percepţia valorilor europene în România"

  Galerie video

  La dezbaterea moderată de domnul Niculae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, au participat domnul Dumitru Sandu, profesor la Facultatea de Sociologie, doamna Mălina Voicu, cercetător în cadrul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii şi domnul Theodor Ricman, avocat şi profesor la Colegiul Goethe.

  Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România în data de 24 aprilie 2009, orele 11:00.

  Pagini Utile

  • Galerie foto

    

   Fotografiile surprinse în timpul colocviului sunt disponibile aici.

  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii