Cale de navigare

Strategia de incluziune a romilor între subsidiaritate şi eficienţă

07/04/2011

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat, în contextul zilei internaţionale a romilor, masa rotundă intitulată „Strategia de incluziune a romilor între subsidiaritate şi eficienţă”.

Strategia este principalul document de politici publice din domeniul incluziunii sociale a romilor din România şi, în acelaşi timp, prima iniţiativă de prezentare a unei abordări integrate şi comprehensive a problemelor cu care se confruntă această minoritate.

    La eveniment au participat dl. Zoltan Nagy, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Marko Bela si dl. Gelu Duminica, director executiv al Agenției de Dezvoltare Comunitară "Împreună”. Evenimentul face parte din seria de evenimente lunare "Perspective Europene", inițiată de Reprezentanța Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la prioritățile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică națională din România.

    În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile oameni politici, reprezentanţi ai societăţii civile, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în aria incluziunii sociale a romilor, reprezentanţi ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie, etc.

    Evenimentul se va desfăşura la sediul Casei Uniunii Europene (Str. Vasile Lascăr nr.31), etajul 1 în data de 8 aprilie 2008 începând cu orele 9.30.

    Pagini Utile

    Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii