Cale de navigare

Jurnalişti în dialog - Cluj-Napoca, 10-11 decembrie 2009

07/01/2010

Al patrulea eveniment din seria de seminare de informare pentru media locală „Jurnalişti în dialog” a avut loc la Cluj-Napoca, în perioada 10-11 decembrie 2009. 

La seminar au participat jurnalişti din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi Timiş.

  Întâlnirea a fost moderată de Roxana Morea, consilier de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene şi a beneficiat de prezenţa domnului Niculae Idu, şeful Reprezentanţei CE. Lectorii invitaţi - Cristian Ghinea, director al Centrului Român de Politici Europene, Bogdan Radu, lector la Catedra de Ştiinţe Politice a Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, Gabriel Giurgiu, producător TVR, şi Mircea Vasilescu, redactor-şef "Dilema Veche" – au discutat cu invitaţii despre componenţa şi modul de numire al noii Comisii Europene, despre schimbările climatice, în contextul desfăşurării reuniunii ONU la nivel înalt de la Copenhaga şi despre evolutiile înregistrate în Europa în cei 20 de ani de la căderea comunismului.

  Reprezentanţii mass-mediei locale au avut prilejul de a face schimb de bune practici şi experienţă cu jurnaliştii specializaţi în tematica europeană, au identificat şi testat cele mai relevante surse de informare, au făcut documentare pentru câteva dintre subiectele de actualitate şi au dialogat cu lectorii şi cu oficialii Reprezentanţei despre liniile de politică europeană după numirea noii Comisii Europene. De asemenea, au participat la prezentarea în plen a concluziilor "Conferinţei Reţelelor de Informare Europeană", organizată tot de Reprezentanţa Comisiei Europene şi desfăşurată în aceeaşi perioadă la Cluj-Napoca.

   

        

   

       

  Ultima actualizare: 25/08/2011  |Începutul paginii