Cale de navigare

Fonduri pentru agricultură şi pescuit

01/02/2014

  În perioada 2007-2013, România beneficiază de fonduri pentru dezvoltare rurală şi sectorul pescăresc, finanţate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)şiFondul European pentru Pescuit (FEP), gestionate de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin:

   

  Autoritatea de Management pentru PNDR

   

  Agenţia Naţionala pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA)

  ANPA gestionează Programul Operaţional pentru Pescuit al României. Detalii pot fi obţinute de pe site-ul ANPA sau de la filialele şi punctele sale de lucru. Contactele se găsesc aici.

   

  Agenţia de Plăţi şi Dezvoltare Rurală pentru Pescuit (APDRP)

  APDRP gestionează Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) în România, prin care se acordă finanţare, între altele, activităţile de diversificare economică, turism, conservarea patrimoniului natural etc.

  Detalii pot fi obţinute de pe site-ul APDRP sau de la centrele regionale şi judeţene ale acestei instituţii. Datele de contact aici.


   

  Măsuri de sprijin finanţate prin Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA)

   

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) este instituţia care, începând cu 1 ianuarie 2007, derulează fondurile europene pentru implementarea măsurilor de sprijin finanţate din Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).

  Subvenţiile se acordă sub formă de plăţi directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS) şi în cadrul măsurilor de piaţă pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii agricole comune (PAC).

  APIA are 42 de centre judeţene şi 210 centre locale. Datele de contact aici.

   

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 05/02/2014  |Începutul paginii