Cale de navigare

Spaţiul Public European

01/02/2014 00:00:00

Spațiul Public European (SPE) se află în centrul Bucureştiului și este gestionat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

SPE este un spațiu multifuncțional, deschis zilnic pentru public (a se vedea orarul mai jos), unde vizitatorii au acces la surse oficiale de informare, atât tipărite, cât și online (câteva exemple ilustrative pot fi găsite aici).

SPE găzduieşte conferințe, seminarii, evenimente oficiale, expoziții, proiecții de filme, conferințe de presă, prezentări, lansări de carte, lecturi publice şi altele (modul de aranjare a sălii şi alte informaţii aici). SPE dezvoltă şi diferite programe pentru elevi, cu scopul de a susţine celelalte instituţii în efortul lor de informare a cetăţenilor.

Prin activitățile sale, SPE urmărește promovarea dezbaterilor pe teme europene şi creşterea gradului de informare a cetăţenilor cu privire la Uniunea Europeană, prin facilitarea accesului la informaţie, prin prezentarea acesteia într-un format accesibil şi atractiv, adaptat intereselor publicului român.

  În fiecare joi seară, de la ora 19:00, la SPE se derulează JOIA de film, un program de proiecții gratuite de filme artistice și documentare. Publicul poate viziona filme variate, de genuri diferite și venind din toate colțurile lumii, dar care au ceva de spus. Fie că subiectele lor generează dezbatere sau oferă răspunsuri la întrebări importante, acestea vor lăsa o urmă în sufletul sau mintea spectatorilor. JOIA de film se adresează tuturor, de la elevi și studenți până la oameni maturi și pensionari. Află mai multe detalii despre filmul din această săptămână aici.

  O descriere a evenimentelor care au avut loc la Spațiul Public European până acum este disponibilă aici.

  Contact:

  Str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, 020492 București

  Orar:

  Luni-joi: 10.00 – 18.00

  Vineri: 10.00 – 17.00

  Tel.: 021.212.16.19

  E-mail: contact@spatiuleuropa.eu

  Ultima actualizare: 10/11/2014  |Începutul paginii