Cale de navigare

Publicaţii

10/02/2012

  Spaţiul Public European vă pune la dispoziţie o gamă foarte variată de publicaţii gratuite, de la publicații care prezintă politicile Uniunii Europene, până la broșuri cu benzi desenate sau alte publicații amuzante pentru copii. Majoritatea sunt disponibile în limba română, dar și în engleză, franceză, germană, maghiară și alte limbi oficiale ale Uniunii Europene.

  Iată câteva dintre publicațiile aflate în colecția SPE:

  Europa.   O revistă pentru tineri

       Această publicație dedicată tinerilor abordează întrebări precum: Cine conduce „Europa”? Ce relevanță are Uniunea Europeană pentru viața noastră de zi cu zi? În ce direcție se îndreaptă acest continent în mijlocul unei lumi globalizate? Care este viitorul Uniunii Europene? Broșura este concepută pentru elevi cu vârste între 13 și 18 ani și le oferă ocazia de a citi, a învăța și a discuta subiectele într-o manieră interactivă.

   

   

   

   

  Uniunea inovării - Ghid de buzunar privind o iniţiativă Europa 2020

       În strategia Europa 2020, un loc important îl ocupă inovarea. De ce? Pentru că inovarea favorizează creșterea economică inteligentă, durabilă și incluzivă. Uniunea Europeană trebuie să își sporească performanțele din domeniul inovării pentru a se menține competitivă la nivel mondial. Această broșură se adreseaza tuturor celor interesați de acest subiect, inovarea conferind valoare adăugată piețelor, guvernelor și societății deopotrivă.

   

   

   

   

   

  Cum funcţionează Uniunea Europeană. Ghidul instituţiilor UE pentru fiecare

       Uniunea Europeană este unică. Nu este un stat federal, precum Statele Unite ale Americii, deoarece statele membre ale UE rămân națiuni suverane independente. Suveranitatea este pusă în comun prin adoptarea de decizii comune la nivelul unor instituții comune precum Parlamentul European, care este ales de cetățenii UE, și Consiliul European și Consiliul care, ambele, reprezintă guvernele naționale. Aceste instituții iau decizii pe baza propunerilor prezentate de Comisia Europeană, care reprezintă interesele UE în ansamblu. Dar care este activitatea fiecăreia dintre aceste instituții? Cum colaborează ele? Care sunt responsabilitățile lor? Această broșură vă oferă răspunsurile. Aici găsiți, de asemenea, o scurtă prezentare a agențiilor și a altor organisme care sunt implicate în activitatea Uniunii Europene. Obiectivul acestui ghid este de a vă oferi o incursiune utilă în procesul decizional al UE. Broșura face parte din seria „Să înțelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acționează UE în diverse domenii de competență, din ce motive și cu ce rezultate.

   

   

  Să descoperim Europa!

        Europa: un continent frumos cu o istorie fascinantă. O serie de oameni de știință, inventatori, artiști și compozitori renumiți în toată lumea, precum și cunoscuți animatori și sportivi de succes provin din Europa. Timp de secole, Europa s-a confruntat cu războaie și sciziuni. Dar, în ultimii aproximativ 60 de ani, țările acestui bătrân continent s-au asociat în sfârșit în pace, prietenie și unitate, pentru a contribui la o Europă mai bună și la o lume mai bună. Această broșură, destinată copiilor cu vârsta între 9 și 12 ani, spune povestea în mod simplu și clar. Plină de fapte interesante și ilustrații colorate, ea oferă o descriere vie a Europei și explică pe scurt ce este și cum funcționează Uniunea Europeană.

   

   

  Pe lângă distribuirea directă către vizitatori, Spațiul Public European oferă, în limita stocului disponibil, materiale informative spre a fi distribuite gratuit la evenimente europene derulate de entități publice și private. Pentru a solicita materiale, vă rugăm trimiteți, la contact@spatiuleuropa.eu, un mesaj din partea instituției, care să includă descrierea evenimentului, titlurile publicațiilor dorite (vă recomandăm să efectuați o căutare la https://bookshop.europa.eu/en/home/) și cantitatea dorită.

  Ultima actualizare: 15/07/2015  |Începutul paginii