Cale de navigare

UrbanFest

04/06/2015

UrbanFest este un festival de dezvoltare urbană, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, sub înaltul patronaj al doamnei Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale. Festivalul își propune promovarea valorilor europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile.

Ediția 2015 a UrbanFest, având ca temă "BlueGreen - Râuri în orașe smart",se desfășoară în perioada 16 – 21 iunie 2015,  în zonele adiacente râului Dâmbovița, între Grozăvești și Parcul Național Văcărești. Evenimentul își propune să pună pe agenda publică rolul râurilor în metropolele moderne, ca factor identitar și de regenerare urbană, în contextul politicii europene de dezvoltare regională.

Festivalul include două conferințe despre mobilitate și rolului râurilor în orașele smart, consultări publice cu privire la rolul Dâmboviței în București, un târg de proiecte de dezvoltare urbană, dezbateri privind dezvoltarea orașelor smart, tur cu bicicletele care promovează mobilitatea urbană, ateliere de activare urbană, plimbări în ambarcațiunile cu vâsle (row-show), concerte și focuri de artificii.

        

  Aici puteți răsfoi on-line ziarul festivalului

   

  Click aici pentru varianta în limba engleză a clipului de prezentare UrbanFest 2015

   

  Pagini Utile

  Ultima actualizare: 03/09/2015  |Începutul paginii