resize textAA+A++printNyomtatható változat
Európa 2020

Erőforrás-hatékony Európa: az Európa 2020 stratégia keretébe illeszkedő kiemelt kezdeményezés

Az Európa 2020 stratégia keretébe illeszkedő, Európa erőforrás-hatékonyságának fokozását megcélzó kiemelt kezdeményezés célja a fenntartható növekedés megvalósítása az erőforrás-hatékony és alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való átállással.

A természeti erőforrások alapozzák meg gazdaságunk működését és életminőségünket. Az erőforrásokat nem használhatjuk fel többé úgy, ahogy eddig tettük. Az erőforrás-hatékonyság növelése kulcsszerepet játszik az európai növekedés és foglalkoztatás biztosításában. Komoly gazdasági lehetőségeket fog kínálni, javítja a termelékenységet, leszorítja a költségeket, és fokozza a versenyképességet.

Az Európa erőforrás-hatékonyságának fokozását megcélzó kezdeményezés hosszú távú intézkedési keretet biztosít sok szakpolitikai területen, és ösztönzi az éghajlatváltozásra, az energiára, a közlekedésre, az iparra, a nyersanyagokra, a mezőgazdaságra, a halászatra, a biodiverzitásra és a regionális fejlesztésre vonatkozó szakpolitikai menetrendek kialakítását. Egyik legfontosabb célja a beruházási és innovációs környezet kiszámíthatóságának erősítése, valamint annak biztosítása, hogy az összes érintett szakpolitika kiegyensúlyozott szerepet kapjon az erőforrás-hatékonyság megvalósításában.

Fontos dokumentumok

Fontos javaslatok

(A linkeket a javaslatok közzététele után frissítjük)

Kapcsolódó események: