Cale de navigare

 > Despre
Icon of Google plus and Facebook Icon Facebook Icon Google+
Noaptea Cercetătorilor: popularizarea ştiinţei pentru familii

Savanţi nebuni se adună la asfinţit şi uneltesc pentru preluarea puterii mondiale?

În mod cert, nu asta îşi propune Noaptea Cercetătorilor. De fapt, propunem evenimente pentru familii dedicate popularizării ştiinţei şi învăţării distractive. Obiectivul Nopţii Cercetătorilor este să arate ce fac cercetătorii de fapt pentru societate, în moduri interactive şi captivante. Printre activităţile propuse se numără: experimente, spectacole ştiinţifice, activităţi educative pentru copii, vizite ghidate în laboratoare de cercetare, concursuri şi multe altele.

 

Noaptea Cercetătorilor cucereşte întreaga Europă în fiecare an, în cea de a patra vineri din luna septembrie. În 2013, aceste evenimente de popularizare a ştiinţei au loc vineri, 27 septembrie în aproximativ 300 de oraşe din 35 de ţări europene

(Găsiţi un eveniment local în regiunea dvs).

 

Evenimentele sunt susţinute de către Comisia Europeană prin iniţiativa Acţiunile Marie Curie, Acţiunile Marie Curie, un program UE pentru stimularea carierelor europene în cercetare.

De ce ar trebui să mă intereseze?

Noaptea Cercetătorilor: popularizarea ştiinţei pentru familii Considerate adesea evenimente pentru familii, Nopţile Cercetătorilor atrag, de fapt, persoane de toate vârstele, însoţite de familii, colegi de şcoală, prieteni sau singure, şi se adresează celor care sunt curioşi să afle cum funcţionează lucrurile şi ce impact are ştiinţa în viaţa lor.

 

Multe dintre aceste evenimente de popularizare a ştiinţei vă permit o incursiune în culise, de exemplu, vizite în laboratoare, care sunt, de obicei, închise pentru public. S-ar putea să vă descoperiţi o pasiune pentru ştiinţă şi, în plus, aveţi ocazia de a participa la un megaeveniment de talie europeană.

Am ratat deja Noaptea Cercetătorilor?

Noaptea Cercetătorilor: popularizarea ştiinţei pentru familiiEvenimentele din seria Noaptea Cercetătorilor sunt organizate în fiecare septembrie din anul 2005. În 2012, au atras aproape 1 milion de vizitatori, unele dintre ele fiind distinse cu premii naţionale.(Găsiţi un eveniment anterior din perioada: 2012).

Vreţi să organizaţi un astfel de eveniment în viitor?

Noaptea Cercetătorilor: popularizarea ştiinţei pentru familiiOrganizatorii de evenimente din seria Noaptea Cercetătorilor sunt selectaţi în baza unor apeluri competitive de propuneri, în urma cărora sunt selectate numai cele mai bune propuneri pentru finanţare UE. Apelurile de proiecte pentru (co)finanţare din partea Uniunii Europene sunt gestionate de Agenţia Executivă pentru Cercetare (REA).

 

Apelul pentru organizarea evenimentelor din 2014 si 2015 va fi publicat în data de 11 decembrie 2013, cu termenul limită în 04 martie 2014. Dacă credeţi că puteţi organiza acest gen de acţiuni de popularizare a ştiinţei, consultaţi cerinţele (PP). Dacă credeţi că puteţi organiza în viitor cu succes evenimente de popularizare a ştiinţei, consultaţi website-ul REA pentru noi oportunitati.

Aveţi comentarii pentru această pagină sau evenimente?

Noaptea Cercetătorilor: popularizarea ştiinţei pentru familiiTrimiteţi-le pe adresa REA-COMMUNICATION@ec.europa.eu