Cale de navigare

 > Start
Icon of Facebook Facebook

Noaptea cercetătorilor europeni: explorează universul științelor într-un mod amuzant

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție a evenimentului "Noaptea cercetătorilor europeni". Împreuna cu familia, prietenii, colegii de școala sau singur, vei avea ocazia să devii cercetător pentru o zi și să descoperi diverse discipline științifice, dar, cel mai important, să faci toate aceste lucruri într-un mod amuzant.

 

Toate evenimentele vor avea loc simultan, pe 25 septembrie, în 280 de orașe din Europa si nu numai

 

La Muzeul orașului Tallinn, Estonia, vizitatorii curioși sau pasionații de științe vor avea ocazia să învețe cum să își confecționeze măști de protecție împotriva bolilor infecțioase. În Polonia, la Poznan, amatorii curselor de mașini vor putea vedea cum se construiește o mașină de Formula 1. La biblioteca publică din Birmingham, Marea Britanie, vizitatorii vor putea să își genereze și să își ia acasă propria hologramă. Iată doar câteva exemple din multele surprize care vă așteaptă.

 

10th Anniversary of the European Researchers Night
Pe lângă acțiunile legate de ediția din acest an, Comisia Europeana organizează la Bruxelles "Science is wonder-ful", un  eveniment special, gândit ca o retrospectivă a celor mai bune momente "Noaptea cercetătorilor europeni" din ultimii zece ani. Aflați mai multe urmărindu-ne pe Twitter si Facebook.

 

Noaptea cercetătorilor europeni atrage peste 1 milion de oameni în fiecare an. Acest eveniment de mare amploare oferă publicului larg ocazia de a se întâlni cu cercetătorii și de a lua parte la activități menite să scoată în evidență atractivitatea unei cariere în cercetare și impactul său societal deosebit de important.To become an associated event in 2015