Cale de navigare

 > Start
Icon of Facebook Facebook

Noaptea Cercetătorilor Europeni: explorează universul științelor într-un mod amuzant

Anul acesta s-au împlinit 10 ani de la prima ediție a evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni. Împreună cu familia, prietenii, colegii de școala sau singur, ai avut ocazia să devii cercetător pentru o zi și să descoperi diverse discipline științifice, dar, cel mai important, să faci toate aceste lucruri într-un mod amuzant.

 

Toate evenimentele au avut loc simultan, pe 25 septembrie, în 280 de orașe din Europa si nu numai.

 

La Muzeul orașului Tallinn, Estonia, vizitatorii curioși sau pasionații de științe au putut să învețe cum să își confecționeze măști de protecție împotriva bolilor infecțioase. În Polonia, la Poznan, amatorii curselor de mașini au văzut cum se construiește o mașină de Formula 1. La biblioteca publică din Birmingham, Marea Britanie, vizitatorii și-au generat propria hologramă pe care au luat-o acasă. Iată doar câteva exemple din multele surprize care au avut loc.

 

10th Anniversary of the European Researchers Night

Pe lângă acțiunile legate de ediția din acest an, Comisia Europeană a organizat la Bruxelles "Science is wonder-ful", un  eveniment special, gândit ca o retrospectivă a celor mai bune momente "Noaptea cercetătorilor europeni" din ultimii zece ani. Mai multe amănunte au fost publicate pe Twitter si Facebook.

 

Noaptea Cercetătorilor Europeni atrage peste 1 milion de oameni în fiecare an. Acest eveniment de mare amploare oferă publicului larg ocazia de a se întâlni cu cercetătorii și de a lua parte la activități menite să scoată în evidență atractivitatea unei cariere în cercetare și impactul său societal deosebit de important.

 

Data limită pentru depunerea propunerilor de organizare a evenimentele din cadrul Nopții Cercetătorilor Europeni 2016-2017 a fost 13 Ianuarie 2016. Mai mult informaţii privind programul Nopții Cercetătorilor Europeni 2016 vor fi disponibile in curând.