Cale de navigare

 > Despre
Icon of Facebook Facebook
Seara Cercetătorilor Europeni: popularizarea ştiinţei pentru familii

Ocazia de a ȋntălni cercetători si de a deveni unul!

Despre asta este vorba. Seara Cercetătorilor Europeni propune evenimente dedicate popularizării științei şi învățării distractive. Seara Cercetătorilor Europeni reprezintă oportunitatea de a ȋntȃlni cercetători, de a discuta cu ei şi de a descoperi ce fac ei de fapt pentru societate, într-un mod interactiv şi captivant. Printre activităţile propuse se numără: experimente practice, spectacole ştiinţifice, activităţi educative pentru copii, vizite ghidate în laboratoare de cercetare, concursuri şi multe altele.

Seara Cercetătorilor Europeni cucereşte întreaga Europă și țările învecinate în fiecare an, în ultima vineri din luna septembrie. În 2016, aceste evenimente de popularizare a ştiinţei vor avea loc vineri, 30 septembrie în aproximativ 250 de orașe 

Evenimentele sunt susţinute de către Comisia Europeană prin inițiativa Acţiunilor Marie Skłodowska-Curie, un program UE pentru stimularea carierelor europene în cercetare.

De ce ar trebui să mă intereseze?

Seara Cercetătorilor Europeni: popularizarea ştiinţei pentru familiiConsiderate adesea evenimente pentru familii, Serile Cercetătorilor Europeni atrag, de fapt, persoane de toate vârstele, însoțite de familii, colegi de şcoală, prieteni sau singure, şi se adresează celor care sunt curioși să afle cum funcționează lucrurile și ce impact are știința în viața lor.
Multe dintre aceste evenimente de popularizare a ştiinţei vă permit o incursiune în culise, de exemplu, vizite în laboratoare, care sunt, de obicei, închise pentru public. Este posibil să vă descoperiţi o pasiune pentru ştiinţă în timp ce participați la un megaeveniment de talie europeană.


Ce succes are Seara Cercetătorilor Europeni?

Seara Cercetătorilor Europeni: popularizarea ştiinţei pentru familiiSeara Cercetătorilor Europeni se organizează anual din 2005. Unele din evenimentele din anii trecuți au câștigat premii naționale. Anul trecut, s-au împlinit 10 ani de la prima ediție a acestui eveniment de mare amploare. Peste 1 milion de oameni și 18.000 de cercetători au luat parte la activitățile organizate in peste 280 de orașe din Europa si din țările învecinate.

Vreţi să organizaţi un astfel de eveniment în viitor?

Seara Cercetătorilor Europeni: popularizarea ştiinţei pentru familiiOrganizatorii de evenimente din seria Seara Cercetătorilor Europeni sunt selectaţi în baza unor apeluri competitive de propuneri, în urma cărora sunt selectate numai cele mai bune propuneri pentru finanţare UE. Apelurile de proiecte pentru (co)finanțare din partea Uniunii Europene sunt gestionate de Agenţia Executivă pentru Cercetare (REA).

Apelul pentru organizarea evenimentelor din cadrul Serii Cercetătorilor Europeni 2018-1019 va fi publicat in 2017.

Aveţi comentarii despre această pagină sau despre evenimente?

Seara Cercetătorilor Europeni: popularizarea ştiinţei pentru familiiTrimiteţi-le pe adresa REA-COMMUNICATION@ec.europa.eu