Navigacijska pot

Dejavnosti Marie Skłodowska-Curie – Program štipendij za raziskovalce

Dejavnosti Marie Skłodowska-Curie so poimenovane po poljsko-francoski znanstvenici in dvakratni Nobelovi nagrajenki, znani predvsem po raziskavah radioaktivnosti. Program podpira znanstvene delavce na celotni poklicni poti in ne glede na državljanstvo. Do finančne podpore so upravičeni raziskovalci vseh znanstvenih disciplin, od življenjsko pomembne medicine do pionirskih znanosti. Finančne podpore so deležni tudi doktorski študij v skupnih projektih z industrijo, tj. povezava akademskega raziskovanja z delom v podjetju, ter druge inovativne oblike izobraževanja, ki pripomorejo k zaposljivosti in poklicnemu razvoju.

Program dejavnosti Marie Skłodowska-Curie poleg velikodušne finančne podpore za raziskovalno delo ponuja znanstvenikom priložnost pridobiti izkušnje v tujini in v zasebnem sektorju ter dopolniti usposabljanje s kompetencami in disciplinami, ki jim bodo koristile v poklicu. Natančnejše informacije o posameznih dejavnostih programa štipendiranja in pogojih za prijavo so spodaj.

PROSTA DELOVNA MESTA v vaši državiKATERE DEJAVNOSTI so ustrezne zame?

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

Odprti razpisi

European Researchers' Night
Find partner organisations
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
EURAXESS Jobs Portal is a recruitment tool for researchers with constantly updated job vacancies and funding opportunities throughout Europe.
Marie Curie Actions ALUMNI portal - main platform for interaction among Marie Curie Actions fellows.
Our Helpline service provides tailor-made advice on your specific IP or IPR query
Marie Curie Certificates