Navigációs útvonal

Marie Skłodowska-Curie-cselekvések – Kutatói ösztöndíjprogram

A cselekvések a kétszeres Nobel-díjas tudósról, Marie Skłodowska-Curie lengyel származású francia fizikusról kapták a nevüket, aki a radioaktivitás terén végzett munkája révén vált világhírűvé. A kezdeményezés célja, hogy a kutatókat – állampolgárságukra való tekintet nélkül – teljes szakmai életútjuk során támogatásban részesítse. Az ösztöndíjakra a tudományterületek bármelyikén dolgozó kutatók pályázhatnak, az életmentő egészségügyi ellátással foglalkozó kutatók éppúgy, mint az alapkutatást végző szakemberek. A Marie Skłodowska-Curie-cselekvések az ún. ipari doktorátusoknak a megszerzésére irányuló programokat is támogatják, amelyek ötvözik a tudományos kutatást és a vállalkozásoknál végzett gyakorlati munkát, ezenfelül pedig egyéb olyan innovatív képzések részére is támogatást biztosítanak, amelyek javítják a foglalkoztathatóságot, és elősegítik a szakmai előmenetelt.

A komoly pénzügyi támogatáson túl a kutatók lehetőséget kapnak arra, hogy tapasztalatot szerezzenek külföldön és a magánszektorban, továbbá hogy képzettségüket olyan kompetenciákkal, illetve tudományterületekkel egészítsék ki, amelyek hasznosnak bizonyulnak majd pályájukon. Az alábbi oldalakon részletes információkkal szolgálunk a különböző támogatási lehetőségekről és a pályázati feltételekről.

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK az Ön országábanMELY FELLÉPÉSEK alkalmasak számomra?

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

Aktuális pályázati kiírások

European Researchers' Night
Find partner organisations
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
EURAXESS Jobs Portal is a recruitment tool for researchers with constantly updated job vacancies and funding opportunities throughout Europe.
Marie Curie Actions ALUMNI portal - main platform for interaction among Marie Curie Actions fellows.
Our Helpline service provides tailor-made advice on your specific IP or IPR query
Marie Curie Certificates

Közvetlen hozzáférés a Marie Skłodowska-Curie-fellépésekhez

  • Alapképzési hálózatok (Initial Training Networks – ITN)English (en)
  • Nemzetközi ösztöndíjak harmadik országból érkező kutatók számára (International Incoming Fellowships – IIF)English (en)
  • Nemzetközi kutatási munkaerőcsere (International Research Staff Exchange Scheme – IRSES)English (en)
  • Regionális, nemzeti és nemzetközi programok társfinanszírozása (CO-FUNDing of regional, national and international programmes – COFUND)English (en)
  • European Researchers’ Night (NIGHT)

Gyors hivatkozások

RSS és közösségi média

Utolsó frissítés: 08/07/2016 | Top