Navigacijski put

Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie – program istraživačkih stipendija

U okviru programa Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie, koji je ime dobio po dvostrukoj dobitnici Nobelove nagrade, poljsko-francuskoj znanstvenici koja se proslavila istraživanjem radioaktivnosti, pruža se potpora istraživačima u svim fazama karijere i neovisno o njihovom državljanstvu. Istraživači u svim područjima znanosti, od vitalne zdravstvene njege do najnovijih znanstvenih disciplina, mogu se prijaviti za financiranje. Programom se pruža potpora i za doktorate u području industrije, kod kojih se akademska istraživanja kombiniraju s radom u poduzećima, te za druge vrste inovativnog stručnog osposobljavanja kojim se potiče zapošljivost i razvoj karijere.

Osim velikodušnog financiranja istraživanja, znanstvenicima se omogućuje stjecanja iskustva u inozemstvu i u privatnom sektoru te pruža prilika da upotpune svoje obrazovanje kompetencijama i disciplinama korisnima za karijeru. Više informacija o različitim programima financiranja i uvjetima za prijavu dostupno je u nastavku.

JOB VACANCIES in your countryWHICH ACTIONS are suited for me?

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

Open calls

European Researchers' Night
Find partner organisations
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
EURAXESS Jobs Portal is a recruitment tool for researchers with constantly updated job vacancies and funding opportunities throughout Europe.
Marie Curie Actions ALUMNI portal - main platform for interaction among Marie Curie Actions fellows.
Our Helpline service provides tailor-made advice on your specific IP or IPR query
Marie Curie Certificates