Navigacijska pot

Mednarodne podoktorske štipendije – iz Evrope v svet (IOF) – Dejavnosti Marie Curie

Iščete možnosti za financiranje svojega raziskovalnega projekta v tujini? Razmislite o prijavi za mednarodno podoktorsko štipendijo – iz Evrope v svet (IOF), mednarodno štipendijo, namenjeno izkušenim evropskim znanstvenikom, ki želijo pridobiti nove raziskovalne spretnosti in znanja z vodenjem vrhunskih raziskovalnih projektov v deželah zunaj Evrope.

Znanja, ki jih boste pridobili, boste lahko po vrnitvi koristno uporabili v Evropi, prav tako pa se boste lahko potegovali za dodatna finančna sredstva.

Kandidati

Za štipendijo IOF lahko zaprosijo raziskovalci iz držav EU in pridruženih držav. Imeti morajo doktorat ali najmanj štiri leta izkušenj z raziskovalnim delom (polni delovni čas) po diplomi, ki omogoča doktorski študij. Daljše delovne izkušnje so zaželene in ne bodo zmanjšale možnosti za pridobitev štipendije IOF.

Raziskovalna področja

Vloge za štipendijo IOF sprejemamo za vsa področja znanstvenih in tehnoloških raziskav, ki so v interesu EU. Izvzeta so le področja raziskav iz pogodbe EURATOM.

Namen štipendije

Štipendije IOF so namenjene zahtevnejšemu izpopolnjevanju in pokrivajo plačo raziskovalca in delno stroške raziskovalnega dela. Finančna podpora traja največ tri leta in vključuje odhod in delo v tretji državi (eno do dve leti) ter obvezno vrnitev in ponovno vključitev v domače poklicno okolje. Kandidati se torej zavežejo, da se bodo vrnili v državo EU ali pridruženo državo.

Organizacija gostiteljica mora biti univerza, raziskovalna ustanova in podjetje s sedežem v tretji državi (odhod in delo) oziroma v državi EU ali pridruženi državi (vrnitev in ponovna vključitev).

Glavne dejavnosti raziskovalca morajo temeljiti na raziskovalnem projektu, ki ga pripravi v sodelovanju z organizacijo, v kateri bo delal po vrnitvi v Evropo. Z mentorjem v domači organizaciji gostiteljici se mora dogovoriti tudi o osebnem načrtu poklicnega razvoja.

Štipendija IOF je namenjena zahtevnejšemu izpopolnjevanju in pridobivanju novih znanj, zlasti interdisciplinarnim področjem, medsektorskemu delu in dopolnilnim veščinam.

Štipendija omogoča:

  • izobraževanje ob raziskovalnem delu – individualni projekt z mentorjem;
  • praktično izobraževanje – novo znanstveno znanje (nove tehnike, instrumenti itd.) in dopolnilne veščine (priprava prošnje za finančno pomoč, prijava patenta, vodenje projekta, koordinacija dela, nadzor tehničnega osebja itd.);
  • medsektorski ali interdisciplinarni prenos znanja;
  • krepitev sodelovanja;
  • aktivno znanstveno in finančno vodenje raziskovalnega projekta;
  • organizacijske sposobnosti - organizacija izobraževanja in predstavitev.

Izbor

Predloge za projekte IOF zbiramo z javnim razpisom. Izbirni postopek poteka s pregledno in neodvisno strokovno ocenoodličnosti na podlagi številnih vnaprej določenih meril.

Prijava

Predlogi za projekte se pošljejo po objavi razpisa za zbiranje predlogov. Razpisi so objavljeni na Uporabniškem portalu , prek katerega se pošiljajo tudi predlogi za projekte. Seznam odprtih razpisov v zvezi z dejavnostmi Marie Curie in koristne informacije boste našli v rubriki „Prijavite se“ na tem spletišču.

Let the children roam free

Meet our fellows

Let the children roam free

A scientist supported by a Marie Curie International Outgoing Fellowship has found new evidence that a specific "asthma gene" is a cause of the respiratory condition in children.Read full storyEnglish (en)

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

How to apply
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
FAQ

Odprti razpisi