Cale de navigare

Bursele internaţionale de primire (International Incoming Fellowships - IIF) - Marie Curie Actions

Cei mai buni cercetători din ţările terţe sunt încurajaţi să participe la proiecte derulate în Europa. Acest lucru contribuie la dezvoltarea cooperării în domeniul cercetării între Europa şi alte părţi ale lumii, în beneficiul tuturor.

Bursele internaţionale de primire (IIF) sunt o Acţiune Marie Curie special concepută pentru a încuraja iniţiativele de acest tip.

Cine se poate înscrie?

Sunt eligibili pentru burse IIFcercetătorii care vin din ţări terţe într-un stat membru sau într-o ţară asociată. Pentru a candida, trebuie să dispuneţi de o diplomă de doctorat sau să fi lucrat cel puţin 4 ani în domeniul cercetării (cu normă întreagă), după ce aţi obţinut o diplomă care să vă dea acces la studii doctorale. Acesta este un minim. Cu cât aveţi mai multă experienţă, cu atât veţi avea mai multe şanse de a fi acceptat pentru această acţiune.

Cererea dumneavoastră pentru IIF trebuie elaborată în colaborare cu organizaţia sau instituţia din Europa care doreşte să vă găzduiască. Organizaţiile gazdă pot fi universităţi, centre de cercetare sau companii.

Ce teme pot beneficia de finanţare?

Toate domeniile de cercetare ştiinţifică şi tehnologică de interes pentru UE pot fi eligibile pentru finanţare IIF. Cu o excepţie, însă: nu pot fi finanţate acele arii de cercetare acoperite de Tratatul EURATOM.

Ce se finanţează?

Fondurile IIF se acordă pentru proiecte de cercetare care vor transfera cunoştinţe organizaţiei dumneavoastră gazdă şi care vor construi sau facilita colaborări între Europa şi restul lumii. De asemenea, un astfel de proiect de cercetare vă va permite să avansaţi în carieră. Se oferă sprijin financiar pentru o perioadă de 12-24 luni (echivalent normă întreagă).

Finanţarea vă permite:

  • să vă alăturaţi unei echipe europene de cercetare care nu dispune de experienţa dumneavoastră;
  • să stabiliţi o colaborare cu laboratorul sau ţara dumneavoastră prin intermediul unui proiect de cercetare;
  • să dobândiţi noi cunoştinţe într-un laborator european.

Bursa IIF poate acoperi, de asemenea, şi o fază de retur de un an. Aceşti bani urmează să fie cheltuiţi în ţara dumneavoastră de origine, pentru punerea în practică a experienţei dobândite. Pentru a îndeplini condiţiile necesare spre a beneficia de finanţarea fazei de retur, trebuie să fiţi cetăţean al uneia dintre ţările partenere în materie de cooperare internaţională. Dacă doriţi să beneficiaţi de finanţare pentru faza de retur, trebuie să oferiţi detalii despre aceasta în cererea dumneavoastră iniţială. Trebuie să specificaţi, de asemenea, organizaţia gazdă din ţara de origine care vă va primi în faza de retur.

Cine decide?

Propunerile IIF sunt selecţionate printr-un concurs deschis. Selecţia se face în urma unor examinări inter pares transparente şi independente, pe baza unor criterii prestabilite de evaluare a nivelului de excelenţă.

Cum vă puteţi înscrie?

Propunerile se vor depune în urma unei cereri de propuneri. Puteţi găsi cererile de propuneri şi puteţi trimite propunerile prin intermediul Portalului pentru participanţi . Puteţi găsi o listă a cererilor deschise de propuneri din cadrul Acţiunilor Marie Curie, precum şi sfaturi utile, la secţiunea „Înscrieţi-vă acum” a acestui site.

Xu Dong

Meet our fellows

Xu Dong

"I believe my research experience through this MCA grant will build up a solid foundation for my life-long research career."Read full storyEnglish (en)

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

How to apply
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
FAQ

Cereri deschise