Navigacijska pot

Evropske podoktorske štipendije za razvoj kariere (IEF) – Dejavnosti Marie Curie

© European Union

Ste izkušen raziskovalec in iščete podoktorsko štipendijo? Oddajte prošnjo za finančna sredstva donacijo programa IEF za pridobitev novih raziskovalnih znanj in izkušenj ali za delo na drugih področjih. Štipendija je namenjena raziskovalcem, ki si želijo razvijati kariero v Evropi zunaj svoje domovine.

Štipendija IEF je odlična priložnost za širjenje obzorij in izboljšanje vaših kariernih možnosti.

Kandidati

Za štipendijo IEF lahko zaprosijo raziskovalci iz držav EU in pridruženih držav. Imeti morajo doktorat ali najmanj štiri leta izkušenj z raziskovalnim delom (polni delovni čas) po diplomi, ki omogoča doktorski študij. Na splošno velja, da mora projekt potekati v organizaciji gostiteljici, ki ima sedež v drugi državi EU oziroma v drugi pridruženi članici. Posebna pozornost je namenjena raziskovalcem, ki po prekinitvi nadaljujejo poklicno raziskovalno delo.

Raziskovalna področja

Vloge za štipendijo IEF sprejemamo za vsa področja znanstvenih in tehnoloških raziskav. Izvzeta so le področja raziskav iz pogodbe EURATOM.

Namen štipendije

Štipendije IEF so namenjene zahtevnejšemu izpopolnjevanju, ki obsega pridobivanje novega in/ali dopolnilnega znanja ter transnacionalno mobilnost. Projekt temelji na osebnem načrtu poklicnega razvoja, o katerem se raziskovalec dogovori z mentorjem v organizaciji gostiteljici. Finančna podpora traja 12-24 mesecev (polni delovni čas) in je namenjena posameznim projektom, ki jih pripravijo izkušeni raziskovalci iz držav EU in pridruženih držav skupaj z organizacijo gostiteljico iz druge države EU oziroma pridružene države.

Izpopolnjevanje lahko obsega:

  • izobraževanje ob raziskovalnem delu – individualni projekt z mentorjem;
  • praktično izobraževanje – novo raziskovalno znanje (nove tehnike, instrumenti itd.) in dopolnilne veščine (priprava prošnje za finančno pomoč, prijava patenta, vodenje projekta, koordinacija dela, nadzor tehničnega osebja itd.);
  • medsektorski ali interdisciplinarni prenos znanja;
  • vzpostavljanje sodelovanja;
  • aktivno znanstveno in finančno vodenje raziskovalnega projekta;
  • organizacijske sposobnosti - organizacija izobraževanja in predstavitev.

Izbor

Predloge za projekte IEF zbiramo z javnim razpisom. Izbirni postopek poteka s pregledno in neodvisno strokovno ocenoodličnosti na podlagi številnih vnaprej določenih meril.

Prijava

Predlogi za projekte se pošljejo po objavi razpisa za zbiranje predlogov. Razpisi so objavljeni na Uporabniškem portalu , prek katerega se pošiljajo tudi predlogi za projekte. Seznam odprtih razpisov v zvezi z dejavnostmi Marie Curie in koristne informacije boste našli v rubriki „Prijavite se“ na tem spletišču.

Reaching for the stars

Meet our fellows

Reaching for the stars

The Intra European Fellowship HIFHZLENS project aimed at studying the formation and evolution of 'high redshift galaxies through gravitational telescopes'.Read full storyEnglish (en)

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

How to apply
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
FAQ

Odprti razpisi