Sti

Europæiske stipendier til karriereudvikling (IEF)

© European Union

I løbet af karrieren vil erfarne forskere gerne have mulighed for at tilegne sig nye forskningskompetencer eller prøve at arbejde i andre sektorer. Ved at de udvider deres horisont, udvides samtidig Europas vidensbase. Det gør vores økonomi mere konkurrencedygtig og skaber flere og bedre job.

Vi har derfor udformet en Marie Curie-aktion med europæiske stipendier til karriereudvikling. Formålet er at give erfarne forskere mulighed for at prøve noget nyt i et stykke tid.

Hvem kan søge?

IEF-stipendier kan søges af forskere, der har hjemme i et EU-land eller associeret land. For at komme i betragtning skal du enten have en ph.d.-grad eller erfaring svarende til mindst fire års forskning på fuld tid efter din kandidateksamen. I reglen skal du udføre projektet hos en værtsorganisation i et andet EU-land eller associeret land end dit eget. Der tages desuden særligt hensyn til forskere, der vender tilbage til karrieren efter en pause.

Hvilke emner kan finansieres?

Alle videnskabelige og teknologiske forskningsområder kan komme i betragtning til IEF-stipendier. Der er dog et enkelt område, som ikke kan finansieres, nemlig forskning, som omfattes af Euratomtraktaten.

Hvad dækker finansieringen?

IEF-stipendier skal finansiere uddannelse på højt niveau. Det kan omfatte nye og/eller supplerende kompetencer og mobilitet på tværs af grænserne. Uddannelsen tager udgangspunkt i et personligt karriereudviklingsprogram, som forskeren har aftalt med vejlederen i værtsorganisationen. Der gives økonomisk støtte i 1-2 år (svarende til fuld tid) til individuelle projekter, der indsendes af erfarne forskere fra EU-lande eller associerede lande i samarbejde med en værtsorganisation fra et EU-land eller associeret land.

Uddannelsesformerne kan omfatte:

  • uddannelse-gennem-forskning under vejledning og som led i et individuelt skræddersyet projekt
  • praksisorienteret uddannelse for at udvikle dine videnskabelige færdigheder (nye teknikker eller instrumenter osv.) og dine supplerende kvalifikationer (forberedelse af ansøgning om forskningsmidler, patentansøgninger, projektstyring, opgavekoordinering, vejledning af teknisk personale osv.)
  • overførsel af viden mellem forskellige sektorer eller fagområder
  • evnen til at opbygge samarbejde
  • aktiv videnskabelig og økonomisk styring af dit forskningsprojekt
  • udvikling af organisatoriske færdigheder gennem tilrettelæggelse af uddannelses- og formidlingsaktiviteter.

Hvem bestemmer?

Ansøgninger om IEF-stipendier udvælges i åben konkurrence. Evalueringen foretages af uafhængige eksperter på upartisk vis. På grundlag af en række forud fastsatte kriterier udvælges de bedste ansøgninger.

Hvordan ansøger man?

Ansøgningen indgives ved at svare på en indkaldelse af forslag. Indkaldelser kan findes, og forslag indsendes via Deltagerportalen. Du kan finde en oversigt over åbne indkaldelser til Marie Curie-aktioner og gode råd under afsnittet "Ansøg nu" på dette websted.

Reaching for the stars

Meet our fellows

Reaching for the stars

The Intra European Fellowship HIFHZLENS project aimed at studying the formation and evolution of 'high redshift galaxies through gravitational telescopes'.Read full storyEnglish (en)

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

How to apply
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
FAQ

Åbne indkaldelser