Navigációs útvonal

Szakmai beilleszkedési támogatások (Career Integration Grants – CIG) - Marie Curie Actions

Mivel a tudásalapú gazdaság egyre nagyobb teret hódít Európában, az EU határain kívül dolgozó élvonalbeli európai kutatókat immáron itthon is ragyogó új karrierlehetőségek várják.

Ez nem csupán a kutatóknak jelent kecsegtető lehetőséget: Európa számára is jó hír. Esetenként azonban a kutatóknak segítségre van szükségük ahhoz, hogy bekapcsolódhassanak az európai szakmai vérkeringésbe. Erre szolgál a Marie Curie szakmai beilleszkedési támogatás (CIG).

Ki jelentkezhet?

A világ bármely országából származó tapasztalt kutató, aki legalább négyéves, teljes munkaidejű kutatói tapasztalattal vagy doktori fokozattal rendelkezik. Olyan aktív kutatók pályázhatnak, akik az elmúlt három év során tizenkét hónapnál hosszabb ideig nem dolgoztak abban az országban, amelyben a fogadóintézmény található. Emellett feltétel az is, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik eddig még sem európai, illetve nemzetközi reintegrációs támogatásban (ERG vagy IRG), sem szakmai beilleszkedési támogatásban nem részesültek.

Milyen területek támogathatóak?

Minden tudományos és technológiai kutatási területet, kivéve az EURATOM-Szerződés hatálya alá tartozó kutatási területeket.

Mire terjed ki a finanszírozás?

A szakmai beilleszkedési támogatás átalányösszegű támogatás, amely a kutatási költségeihez járul hozzá. Finanszírozható belőle a kutatók vagy a projektben részt vevő más személyek bérköltsége, utazási költség, fogyóanyagok, illetve szabadalmi és publikációs költségek. A támogatás 2–4 évre szól, és az érintett időszakon belül föl kell használni. Sikeres pályázat esetén az Európai Bizottság támogatási megállapodást ír alá a kutató fogadószervezetével. A fogadószervezet ezt követően (ha még nem tette volna meg) a kutatóval munkaszerződést köt, ez alapján fizeti bérét, és gondoskodik beilleszkedéséről legalább arra az időszakra, ameddig a támogatás tart. A fogadóintézmény uniós tagállamban vagy társult országban működő egyetem, kutatóközpont vagy vállalat lehet.

Ki dönt?

A pályázatokat nyílt verseny keretében, átlátható, független szakértői értékelés útján bírálják el. A kiválasztás a kiválóság alapján, egy sor előre meghatározott kritérium szerint történik.

Hogyan lehet jelentkezni?

A pályázatokat a pályázati kiírás megjelenését követően lehet benyújtani. A kiírások a Résztvevői portálon olvashatók, és a pályázatok is ezen keresztül nyújthatók be. Ezen oldal „Jelentkezzen most” pontja alatt találhatók a Marie Curie-fellépések alá tartozó jelenleg aktuális pályázati kiírásai, illetve hasznos tanácsok.

A new life for polluted water

Meet our fellows

A new life for polluted water

With the help of Marie Curie Actions, scientists in Poland have discovered that it is easy to clean and treat polluted water for extraction of valuable chemicals, such as those used in the production of drugs.Read full storyEnglish (en)

Choose high-contrast version Set page to normal font size Increase font size by 200 percent Send this page to a friend print this page

How to apply
Participant Portal – check Marie Curie Actions calls & submit your proposal (electronic submission service).
FAQ

Aktuális pályázati kiírások