Viktigt rättsligt meddelande
   
Kontaktperson   |   Sökning på EUROPA   
Ungdomar och vetenskap
Graphic element Home
Graphic element Morgondagens vetenskapsmän
Graphic element Kunskapsflykt?
Graphic element Den sociala dimensionen
Graphic element Ett initiativ inom naturvetenskaplig utbildning för Europa
Graphic element Belöna framgång
Graphic element Besökare från en parallell värld
Graphic element Mer information
   
image image
Graphic element Andra tematiska projekt

 

image

Besökare från en parallell värld

Maarten Vanhove förvandlade barndomens kärlek till djur och ett brinnande intresse för miljön till en passion för vetenskapen. Under sitt sista år på gymnasiet blev den unge belgaren tvåa vid tävlingen i Wien, något som sporrat honom att studera biologi vid universitetet i Leuven i Belgien.

Hans klasskamrater blev lite häpna när han tog steget från läroböckernas vetenskapsstudier till labbet vid så unga år. Även om kamraterna respekterar hans framgångar, valde de flesta av dem att studera humaniora.

“Humaniora är lättare att komma i gång med. Jag vill inte säga att de är lättare än naturvetenskap, men de är tillgängligare i början,” förklarar Maarten.

Han upplever att naturvetenskapen lider av något av ett problem när det gäller image och framtoning. “De flesta människor ser inte sambandet mellan vetenskapliga ämnen och vardagslivet. De uppfattar att vetenskapen existerar i en parallellvärld.”

Man måste ta itu med bilden av att vetenskap är något mycket svårt, genom att visa att det bara är ett annat sätt att se på verkligheten.

Top

 

  page 1 page 2 page 3 page 4 page 5 page 6 page 7